Το νέο λεύκωμα για την Καστοριά 1874-1901 παρουσίασαν οι Μαντζούρας & Παπαθανασίου στην Θεσσαλονίκη

Σε μια σημαντική και συνάμα συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι Καστοριανοί συγγραφείς Ρωμύλος Μαντζούρας και Χαράλαμπος Παπαθανασίου παρουσίασαν το νέο τους λεύκωμα με τίτλο «Όψεις μιας λησμονημένης εποχής». Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια να φέρει στο φως και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό έξι σπάνιες φωτογραφίες της Καστοριάς, προερχόμενες τόσο από τοπικά όσο και από διεθνή αρχεία.

Το λεύκωμα «Όψεις μιας λησμονημένης εποχής» δεν αποτελεί απλώς μια συλλογή φωτογραφιών. Είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορική κληρονομιά και την αισθητική της Καστοριάς, που επιχειρεί να αναδείξει την πολυεπίπεδη ιστορία και την αλλαγή του τοπίου μέσα στο χρόνο. Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουν την Καστοριά υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

Ο Σπύρος Πέγκας δήλωσε για την εκδήλωση: “Χθες το απόγευμα μια σημαντική ανακάλυψη-παρουσίαση για την Καστοριά! Φωτογραφίες τεκμήρια του 19ου που βρέθηκαν και σχολιάστηκαν με υπομονή, επιμονή και κυρίως αγάπη για τον όμορφο αυτό τόπο, τη μοναδική Καστοριά! Μπράβο στον Ρωμύλος Μαντζούρας  και στον Χαράλαμπο Παπαθανασίου!
Περιμένουμε κι άλλα! “

Το λεύκωμα διατίθεται ήδη στα βιβλιοπωλεία ALPA BookStories, Το Φανάρι και Δούκη, στο κατάστημα σουβενίρ “Αργυράκης”, στο Photography Kastoria Μάνος & Αλέξανδρος Σινόπουλος και το IDEES Art Cafe & Shop – Ιδαίες.

May be an image of 3 people and textMay be an image of 3 people and textMay be an image of 4 people and textMay be an image of 3 peopleMay be an image of text that says 'Όψεις μιας λησμονημένης εποχής ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1874-1901 Οι παλαιότερες φωτογραφικές αποτυπώσεις AREVARFIS Ρωμύλος.Μαντζούρας Μαντζούρας Χαράλαμπος Παπαθανασίου'