Πόσα αγριογούρουνα θα πρέπει να σκοτωθούν στην Καστοριά με οδηγία των ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ

H ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ:

Ετοιμάζονται να σκοτώσουν….

Θα σκοτώσουν περίπου 1000 έγκυες μάνες, που πολλές είναι έτοιμες να γεννήσουν, περίπου και κατά μέσο όρο 10 μωρά αγριογούρουνα η κάθε μία, εν δυνάμει δηλαδή 10.000 ζώα μαζί με τα αρσενικά 700 περίπου.

Ένα τρομακτικό έγκλημα, ένα λουτρό αίματος, ένα ανουσιούργημα με θύματα περίπου 10.000 αγριογούρουνα θα λάβει χώρα σε λίγες μέρες.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
Ετοιμάζονται με τις ευλογίες και με τις οδηγίες του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΕΝ να σκοτώσουν 1.700 αγριογούρουνα κυρίως, αλλά και ήμερα γουρούνια.

Αντί να σταματήσουν το κυνήγι στις επίμαχες περιοχές για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια που μεταφέρεται από το χώμα και μέσω των παπουτσιών, δίνουν εντολή να φονεύσουν χιλιάδες ζώα.

Με το “μέτρο” αυτό το μόνο σίγουρο είναι η ραγδαία εξάπλωση της νόσου στα άλλα ζώα.

Η οδηγία ζητάει από τους κυνηγούς να σκοτώνουν κυρίως θηλυκά, που αυτή τη περίοδο είναι έγκυα, με μέσο όρο μωρών τα 10 για κάθε μάνα, που είναι έτοιμα να γεννηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά θα σκοτώσουν εν δυνάμει πάνω από 10.000 ζωα.

Πρόκειται για γενοκτονία .

Πρόκειται για ένα απίστευτα ανήθικο έγκλημα

Ζητούν τα δυο υπουργεία από τα συνεργεία δίωξης των κυνηγών, (αναμένεται ΚΥΑ για την αμοιβή τους για κάθε σκοτωμένο αγριογούρουνο), να προσκομίζουν το κεφάλι και τα πόδια του ζώου (το υπόλοιπο δικό τους για κάθε χρήση) στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες, για να κάνουν έλεγχο για την αφρικανική πανώλη των χοίρων, για τα ελάχιστα κρούσματα μόνο που εμφανίστηκαν.

Να σημειώσουμε και πάλι, ότι η αφρικανική πανώλη δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αλλά μόνο στα άλλα γουρούνια. Ο ιός μεταφέρεται κυρίως μέσω του χώματος και των παπουτσιών. Εκατοντάδες κυνηγοί θα μεταφέρουν τη νόσο ΠΑΝΤΟΥ, όπως μας διαβεβαιώνουν όλοι οι ειδικοί επιστήμονες, που ρωτήσαμε.

Ζητάμε να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.
Ζητάμε να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Δείτε πόσα ζώα ορίζει ανά νομό η εγκύκλιος, ότι πρέπει να σκοτωθούν.

Έβρος 100 ζώα
Ξάνθη 100 «
Ροδόπη 100 «
Δράμα 250 «
Κιλκίς 250 «
Πέλλα 250 «
Θεσσαλονίκη 100 «
Χαλκιδική 50 «
Σέρρες 350 «
Καστοριά 20 «
Θεσπρωτία 20 «
Ιωάννινα 20 «

Σύνολο 1660

Με εκτίμηση,
Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις»,
για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι
Η Πρόεδρος
Νατάσσα Μπομπολάκη