“Με επιλεκτική αμνησία” ο γυναικοκτόνος της Κυριακής σύμφωνα με ψυχιάτρους

Στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αττικόν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δολοφόνος της 28χρονης από τους Αγίους Αναργύρους, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στις φυλακές.

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος, ο οποίος δολοφόνησε τη σύντροφό του έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, αποπειράθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, να αυτοκτονήσει μέσα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι του.

Ο ίδιος είχε δέσει τη θηλιά από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Ο γυναικοκτόνος εντοπίστηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πεσμένος στο έδαφος με εμφανή σημάδια στο λαιμό και χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 39χρονος, αφού προσποιήθηκε ότι κοιμόταν κατά τη διάρκεια ελέγχου, χρησιμοποίησε τους επιδέσμους, που είχε στο κεφάλι, προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον εντόπισαν στην τουαλέτα του ψυχιατρικού τμήματος.

Τα ξημερώματα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 39χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ για τον επαναφέρουν και προχώρησαν σε διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ, ενώ η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

«Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία» λένε οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega, οι ψυχίατροι που είδαν τον 39χρονο αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ κάνουν λόγο για «παρορμητικές χειριστικές συμπεριφορές».

Ο πρώτος ψυχίατρος που είδε τον 39χρονο την Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, που προφυλακίστηκε σημείωσε: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας. Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Το Σάββατο τον 39χρονο εξέτασε δεύτερος ψυχίατρος, στη γνωμάτευση του οποίου αναφέρεται: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών.

Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής

Ο πατέρας της Κυριακής υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος της κόρης του συνεχίζει να παίζει θέατρο.

«Ποιος τρελός κάνει κακό στον εαυτό του εσκεμμένα; Κανένας. Ο λογικός που έχει σώας τας φρένας, γνωρίζοντας την καταστροφή και την απώλεια που έχει κάνει, θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό του. Με αυτό το πανούργο το μυαλό που έχει αυτός ο άνθρωπος, μπορεί και να αρπάξει πιστόλι και να σκοτώσει και κάποιον άλλον άνθρωπο. Κινδυνεύουν ακόμα και οι φρουροί που είναι δίπλα του», είπε.