8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Γκλόρια» (2018) σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Λέλιο

Κομεντί Ρομαντική – Η Γκλόρια (Julianne Moore) είναι μια απελευθερωμένη, χωρισμένη γυναίκα, που περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στη ρουτίνα της πρωινής της δουλειάς και στις νύχτες της, που είναι γεμάτες χορό και διασκέδαση σε clubs του Λος Άντζελες.

Μετά την συνάντησή της με τον Άρνολντ (John Turturro) σε μια έξοδο, βρίσκει τον εαυτό της συμμέτοχο ενός νέου ρομάντζου, αλλά στριμωγμένη ανάμεσα στη χαρά του έρωτα και στις επιπλοκές που της δημιουργεί η οικογένεια, το φλερτ και οι υποχρεώσεις της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τορτόυρο, Μάικλ Σέρα

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 10/04 στις 21:00

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Τετάρτη 10/04 στις 21:15

«Τι Θα Πει ο Κόσμος» (2017) σκηνοθεσία  Ιράμ Χακ

Δραματική – H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με το φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια.

Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.

Παίζουν: Μαρία Μοζντάχ,Αντίλ Χουσέιν,Ροχίτ Σαράφ, Εκαβάλι Κανά,Αλί Αρφάν,Σίμπα Τσάντχα

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 10/04 στις 23:00

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Τετάρτη 10/04 στις 00:00

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης,Λίντα Γίγα,Σπύρος Καλογήρου,Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Τετάρτη 10/04 στις 00:15

«Ο Τιμωρός: Ζώνη Πολέμου» (2009) σκηνοθεσία Λέξι Αλεξάντερ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Κασλ, πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων επιστρέφει ως Τιμωρός.
Αυτή τη φορά θα κηρύξει πόλεμο σε δύο μέτωπα.

Ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Μπίλι Ρουσότι, αρχηγός της Μαφίας που θέλει να εκδικηθεί για τα εγκαύματα που του προκάλεσε ο Τιμωρός και τον άφησαν παραμορφωμένο.
Τώρα συγκεντρώνει τον δικό του στρατό, πείθοντας τους ηγέτες της μαφίας ότι μπορεί να σκοτώσει τον Κασλ, για να κυριαρχήσει στη νύχτα της Νέας Υόρκης και να αφανήσει για πάντα τον Τιμωρό.

Στο δεύτερο μέτωπο, η αστυνομία εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του Τιμωρού, κατηγορώντας τον σκοτεινό αντι-ήρωα ότι ευθύνεται για τη δολοφονία πράκτορα του FBI.

Η πράκτορας Στέφανι Γουέστ είναι αποφασισμένη να συλλάβει τον Κασλ αλλά και τον Ρουσότι.

Τώρα ο Τιμωρός θα δώσει την ύστατη μάχη για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και να εμποδίσει τον Ρουσότι να κυριαρχήσει στον κόσμο της νύχτας.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Ντόμινικ Γουέστ, Τζούλι Μπενζ, Κόλιν Σάλμον, Νταγκ Χάτσισον, Ντας Μίχοκ, Γουέιν Νάιτ, Ρομάνο Ορτσάρ, Στέφανι Γιανουσαουσκας, Μαρκ Καμάχο, Ρομάνο Ορζάρι, Λάρι Ντέι

*Mega, Τετάρτη 10/04 στις 01:10

«Λαίδη Μάκμπεθ» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Όλντροϊντ

Δράμα – Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σ έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένειά του δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά της.

Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση μ έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή, που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει. Tο τραγικό πορτρέτο μια όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σ έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες.

Παίζουν: Φλόρενς Πιού, Κόσμο Τζάρβις, Κρίστοφερ Φέρμπανκ, Ναόμι Άκι, Πολ Χίλτον, Μπιλ Φέλοους.

*Star, Τετάρτη 10/04 στις 02:00

«Πολύ Χοντρός Ψεύτης» (2002) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο 14χρονος Τζέισον Σέπαρντ, διασκεδάζει να λέει συνεχώς ψέματα. Προκειμένου να περάσει το μάθημα των αγγλικών, γράφει μία εργασία με τίτλο «Πολύ Χοντρός Ψεύτης». Έχοντας αργήσει στο δρόμο για το σχολείο, κάνει οτοστόπ στη λιμουζίνα του Μάρτυ Γουλφ. Ο Γουλφ είναι παραγωγός του Χόλυγουντ. Στη βιασύνη του, ο Τζέισον ξεχνάει την εργασία στο κάθισμα του αυτοκινήτου και έτσι αποτυγχάνει στο μάθημα.

Παίζουν: Πολ Τζιαμάτι, Αμάντα Μπάινς, Φράνκι Μούνιθ, Ντόναλντ Φάλσον, Αμάντα Ντετμερ, Σάντρα Ο, Έιμι Χιλ, Τζον Τσο, Μάθιου Φραουμαν, Ρεμπέκα Κόρι

*Alpha, Τετάρτη 10/04 στις 02:30