13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Η Εποχή των Παγετώνων» (2002) σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ, Κάρλος Σαλντάνα 

Κινούμενα Σχέδια – 20.000 χρόνια πριν, η Γη δεν ήταν, όπως τη γνωρίζουμε.

Μόλις έχει αρχίσει η Εποχή των Παγετώνων. Ακολουθώντας το ένστικτο της επιβίωσης, τα ζώα μεταναστεύουν προς το νότο. Όλα εκτός από ένα μαλλιαρό μαμούθ, τον Μάνι, που του αρέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένα βραδύποδα, τον Σιντ, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τεμπέλη.

Οι δύο ήρωες θα συναντήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ανθρώπινο μωράκι και θα αποφασίσουν να το πάνε στην οικογένειά του. Βλέποντας το μωρό σαν λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο γκαφατζής σκίουρος Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του – να θάψει ένα βελανίδι – δημιουργώντας όμως απίστευτες καταστροφές.

Η παρέα θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει τους γονείς του μωρού αντιμετωπίζοντας εμπόδια και φοβερές περιπέτειες…

Με τις φωνές των: Ντένις Λίρι, Τζον Λεγκιζάμο, Γκόραν Βίσντζικ, Τζακ Μπλακ, Ρέι Ρομάνο, Ντίτριχ Μπέιντερ, Τζέιν Κρακόβσκι, Πίτερ Άκερμαν, Τζος Χάμιλτον, Ντέννυ Ντίλλον

*Star, Σάββατο 06/04, στις 20:50

«Καλώς Ήρθε το Δολάριο» (1967) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας καθ’ όλα αξιοπρεπής και συνετός νέος, ο Φίλιππος Αγγελούτσος (Γιώργος Κωνσταντίνου), προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα, παραδίδει μαθήματα αγγλικής σε δύο κορίτσια που δουλεύουν στο μπαρ Blue Black της Τρούμπας, τη Τζίνα και τη Λίζα (Νίκη Λινάρδου- Σάσα Καστούρα) για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου.

Μια μέρα που οι κράχτες απεργούν και το μπαρ μένει άδειο, η ιδιοκτήτρια, η μαντάμ Φούλη (Άννα Καλουτά), πείθει τον Φίλιππο να κάνει τον κράχτη.

Ο καθηγητής τρέχει στο λιμάνι και, παρά την προφανή αδεξιότητά του, κατορθώνει να γεμίσει ασφυκτικά το μπαρ με ναύτες.

Αναδεικνύεται μεγάλο ταλέντο σαν κράχτης και διαπιστώνει πως μια τέτοια δουλειά είναι χίλιες φορές πιο αποδοτική από αυτήν του καθηγητή.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Νίκη Λινάρδου, Άννα Καλουτά, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα

*Mega, Σάββατο 06/04, στις 21:40

«Σέρλοκ Χολμς 2: Το παιχνίδι των σκιών» (2011) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης  Μυστηρίου  Περιπέτεια – Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας.

Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Νούμι Ράπας.

*Open, Σάββατο 06/04, στις 22:00

«Μαδαγασκάρη» (2005) σε σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ Έρικ Ντάρνελ

Animation – Στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Πάρκ στη Νέα Υόρκη τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν την καταπίεση να ζουν φυλακισμένα, πήραν την απόφαση να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο και να πάνε να ζήσουν αλλού. Πού; Στη Μαδαγασκάρη, εκεί που θα καταλήξουν οι αλλοπρόσαλλες πράξεις τους.

Ένα λιοντάρι αρχηγός με πολλά όνειρα, μία ζέβρα με απίστευτο χιούμορ, μία δυναμική ιπποπόταμος και μια κατά φαντασίαν ασθενής καμηλοπάρδαλη θα ξεπεράσουν κάθε φόβο και πάθος και θα ξεφύγουν από την τροχιά της καθημερινότητάς τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο. Συναντούν και 3 λαιμούριους, με πιο βασικό τον Μορτ, ένα αθώο πλασματάκι που βρωμάει και του αρέσουν τα πόδια.

Με τις φωνές των Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Τομ Μακ Γκραθ, Κρις Μίλερ, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ

Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή ακούγονται οι: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Φώτης Πετρίδης, Φώτης Πετρίδης.

*Star, Σάββατο 06/04, στις 22:50

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ρόμπερτ Μακόλ, ένας αντιήρωας που κινείται στο σκοτάδι σαν φάντασμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά απονέμοντας δικαιοσύνη όταν οι αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια.

Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία δεν μπορεί να την προσπεράσει, θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και θα τις αξιοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του.
Αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει και μια βουτιά στο παρελθόν του και να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όταν οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται κάνουν την εκδίκηση προσωπική υπόθεση για τον Ρόμπερτ.

Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τους άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που βρίσκονται πλέον στο κατόπι του;

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 06/04, στις 23:15

«The Amazing Spider-Man» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο αγόρι της γενιάς του. Παρ όλα αυτά μεγαλώνει με τον θείο του και την θεία του, αφού οι γονείς του έφυγαν ξαφνικά και από τότε δεν ξανάκουσε τίποτα για αυτούς.

Μια μέρα θα ανακαλύψει τον χαρτοφύλακα του πατέρα του κι έτσι θα ψάξει να βρει στοιχεία σχετικά με τους γονείς του.

Όμως στην πορεία θα ανταμώσει με μια γενετικά τροποποιημένη μια αράχνη, η οποία θα τον δαγκώσει.Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θα αποκτήσει ξεχωριστές ικανότητες και θα τις χρησιμοποιήσει ενάντια στους εγκληματίες.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Ντέιν Ντιχάν, Σταν Λι, Ρις Ίφανς, Σάλι Φιλντ, Κρις Ζίλκα

*Mega, Σάββατο 06/04, στις 23:50

«Έρωτες, Γάμοι και Λοιπές Καταστροφές» (2020) σκηνοθεσία Ντένις Κούγκαν

Κομεντί Ρομαντική – Τέσσερις εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες αναζητούν την πραγματική αγάπη, αντιμέτωποι ο καθένας με τις δικές του προκλήσεις. Ενώ η δουλειά τους είναι να οργανώνουν τέλειους γάμους για τα ζευγάρια που τους προσλαμβάνουν, στην προσωπική τους ζωή οι ρομαντικές τους σχέσεις είναι κάθε άλλο παρά τέλειες.

Παίζουν: Ντάιαν Κίτον, Μάγκι Γκρέις, Τζέρεμι Άιρονς, Ντιέγκο Μπονέτα.

*Skai, Σάββατο 06/04, στις 00:30

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open, Σάββατο 06/04, στις 00:30

«Ο Σωματοφύλακας» (2020) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τονγκ

Περιπέτεια – Η μυστική εταιρεία ασφαλείας Vanguard είναι η τελευταία ελπίδα επιβίωσης για έναν λογιστή, καθώς έχει στοχοποιηθεί από την πιο θανατηφόρα οργάνωση μισθοφόρων εκτελεστών στον κόσμο…

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Γιανγκ Γιανγκ, Τζάκσον Λου, Λουν Άι

*Star, Σάββατο 06/04, στις 00:45

«Η Ζωή σε Fast Forward» (2006) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Κομεντί Φαντασίας – Ο πολυάσχολος Μάικλ Νιούμαν,(Άνταμ Σάντλερ) δυστυχώς, δεν βρίσκει καθόλου χρόνο για την οικογένεια και τη γυναίκα του, αφού έβαλε στόχο να εντυπωσιάσει το αχάριστο αφεντικό του και να κερδίσει την προαγωγή που του αξίζει.

Όταν λοιπόν, γνωρίζει τον αλλόκοτο πωλητή Μόρτι (Κρίστοφερ Γουόκεν), αυτός του δίνει τη λύση που ονειρευόταν: ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που επιτρέπει στον Μάικλ να προσπερνά όσα τον αποσπούν καθημερινά, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα! Αλλά καθώς ο Μάικλ το χρησιμοποιεί, το τηλεκοντρόλ σταδιακά παίρνει από μόνο του τον έλεγχο και αρχίζει να τον προγραμματίζει όπως αυτό νομίζει..

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Τζόνα Χιλ, Φρανκ Κοράτσι, Κάμερον Μόναγκαν, Κέιτ Κάσιντι, Χένρι Γουινκλερ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 06/04, στις 01:15

«Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού» (2014) σε σκηνοθεσία Μπενουά Φιλιπον, Αλεξάντερ Χεμπόγιαν

Κινούμενα Σχέδια – Ο Ήλιος και η Σελήνη φτιάχτηκαν από τους πρώτους Φύλακες για να ζεσταίνουν και να φωτίζουν τους υπέροχους μα διαφορετικούς ανθρώπους του πλανήτη.
Οι Φύλακες, από γενιά σε γενιά, διατηρούν την αρμονία του κόσμου. Οι άνθρωποι της ημέρας και εκείνοι της νύχτας ζουν σε σχετική αρμονία, παρόλο που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που οι μαθητευόμενοι φύλακες του Ήλιου και της Σελήνης θα πάρουν τη σκυτάλη από τους τωρινούς φύλακες όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά.
Έτσι ο Σοχόν, ο μαθητευόμενος του Ήλιου δέχεται το φως, όταν έρχεται η σειρά του Λιόν να πάρει το φως της Σελήνης, η σεληνιακή ιέρεια ασκεί βέτο και επιλέγει ένα νεαρό φαύνο τον Μιούν.

Ο Μιουν ως ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, είναι πλέον υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων.

Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου, και θα τους κάνει θρύλους για πάντα.

Με τις φωνές των: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Φοίβος Ριμενας, Δημήτρης Μάριζας, Αφροδίτη Αντωνάκη, Δημήτρης Χαβρές.

*Open, Σάββατο 06/04, στις 02:15

«Αυτοκρατορία» (2016) σκηνοθεσία Ντάνιελ Ραγκούσις

Δραματική – Ο ιδεαλιστής και φιλόδοξος πράκτορας του FBI, Νέιτ Φόστερ αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μία εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως τα μέλη της είναι υπεύθυνα για τη ληστεία μιας  επικίνδυνης χημικής ουσίας. Ο νεαρός πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να συμπεριφερθεί ανάλογα με τη νέα του ταυτότητα, διατηρώντας παράλληλα τις πραγματικές του αρχές και αξίες. Ενώ καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της ομάδας, ταυτόχρονα αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις, που έρχονται  σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Τρέισι Λετς, Νέστορ Κάρμπονελ, Κρις Σάλιβαν

*Skai, Σάββατο 06/04, στις 02:30

«Ξαφνικά… 30» (2004) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κομεντί Ρομαντική – Η 13χρονηΤζένα Ρινκ, μέσα σε μια νύχτα και μέσω μιας μαγικής ευχής, θα γίνει μια επιτυχημένη και γοητευτική γυναίκα 30 χρονών! Ξαφνικά, αποκτά όλα αυτά που πάντοτε επιθυμούσε αλλά χάνει τον καλύτερό της φίλο, Ματ. Τώρα, αυτή η ώριμη γυναίκα πρέπει να επινοήσει τη δική της μαγεία, για να βοηθήσει το «κοριτσάκι» που κρύβεται μέσα της να βρει την αληθινή αγάπη που άφησε πίσω της.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Μαρκ Ραφάλο, ‘Αντι Σέρκις, Τζούντι Γκριρ.

*Mega, Σάββατο 06/04, στις 02:30