10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αποχαιρέτα τον Μάρτιο με μία από τις ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Ημέρα Εκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δραματική – Ο Αλόνζο Χάρις, ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών του Λος Άντζελες, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού, Τζέικ Χοτ, για ένα ολόκληρο 24ωρο. Μόνο που ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι “χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο”, κάτι που δε βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Με τον χρόνο να τρέχει εις βάρος του, ο Αλόνζο πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη Ρωσική Μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του. Ένα συναρπαστικό δράμα, που εξελίσσεται στις κακόφημες γειτονιές του Λος Άντζελες, όπου οι βίαιες συγκρούσεις και τα ναρκωτικά αποτελούν… καθημερινότητα για όσους προσπαθούν να εφαρμόσουν τον Νόμο!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν.

*Open, Κυριακή 31/03, στις 22:00

«Τζόκερ» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας. Έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος τον τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία.

Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία και ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του… κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Alpha, Κυριακή 31/03, στις 22:00

«Στα Ίχνη του Φυγά» (1998) σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπερντ

Περιπέτεια – Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Σαμ Τζεράρντ αναλαμβάνει την παραπομπή ενός κρατουμένου από το Σικάγο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μιζούρι. Στην ίδια πτήση, βρίσκεται και ο Μαρκ Σέρινταν, που κατηγορείται για τις δολοφονίες δύο πρακτόρων του FBI, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν το αεροπλάνο παθαίνει βλάβη και ο πιλότος επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση.

Μέσα στον πανικό, ο Σέρινταν κατορθώνει να αποδράσει. Ο Τζεράρντ αναλαμβάνει την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του και ένα ανελέητο κυνηγητό αρχίζει.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Γουέσλι Σνάιπς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κέιτ Νέλιγκαν, Τζο Παντολιάνο.

*Star, Κυριακή 31/03, στις 23:30

«Flashback» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Α. Μίλερ 

Δράσης – Μία ληστεία πάει στραβά και τα θύματα είναι πολλά. Ο μόνος επιζών ληστής (Μάθιου Μοντίν) παθαίνει αμνησία και δεν θυμάται πού έκρυψε 500.000 δολάρια.

Όταν μία μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο για να βρει τα λεφτά, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο που στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά.

Όσο ο αστυνομικός (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στα ίχνη του, ο ληστής παλεύει να θυμηθεί πριν ένας ξεχασμένος εχθρός τον ανακαλύψει και τον προλάβει.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μέντοου Γουίλιαμς, Μάθιου Μοντίν.

*Alpha, Κυριακή 31/03, στις 00:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Κυριακή 31/03, στις 00:45

«Οι Καλύτεροι Εχθροί Μου» (2019) σκηνοθεσία Ρόμπιν Μπίσελ

Δράμα – Τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών διεκδικούνται σε έναν αγώνα, που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Βρισκόμαστε στην πόλη Ντούραμ της Βόρειας Καλορίνας, το 1971.

Φωτιά ξεσπά σε ένα σχολείο που προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά Αφροαμερικανών, με αποτέλεσμα να τεθεί το θέμα να υπάρξουν κοινά-μεικτά σχολεία στο εξής.

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία επικεντρώνεται στην απίθανη σχέση της Αν Άτγουοτερ, μιας τολμηρής έγχρωμης ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον Σ.Π Έλις, έναν τοπικό μεγαλοπαράγοντα, που τυχαίνει να είναι και ηγέτης της τοπικής Κου Κλουξ Κλαν.

Παίζουν: Ταράτζι Π. Χένσον, Σαμ Ρόκγουελ, Γουές Μπέντλεϋ, Μπαμπού Σισέι, Αν Χες, Νικολας Λόγκαν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 31/03, στις 01:00

«Australia» (2008) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική  Περιπέτεια  Ρομαντική – Η Αυστραλία είναι μια επική, ρομαντική, δραματική, ταινία του 2008, σε σκηνοθεσία Μπαζ Λουρμαν και με πρωταγωνιστές τον Χιου Τζάκμαν και τη Νικόλ Κίντμαν.

Η ταινία διαδραματίζεται στη βόρεια Αυστραλία λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρακολουθεί την ιστορία μιας Αγγλίδας αριστοκράτισσας, της Σάρα Άσλεϊ (Νικόλ Κίντμαν), η οποία κληρονομεί ένα ράντσο από τον σύζυγό της, ο οποίος δολοφονήθηκε. Η ίδια ταξιδεύει στην Αυστραλία αποφασισμένη να σώσει την περιουσία της και γνωρίζει έναν ντόπιο κτηνοτρόφο, τον Drover, τον οποίο υποδύεται ο Χιου Τζακμαν.

Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια φιλία και στη συνέχεια μια ρομαντική σχέση. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, παλεύουν με διάφορα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των ρατσιστικών συμπεριφορών και του σκληρού κλίματος, για να κρατήσουν τον έλεγχο της φάρμας.

Παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπίσουν και τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το Ντάργουιν βομβαρδίζεται από τους Ιάπωνες και το σπίτι της Σάρα καταστρέφεται.

Παίζουν: Στιούαρτ Μπίτι, Ρόναλντ Χάουαρντ, Μπαζ Λούρμαν

 

*Ant1, Κυριακή 31/03, στις 01:00

«Η Συμμορία του Parkour» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπένμαγιορ

Περιπέτεια, δράσης- Ο Καμ είναι ένας νεαρός διανομέας με ποδήλατο, που βγάζει τα προς το ζην στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Όταν πέφτει με το ποδήλατο του πάνω στην όμορφη Νίκι, ο Καμ θα ερωτευτεί παράφορα τόσο εκείνη όσο και τον κόσμο του παρκούρ. Ωστόσο τα πράγματα σύντομα θα γίνουν επικίνδυνα, καθώς ο Καμ θα πρέπει να αποπληρώσει ένα χρέος του και να υπακούσει στις εντολές του αρχηγού της συμμορίας

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Μαρί Αυγερόπουλος, Άνταμ Ράινερ, Ράφι Γκαβρόν, Λουτσιάνο Ακούνα Τζούνιορ.

*Skai, Κυριακή 31/03, στις 02:00

“Mr. Right” (2015) σκηνοθεσία Πάκο Καμπέζας

Κωμική Περιπέτεια – Μετά από έναν επίπονο χωρισμό, η Μάρθα συναντά τον Φράνσις, τον άντρα, που φαντάζει το τέλειο ταίρι. Όμως, καθώς η σχέση τους προχωράει, η Μάρθα ανακαλύπτει ότι ο «κύριος Τέλειος»  είναι στην πραγματικότητα ένας επαγγελματίας εκτελεστής.

Σύντομα το σκοτεινό παρελθόν του Φράνσις έρχεται για να τους βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο…

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Σαμ Ρόκγουελ, Τιμ Ροθ, Τζέιμς Ράνσον

*Star, Κυριακή 31/03, στις 02:15

«Πάρτι Γυναικών» (2017) σκηνοθεσία Λουσία Ανιέλο

Κωμωδία – Στο Πάρτι Γυναικών η εκθαμβωτική Τζες, Σκάρλετ Τζοχάνσον εντυπωσιάζει στον πιο ξεκαρδιστικό ρόλο της καριέρας της.

Πέντε κολλητές φίλες που στο κολέγιο δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και έπαιρναν μέρος στους πιο περίεργους και τρελούς διαγωνισμούς, αποφασίζουν δέκα χρόνια μετά να βρεθούν ένα Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι για το bachelorette πάρτι της Τζες.

Τα πράγματα παίρνουν ξαφνικά μια απροσδόκητα σκοτεινή αλλά και αστεία τροπή, όταν κατά λάθος σκοτώνουν έναν στρίπερ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο stripper που έχει κληθεί βρίσκει τραγικό θάνατο όταν η ευτραφής της παρέας πηδάει απρόσμενα πάνω του και τον ρίχνει, κατά λάθος, σε μια κοφτερή γωνία, αλλά ότι η Τζες πάει για γερουσιαστής και φρικάρει για το μέλλον της, όπως και οι υπόλοιπες – για πιο ανώδυνους λόγους.

Στο μεταξύ, ο αρραβωνιαστικός ανησυχεί, την ώρα που μαζί με τους φίλους του δοκιμάζουν κρασιά και μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.

Μάλιστα, ένας από αυτούς ρίχνει λάδι στη φωτιά του ανήσυχου μελλόνυμφου, τονίζοντάς του πως ενώ η Τζες είναι 20άρι, εκείνος βαθμολογείται επιεικώς με 6!

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Κέιτ Μακίνον, Τζίλιαν Μπελ, Ιλάνα Γκλέιζερ, Ζόι Κράβιτς, Τάι Μπαρέλ

*Mega, Κυριακή 31/03, στις 02:30