9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με ποιες ταινίες θα ξεκινήσεις την εβδομάδα;

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Δευτέρα 25/03, στις 21:15

«Οι Σουλιώτες» (1972) σκηνοθεσία Δημήτρης Παπακωνσταντής

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ταινία αναπαριστά τα χρόνια της τρίτης εκστρατείας του Αλή Πασά εναντίον του Σουλίου, από το 1803 έως το 1804, μια και οι δύο πρώτες εκστρατείες του (1789, 1792) κατέληξαν σε συντριβή του. Οι Σουλιώτες μαθαίνουν ότι ο Αλή Πασάς σκοπεύει να τους επιτεθεί για να κυριέψει τον τόπο τους. Έχοντας επικεφαλής τον καπετάν Φώτο Τζαβέλλα, αποκρούουν την επίθεση και αντιμετωπίζουν σθεναρά την πολιορκία του Αλή.

Μαζί τους πολεμά και η Βαγγελή, που ερωτεύεται τον καπετάν Κόγκα Δράκο, αλλά όλα χάνονται όταν καταλαμβάνεται το Σούλι, μετά την προδοσία του Πήλιου Γούση. Το δράμα κορυφώνεται στο Ζάλογγο, όπου οι Σουλιώτισσες για να αποφύγουν την ατίμωση, θυσιάζονται, χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό μαζί με τα μωρά τους στην αγκαλιά. Την ίδια ώρα, ο καλόγερος Σαμουήλ με τους άνδρες του Σουλίου αποφασίζουν να πεθάνουν, ανατινάζοντας το μοναστήρι στο Κούγκι.

Παίζουν: Χρήστος Πολίτης, Κάτια Δανδουλάκη, Ελένη Ανουσάκη, Γιάννης Κατράνης, Στέφανος Στρατηγός, Λαυρέντης Διανέλλος, Φερνάντο Σάντσο, Χρήστος Καλαβρούζος, Αλέκα Κατσέλη

*Ant1, Δευτέρα 25/03, στις 22:00

«Ο Πρίγκιπας του Καρτέλ» (2018) σκηνοθεσία Νικ Χαμ

Δραματική Τρόμου – 1974, ο Τζιμ Χόφμαν (Τζέισον Σουντέκις) είναι ένας μέσος οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών που εργάζεται σκληρά σαν πιλότος, δοτικός σύζυγος και … περιστασιακό βαποράκι.

Όταν ο Τζιμ συλλαμβάνεται κατά την διάρκεια των οικογενειακών του διακοπών να εισάγει κοκαΐνη στις ΗΠΑ, ο φιλόδοξος πράκτορας του FBI Μπένεκτιτ Τζ. Τίσα (Κόρεϊ Στολ) το βλέπει σαν μια ευκαιρία να κερδίσει μία τεράστια επιτυχία για την Υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον Τζιμ για να παγιδεύσει τον προμηθευτή του.

Έτσι ο Τζιμ μετακομίζει στο Σαν Ντιέγκο και γίνεται πληροφοριοδότης του FBI. Εκεί θα βάλλει στην άκρη τα καθήκοντα του όταν γνωρίσει τον διάσημο γείτονα του, τον μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιαστή, Τζον Ντελόριαν (Λη Πέις). Σύντομα βρίσκεται στον κύκλο του Ντελόριαν γοητευμένος από το όραμα του να φέρει την επανάσταση στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Όταν όμως το όνειρο του Ντελοριάν καταλήγει σε αποτυχία και ο πράκτορας Τίσα βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη του, ο Τζιμ άξαφνα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες που θέλουν απελπισμένα να πετύχουν.

Παίζουν: Τζέισον Σουντέκις, Λι Πέις, Έριν Μοράιρτι, Τζούντι Γκριρ

*Star, Δευτέρα 25/03, στις 00:00

«Το Κορίτσι του Τρένου» (2016) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Ψυχολογικό θρίλερ  Κάθε ημέρα, η Ρέιτσελ Γουάτσον παίρνει το τρένο για τη εργασία της στο Λονδίνο, περνώντας από την πόλη του Γουίτνεϊ. Το τρένο προσπερνά το παλιό της σπίτι, όπου ζουν ο πρώην σύζυγος της, ο Τομ, με τη νέα του σύζυγο, την Άννα. Αλλά μαζί μπορεί να δει το σπίτι κι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγο παρακάτω.

Η Ρέιτσελ αισθάνεται να δένεται με αυτό το ζευγάρι, το οποίο κωδικοποιημένα αποκαλεί ως «Τζες και Τζέισον». Μοιάζουν να ζουν μια υπέροχη ζωή, κάτι που ευχαριστεί τη Ρέιτσελ. Μια ημέρα, καθώς προσπερνάει αυτό το σπίτι, η Ρέιτσελ γίνεται μάρτυρας ενός γεγονότος που της αλλάζει για τα καλά αυτή την τέλεια ιδέα που είχε.

Τότε, ο «Τζος» εξαφανίζεται, και η Ρέιτσελ αναρωτιέται αν με κάποιον τρόπο συνδέεται με αυτή την εξαφάνιση.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο.

*Open, Δευτέρα 25/03, στις 00:00

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δραματική Δράσης Τρόμου – Μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τζον Μπρίσερ, κάνει έφοδο σε ένα κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ και καταφέρνει να κατασχέσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και χρημάτων, από τα οποία ιδιοποιούνται δέκα εκατομμύρια, κρύβοντάς τα σε έναν σωλήνα. Όταν όμως επιστρέφουν να τα πάρουν ανακαλύπτουν ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ.

*Alpha, Δευτέρα 25/03, στις 00:30

«Εμείς οι Γκλόριες» (2020) σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ

Δράμα –  Η δημοσιογράφος, αγωνίστρια και φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ είναι μια ανεξίτηλη εικόνα, γνωστή για τον κοσμογονικό ακτιβισμό της, την καθοδήγησή της στο επαναστατικό γυναικείο κίνημα και το συγγραφικό της έργο που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές. Σε αυτή τη μη παραδοσιακή βιογραφική ταινία, με φόντο ένα μοναχικό λεωφορείο σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, πέντε Γκλόριες παρακολουθούν τη σημαίνουσα πορεία της Στάινεμ προς την ανάδειξη – από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού Ms. στη Νέα Υόρκη, και το ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών τη δεκαετία του 1960 και όχι μόνο.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Γκλόρια Στάινεμ, Αλίσια Βικάντερ, Λούλου Γουίλσον, Μπέτι Μίντλερ, Τζανέλ Μονά, Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

*ΕΡΤ3, Δευτέρα 25/03, στις 01:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο επικελευστής Μάικλ Ναντζ έχει μόλις επιστρέψει από μία αποστολή στο Ιράκ, η οποία δεν πήγε καθόλου καλά. Έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από τον στρατό, μια μαζική εξωγήινη εισβολή, όμως, θα την αναβάλει.
Εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουν για τεκμηριωμένες επιθέσεις UFO σε όλο τον κόσμο, από το Μπουένος Άιρες, της Σεούλ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Στο 2011 όμως η Γη δέχεται επίθεση από τρομακτικές δυνάμεις που καταστρέφουν μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Στο Λος Άντζελες θα δοθεί η τελική επική μάχη αφού μετατρέπεται στο τελευταίο οχυρό της ανθρωπότητας..
Όλα είναι πλέον στα χέρια του Ναντζ και της επίλεκτης ομάδας του να νικήσουν ένα εχθρό που όμοιό του δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Mega, Δευτέρα 25/03, στις 01:20

«Πολιτική μας είναι η Κρίση» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Δραματική Κομεντί – Όταν μια ομάδα Αμερικανών συμβούλων δέχεται την πρόκληση να βοηθήσει τον ελάχιστα δημοφιλή πρόεδρο της Βολιβίας να επανεκλεγεί, θα συνειδητοποιήσει ότι για να πετύχει τον σκοπό της πρέπει να επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα. Η ομάδα απευθύνεται στην έμπειρη πολιτική σύμβουλο, Τζέιν Μπόντιν, η οποία πείθεται να ηγηθεί της προσπάθειας, παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σύντομα όμως θα μετανιώσουν για την απόφασή τους, καθώς η «Καλάμιτι Τζέιν», όπως τη φωνάζουν φίλοι και εχθροί, της πολιτικής θα δικαιώσει το παρατσούκλι της, προκαλώντας το απόλυτο χάος. Απέναντι στην Τζέιν θα σταθεί ο μεγαλύτερός της αντίπαλος, Πατ Κάτι, ο οποίος θα αναλάβει την προώθηση του πολιτικού τους αντιπάλου, ανατρέποντας της ισορροπίες και κάνοντας την προεκλογική καμπάνια, προσωπική υπόθεση.

Όταν ηχήσουν οι «σάλπιγγες του πολέμου», οι σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν επί τω έργω την Τζέιν, τον θρύλο…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Άντονι Μάκι, Χοακίν Ντε Αλμέιντα

*Star, Δευτέρα 25/03, στις 02:15

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράμα –  Μια μυστική λέσχη νέων που μαζεύονται σε μια ινδιάνικη σπηλιά και απαγγέλλουν ποίηση, αναζητώντας την κρυμμένη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, προσπαθώντας ουσιαστικά να ανακαλύψουν ένα νόημα για της ζωή τους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ορισμός για την λέσχη του «Κύκλου των χαμένων ποιητών» λίγο πολύ παρόμοιος με τον ορισμό που δίνει ο ίδιος ο Jonh Keating (Robin Williams) στην ταινία.

Ουσιαστικά αυτή είναι και η κεντρική της ιδέα. Μια παρέα νέων που προσπαθεί να ανακαλύψει τις μικρές και μεγάλες συναισθηματικές απολαύσεις που δίνουν νόημα στη ζωή. Οδηγός τους σε αυτή την αναζήτηση ένας ιδιοφυής αντικομφορμιστής δάσκαλος γεμάτος ζωντάνια, ιδέες, ευαισθησία και πάθος για την ζωή. Τους μαθαίνει να σκέφτονται και να νιώθουν, να μην αφήνουν τις στιγμές να χάνονται άλλα να τις βιώνουν έντονα από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Αυτοί τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται μέχρι το τέλος.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Alpha, Δευτέρα 25/03, στις 02:30