8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου» (1967) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Δημήτρης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας φιλόδοξος νέος, υπάλληλος στην επιχείρηση του κυρίου Χαρίλαου (Γιώργος Μιχαλόπουλος) και παντρεμένος με την όμορφη Νίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), που το όνειρό της είναι να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο.

Για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του και να μπορέσει να κάνει στη γυναίκα του το δώρο που ονειρεύεται, εποφθαλμιά την κενή θέση του υποδιευθυντή της εταιρείας που δουλεύει.

Έτσι καλεί τον καλοφαγά Χαρίλαο σε δείπνο, αλλά, εκείνη τη μέρα, αυτός έχει τσακωθεί με τη Νίνα. Ο Δημήτρης, για να βγεί από τη δύσκολη θέση, παρουσιάζει τη γυναίκα του ως υπηρέτρια και την υπηρέτρια του (Μαρία Κωνσταντάρου) ως γυναίκα του.

Όμως, οι αλλεπάλληλες γκάφες της τελευταίας εξοργίζουν το αφεντικό του και η Νίνα προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να εκτιμηθεί απ’ αυτόν και να προσληφθεί ως υπηρέτριά του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Μαρία Κωνσταντάρου.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 11/04, στις 21:00

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Πέμπτη 11/04, στις 21:15

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – O Ηρακλής (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και o Αγησίλαος (Λευτέρης Ελευθερίου) είναι δύο επιστήθιοι φίλοι που γνωρίζονται από παιδιά, το ίδιο ανώριμοι με την μόνιμη ατυχία να μην στεριώνουν σε δουλειά ή σχέση.

Συντηρούνται με περιστασιακές δουλειές και ζουν περιμένοντας τη στιγμή που η νονά τους ενός θα αποδημήσει για να την κληρονομήσει. Με αυτή την ελπίδα φεύγουν από την Αθήνα με προορισμό το νησί της Νάξου.

Εκεί θα γνωριστούν με τη Φαίδρα (Demmy), ελληνικής καταγωγής και τον Γερμανό φίλο της τον Άλεξ που έχουν έρθει για διακοπές.

Η Φαίδρα έκανε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας Ερμιόνης στη Γερμανία.

Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για καταστάσεις ζωής… και θανάτου. Και ενώ οι κηδείες διαδέχονται η μια την άλλη, η ζωή αναγεννάται σε ένα απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Mega, Πέμπτη 11/04, στις 22:50

«Μια Γυναίκα Προχωράει Μπροστά» (2017) σκηνοθεσία Σουζάνα Γουάιτ

Δράμα – Ένα καθηλωτικό δράμα εποχής, με ηρωίδα μία δυναμική γυναίκα.

Η Κάθριν Γουέλντον (Τζέσικα Τσαστέιν) είναι ζωγράφος πορτρέτων και είναι από το Μπρούκλιν.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, θα ταξιδέψει μέχρι την Ντακότα, για να φτιάξει το πορτρέτο του Καθιστού Ταύρου, του ιερού αρχηγού της φυλής των ινδιάνων Λακότα.

Το ταξίδι αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνη, μια και θα εμπλακεί στον αγώνα των Ινδιάνων για την υπεράσπιση της γης τους και των δικαιωμάτων τους.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Γκρέιαϊζ, Σαμ Ρόκγουελ, Λουίζα Κράους, Μπουτς Σάουθερλαντ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 11/04, στις 23:00

«Σκοτεινός Κώδικας» (2009) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Μυστηρίου – 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου, οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές, με σκοπό να αποθηκευτούν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. 2008: το συγκεκριμένο σχέδιο της νεαρής μαθήτριας πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ.

Ο πατέρας του, καθηγητής στο επάγγελμα, θα είναι αυτός που θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών.

Ενώ ο καθηγητής ξεδιπλώνει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης, συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον

*Skai, Πέμπτη 11/04, στις 01:00

«Η Συναλλαγή» (2011) σε σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Αστυνομική – Η ζωή τριών γυναικών που έχουν ως επάγγελμα τις ληστείες, θα ξεφύγει από την πορεία της, όταν το γοητευτικό αφεντικό τους, Μελ, έμπορος ναρκωτικών θα τις δελεάσει να δεχτούν μία τελευταία δουλειά: να εμποδίσουν μία συναλλαγή ναρκωτικών.

Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η “εύκολη” δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν.

*Star, Πέμπτη 11/04, στις 01:15

«Παγιδευμένος στην καταιγίδα» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Καμπανέλι

 Μυστηρίου – Ένας νεαρός πατέρας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο. Πλέον, καλείται να αποδείξει ότι είναι αθώος αλλά αδυνατεί να ανακαλέσει στη μνήμη του τι πραγματικά συνέβη εκείνη την νύχτα, αφού στην μνήμη του ανακαλεί αποσπασματικά και μπερδεμένα κάποιες εικόνες από τα συγκλονιστικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Λιουκ Μπένγουρντ, Κέλσι Γκράμερ, Κάντι Στρίκλαντ.

*Alpha, Πέμπτη 11/04, στις 01:45

«Wolf» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Θρίλερ – Ο Γούιλ Ράνταλ (Τζάκ Νίκολσον), πρώην επιτυχημένος διευθυντής σε μια εκδοτική εταιρεία αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα με τον γάμο του, αλλά και επαγγελματικά με τη δουλειά του.

Η γυναίκα του έχει δεσμό και ο προστατευόμενός του στη δουλειά τον εξέθεσε για να πάρει τη θέση του.

Καθώς οδηγεί για να επιστρέψει σπίτι του ένα βράδυ,  χτυπά με το αυτοκίνητό του ένα λύκο (ή λυκάνθρωπο;), ο οποίος στη συνέχεια τον δαγκώνει.

Μετά το περιστατικό, παρατηρεί αλλαγές στην προσωπικότητά του, γίνεται πιο δυναμικός, ισχυρός με διάθεση για σεξ. Καθώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές,ο Γουίλ αντιλαμβένται ότι έχει οξυνθεί υπερβολικά η αίσθηση της όσφρησης και της ακοής, σαν να συντονίζεται με τα ένστικτα του λύκου.

Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος δέχεται αυτή την αλλαγή σαν λύτρωση και όχι σαν κατάρα.

Μάλιστα θα χρησιμοποιήσει τις νέες του ικανότητες, για να διεκδικήσει τη θέση του στην εκδοτική εταιρεία και ξεκινάει μια ερωτική σχέση με τη Λόρα Άλντεν (Μισέλ Φάιφερ), μία ελκυστική και αινιγματική γυναίκα.

Ωστόσο, καθώς τα όρια μεταξύ ανθρώπου και κτήνους θολώνουν, ο Γουίλ αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο των αρχέγονων ορμών του και να αποτρέψει τη μεταμόρφωσή του σε λυκάνθρωπο.

Ζητά την καθοδήγηση του Dr. Βιτζέι Αλεζάις, ενός ειδικού στη συμπεριφορά των ζώων, για να κατανοήσει καλύτερα τη κατάστασή του.

Η ιστορία της ταινίας Wolf καταπιάνεται με θέματα εξουσίας, αρχέγονων επιθυμιών και τη δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης, καθώς ο Γουίλ παλεύει με τον εσωτερικό του λύκο και τις συνέπειες της αποδοχής ή απόρριψης της νέας του ταυτότητας.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ, Αϊλίν Άτκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέιτ Νέλιγκαν, Προυνέλα Σκέιλς, Τόμας Ντάφι

*Mega, Πέμπτη 11/04, στις 02:10