7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ

*Open, Τρίτη 26/03 στις 21:15

«Νεοφερμένοι» (2019) σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Αγκιόν

Δραματική – Ο Ζακ, γιατρός και δήμαρχος του χωριού Saint-Laurent, παραμένει αβοήθητος να προστατεύσει το μικρό, επαρχιακό χωριό του από την ερημοποίηση.

Την ημέρα που η μοναδική τάξη πρέπει να κλείσει, η μόνη και απίθανη λύση που του επιβάλλει η νομαρχία είναι να φιλοξενήσει πρόσφυγες με τα παιδιά τους.
Ο Ζακ δέχεται να φιλοξενήσουν οικογένειες μεταναστών με παιδιά, ώστε να σωθεί το σχολείο, πράγμα που δεν αρέσει σε όλους.

Στην πραγματικότητα οι κάτοικοι είναι διχασμένοι: άλλοι είναι ενθουσιασμένοι, άλλοι εχθρικά διακείμενοι απέναντι στους φιλοξενούμενους του δημάρχου τους.
Στην προσπάθειά του δημάρχου, αρωγό θα βρει την Λούσιλ, μια παλιά του γνωριμία, η οποία εργάζεται σε ένα οργανισμό που βοηθά τους μετανάστες και η οποία επίσης φιλοξενεί μετανάστες.

Αλλά η συμβίωση με τον Χασάν, τη Γιάνα ή τον Νασίμ τους κάνει να εξελίσσονται όλοι προοδευτικά.

Μέχρι που ο Ζακ ανακαλύπτει ότι ένα ζευγάρι δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομοι μετανάστες.

Παίζουν: Κλεμεντίν Κελαρίας, Σαμουέλ Ζουί, Τζόφρυ Πλατέλ, Σαμ Κάρμαν

*ΕΡΤ3, Τρίτη 26/03 στις 23:00

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open, Τρίτη 26/03 στις 00:00

«Ρομπέν των Δασών» (1991) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Ρομπέν του Λόξλεϊ (Κέβιν Κόσνερ) συμμετείχε στην 3η Σταυροφορία με τον Βασιλιά Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο (Σον Κόνερι), αλλά μετά από μία ήττα οι Μουσουλμάνοι τον κρατούν αιχμάλωτο στην Ιερουσαλήμ. Από εκεί καταφέρνει να αποδράσει με τη βοήθεια του Αζίμ Ελ Σιρ Αλ Μπακίρ (Μόργκαν Φρήμαν), με τον οποίο γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι της επιστροφής στην Αγγλία.
Φτάνοντας στο σπίτι του καταλαβαίνει ότι για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του πρέπει να οδηγηθεί στην παρανομία..

Για το καλό όλων αλλά και την αγάπη του για τη Μάριαν (Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο), ο άνδρας που έμαθε το λαό να μάχεται υπέρ της ελευθερίας, έγινε θρύλος. Θα κάνει τα πάντα για να επικρατήσει το δίκαιο και η ελευθερία. Ακόμα και να γίνει παραβάτης υπέρ του κοινού καλού.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κόστνερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Σον Κόνερι, Άλαν Ρικμαν.

*Mega, Τρίτη 26/03 στις 00:10

«Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού 3: Η Λύτρωση» (2010) σκηνοθεσία Άιζακ Φλορεντίν

Δράσης – Ο Γούρι Μπόικα, ο άλλοτε παλαιστής θρύλος των φυλακών, είναι πλέον σοβαρά τραυματισμένος στο γόνατο. Έχει πέσει τόσο χαμηλά που το μόνο που του αναθέτουν είναι να καθαρίζει τις τουαλέτες.

Όταν όμως ένα νέο διεθνές τουρνουά πάλης για τρόφιμους φυλακών ξεκίνησε, προσελκύοντας τους καλύτερους παλαιστές από τις φυλακές όλου του κόσμου, ο Μπόικα θα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του.

Ωστόσο, οι πραγματικοί του αντίπαλοι δεν είναι ούτε το τραυματισμένο του γόνατο, ούτε οι άλλοι παλαιστές.

Είναι οι «εγκέφαλοι», που διοργανώνουν το τουρνουά, με απώτερο σκοπό την επίτευξη εύκολου, γρήγορου και παράνομου χρήματος, καθώς οι αληθινοί εγκληματίες, πολύ συχνά, βρίσκονται έξω από τα κάγκελα της φυλακής.

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Μικέλ Σάνον Τζένκινς, Μαρκ Ιβανίρ, Μάρκο Ζαρόρ, Χρίστο Σόποβ, Λατίφ Κρόουντερ

*Star, Τρίτη 26/03 στις 00:10

«Σκοτεινές Δυνάμεις» (2018) σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου Νέλσον

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Μια ομάδα εφήβων αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις και αρχίζουν να θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση. Τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα.

Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο.

Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Μάντι Μουρ, Γκουέντολιν Κρίστι, Αμάντλα Στένμπεργκ, Χάρις Ντίκινσον, Σκάιλαν Μπρουκς, Πάτρικ Γκιμπσον, Μπράντλεϋ Γουιτφορντ, Μαρκ Ο Μπράιαν, Γκόλντεν Μπρουκς, Λόγκαν Σίου

*Alpha, Τρίτη 26/03 στις 00:30

«Ξεχωριστή Μέρα» (1993) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δραματική Δράσης – O Γουίλιαμ (Μάικλ Ντάγκλας) είναι ένας φυσιολογικός άντρας, που βλέπει ξαφνικά τη ζωή του να καταρρέει. Μόλις πληροφορήθηκε πως εξαιτίας περικοπών στην εταιρία κατασκευής όπλων που εργαζόταν, κρίθηκε αναγκαίο να απολυθεί από τη δουλειά του!

Στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Είναι ήδη χωρισμένος, καθώς η σύζυγός του όχι μόνο τον εγκατέλειψε εξαιτίας των βίαιων ξεσπασμάτων του απέναντι στην ίδια και την κόρη τους, αλλά κατόρθωσε με δικαστική απόφαση να μην του επιτρέπεται να τις ξαναπλησιάσει.

Σήμερα όμως θέλει με κάθε τρόπο να βρεθεί έγκαιρα στο σπίτι τους για να είναι κοντά στην κόρη του που γιορτάζει τα γενέθλια της.
Ωστόσο μια σειρά από μικρά καθημερινά προβλήματα, με κυριότερο το κυκλοφοριακό, βγάζουν από τα ρούχα του τον Γουίλιαμ και ύστερα από ένα σερί άτυχων στιγμών καταρρέει κάτω από το βάρος της σάπιας κοινωνίας που ζει.

Σύντομα σταματά να σκέφτεται όπως οι άλλοι και μετατρέπεται σε επικίνδυνο τρομοκράτη του δρόμου.
Εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του και, με ανορθόδοξο τρόπο, αποφασίζει να διορθώσει όλα τα στραβά και ανάποδα της πόλης. Ο αστυνόμος Πρέντεργκαστ, μια μόλις ημέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, που διευθύνει το κυνήγι του, αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο Γουίλιαμ δεν είναι απλά ένας κοινός παρανοϊκός.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μπάρμπαρα Χέρσι, Ρέιτσελ Τίκοτιν, Φρέντερικ Φόρεστ.

*Star, Τρίτη 26/03 στις 02:30