10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Παρασκευή είναι εδώ!

«UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια» (2019) σκηνοθεσία Κέλι Ασμπουρι

Animation – Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από που όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες.

Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι: Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας, και Τυχερίδας.

Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα

*Open, Παρασκευή 29/03, στις 21:15

«Η κατάσταση των πραγμάτων» (2009) σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Ρόμπιν Ράιτ, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 29/03, στις 23:00

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή.

Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Star, Παρασκευή 29/03, στις 23:50

«Πέντε Λεπτά Ακόμα » (2006) σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) είναι πολύ ερωτευμένος με την Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή), αλλά και πολύ ζηλιάρης.

Η επόμενη σκηνή ζηλοτυπίας του, θα καταλήξει με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του.
Αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του Αλίκη.

Επιστρέφει ως φάντασμα στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον… αντικαταστήσει! Και έχει μόνο πέντε λεπτά στη διάθεσή του, για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αγγίξει ξανά την Αλίκη.

Τα άσχημα για τον Τάσο όμως συνεχίζονται από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται πως ο υπερφίαλος κολλητός του, ο Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης), έχει βάλει στο μάτι ερωτικά την, ολομόναχη πλέον, Αλίκη.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μέλπω Ζαροκώστα, Ισαβέλλα Βλασιάδου

*Ant1, Παρασκευή 29/03, στις 00:00

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Παρασκευή 29/03, στις 00:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Παρασκευή 29/03, στις 00:15

«Σανγκάη, η Πόλη των Κατασκόπων» (2010) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Δραματική – Ο Αμερικανός μυστικός πράκτορας Πολ Σόουμς φτάνει στη Σανγκάη μια εβδομάδα πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ για να ερευνήσει τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Με τη βοήθεια ενός Ιάπωνα πράκτορα, η έρευνα του Σόουμς τον οδηγεί σε έναν χαρισματικό τοπικό γκάνγκστερ, τον Άντονι Λάντινγκ, και την όμορφη σύζυγό του, Άννα. Η γνωριμία του Σόουμς με την Άννα θα εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Έχουν όμως ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να λύσουν το μυστήριο, πριν την κατάρρευση της πόλης.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Γκονγκ Λι, Ντέιβιντ Μορς, Φράνκα Ποτέντε, Κεν Γουατανάμπι

*Skai, Παρασκευή 29/03, στις 00:45

«Λιούμπη» (2005) σκηνοθεσία Λάγια Γιούργου

Δραματική  Ελληνική Ταινία  Ρομαντική – Μια τυπική, μεσοαστική, ελληνική οικογένεια γιορτάζει τους αρραβώνες του μεγαλύτερου γιου και στυλοβάτη της οικογένειας, του Δημήτρη.
Το ευχάριστο γεγονός διακόπτεται από την άφιξη της Λιούμπη, μιας νεαρής Ρωσίδας μετανάστριας, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα βοηθού για την κατάκοιτη, ηλικιωμένη μητέρα που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η Λιούμπη εμφανίζεται σαν ένα ελπιδοφόρο φως στην προβληματική οικογένεια, τα μέλη της οποίας κουβαλούν ο καθένας το δικό του φορτίο.

Ο Δημήτρης, είναι το στήριγμα της οικογένειας και ζει στο ίδιο σπίτι με την μητέρα του, την αδερφή του και τον άντρα της, τον οποίο δεν συμπαθεί αλλά τον ανέχεται για χάρη της αδερφής του.

Προσπαθώντας να απεμπλακεί από τα οικογενειακά βάρη αρραβωνιάζεται μια κοπέλα με την οποία δε ταιριάζουν, αλλά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την παρούσα στιγμή.

Η Άννα η αδερφή του είναι παντρεμένη με τον Πέτρο και βρίσκεται σε μία μόνιμη κατάσταση υστερίας, λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Η Λιούμπη θα φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα, θα καταλάβει το πρόβλημα της Άννας, θα αποφύγει τον Πέτρο και θα ερωτευτεί τον Δημήτρη.

Ο Δημήτρης θα ερωτευτεί και εκείνος τη Λιούμπη αλλά δεν θα βρει ποτέ τη δύναμη να παλέψει με τις προκαταλήψεις, τον κοινωνικό ρατσισμό και τις νοοτροπίες που είναι βαθιά ριζωμένες στο μυαλό και την ψυχή.

Έτσι η λάμψη του έρωτα θα θολώσει για πάντα και η “καλύτερη τύχη” που τον περιμένει, θα τον οδηγήσει στο να συμβιβαστεί για πάντα με το χρώμα του χρήματος και τον ρόλο του οικογενειακού στυλοβάτη.

Παίζουν:  Αλέξης Γεωργούλης, Ευγενία Καπλάν, Λένα Κιτσοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Κατερίνα Παπαδάκη, Όλγα Δαμανή, Κατερίνα Παπαδάκη, Τζένη Θεωνά, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αντρέας Δημητριάδης, Τόνι Δημητρίου, Γιάννης Τρομπούκης

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 29/03, στις 01:40

«Παγίδα Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Πολ Σόλετ

Δραματική Δράσης – Τρεις εγκληματίες βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε μια αποθήκη, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Με την αστυνομία να βρίσκεται στα ίχνη τους και την αγωνία να τους έχει κυριεύσει, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη μεγαλύτερη απειλή. Η απειλή είναι ένας θανάσιμα άγριος σκύλος – δολοφόνος.

Παίζουν: Έιντριεν Μπρόντι, Τζον Μάλκοβιτς, Αντόνιο Μπαντέρας, Ρόρι Κάλκιν, Αλεξάνδτρα Ντίνου, Όρι Πφάιφερ, Τζέιμς Ρόμπινσον, ΄λΟουεν ντείβις, Τιχομιρ Βινστεβ

*Star, Παρασκευή 29/03, στις 02:00

«Το Κάλεσμα» (2014) σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Δραματική Τρόμου – Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο.

Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Παρασκευή 29/03, στις 02:30