9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει!

«Αρχηγός Από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση» (2021) σκηνοθεσία Τομ ΜακΓκραθ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Τιμ και η Κάρολ είναι παντρεμένοι και ζουν μια ήσυχη ζωή στο σπίτι με τα παιδιά τους. Την πανέξυπνη επτάχρονη Τάμπιθα που είναι κορυφαία μαθήτρια στο σχολείο και το αξιολάτρευτο βρέφος, την Τίνα.

Ο Τεντ από την άλλη είναι επιτυχημένος διευθυντής σε οικονομική εταιρεία. Η μικρή Τάμπιθα θαυμάζει τον θείο Τεντ και θέλει διακαώς να του μοιάσει. Ο Τιμ που είναι πιο ρομαντικός ωστόσο, ανησυχεί μήπως η μικρή προσπαθεί πολύ να πετύχει κάτι μεγαλειώδες και ξεχνάει να ζήσει τη ζωή της σαν κανονικό παιδί αυτού του κόσμου.

Όλα θα αλλάξουν όταν το μωρό, η φοβερή και τρομερή Τίνα, αποκαλύψει ότι είναι πράκτορας που ερευνά το σχολείο της Τάμπιθα και τα μυστικά που κρύβει ο σκιώδης ιδρυτής του, ο Δόκτωρ Άρμστρονγκ.

Τα αδέλφια Τέμπλετον θα έρθουν ξανά κοντά, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια ξέφρενη περιπέτεια και θα ανακαλύψουν από την αρχή κάποιες οικογενειακές αξίες που είχαν λησμονήσει και που πάντα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο και να επανεκτιμούμε.

*Star, Σάββατο 13/04, στις 20:50

«Σρεκ» (2001) σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον, Βίκι Τζένσον

Κινούμενα Σχέδια – Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν ερημικό βάλτο, ζούσε ένα καλόκαρδο τέρας των παραμυθιών, ο Σρεκ. Η πολύτιμη γαλήνη του θα διακοπεί απότομα όταν εμφανιστούν στην περιοχή του, διάφοροι χαρακτήρες παραμυθιών-καλοί και κακοί, αφού ο σατανικός λόρδος Φαρκάντ τους έχει διώξει από την χώρα του Ντάλοκ, προκειμένου να είναι όλα βαρετά, όσο και ο ίδιος.

Προκειμένου να σώσει τα σπίτια τους – αλλά και το δικό του – ο Σρεκ συναντά τον Φαρκάντ και οι δυο τους κάνουν την εξής συμφωνία: προκειμένου ο Φαρκάντ να ξαναδεχτεί πίσω στο Ντάλοκ όλους τους ήρωες των παραμυθιών, ο Σρεκ πρέπει πρώτα να βρει την πριγκίπισσα Φιόνα, που επρόκειτο να γίνει σύζυγος του Φαρκάντ.

Δυστυχώς όμως τη Φιόνα την απήγαγε ένας τρομερός δράκος. Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή, ο Σρεκ θα έχει ως βοηθό του τον Ντόνκι έναν πανέξυπνο, αλλά υπερβολικά φλύαρο γάιδαρο, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον Σρεκ, εκτός από το να… σωπάσει!

Με τις φωνές των: Αποστόλης Ψυχράμης, Μανώλης Θεοδωράκης, Μαρίνα Σάττι, Ορέστης Καρύδα, Βιργινία Φραγκουλατζή, Κώστας Κουνέλας.

*Star, Σάββατο 13/04, στις 23:00

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Δράσης Τρόμου – Η Αμερικανίδα Νάνσι σπουδάζει ιατρική και είναι παθιασμένη με το σερφ, όπως και η μητέρα της, την οποία έχασε πρόσφατα. Στην προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της, η Νάνσι αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μεξικό για να ανακαλύψει μια μυστική παραλία, στην οποία η μαμά της έκανε σερφ και την ανέφερε συχνά στις συζητήσεις τους.

Πράγματι, τα καταφέρνει και παρότι γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει σερφ μόνη της, απολαμβάνει ενθουσιασμένη αυτή την μοναδική εμπειρία. Μέχρι που δέχεται επίθεση από έναν λευκό καρχαρία και καταλήγει σοβαρά τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε έναν ύφαλο, μόλις 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εκεί.

Στην προσπάθεια της να επιβιώσει, η Νάνσι καταφέρνει να υπερνικήσει τους φόβους της και να ανακαλύψει πόσο δυνατή και εφευρετική είναι.

Ο Καταλανός σκηνοθέτης Τζομ Κολέ Σέρα, σπεσιαλίστας των ταινιών με σασπένς, όπως Jungle Cruise, The Commuter, Non Stop και Orphan κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και αναδεικνύει την δύναμη ψυχής που έρχεται στην επιφάνεια, όταν όλα μοιάζουν να βυθίζονται

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Σεντόνα Λέγκε, Ντιέγκο Εσπέγκελ, Μπρετ Κάλεν, Άβα Ντιν

*ΕΡΤ1, Σάββατο 13/04, στις 23:30

«Match Point» (2005) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ιρλανδός Κρίς Γουίλτον (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς),προερχόμενος από χαμηλό κοινωνικό στάτους με παραδοσιακό υπόβαθρο, εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας.

Εξασφαλίζει τα προς το ζην, ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία.

Έχει αναπτύξει φιλία με έναν από τους μαθητές του, τον πλούσιο Τομ Χιούετ (Μάθιου Γκουντ) και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ (Έμιλι Μόρτιμερ) ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ένοιωσε αμέσως έλξη για τον Κρις.

Σύντομα η Κλόε επισημοποιεί τη σχέση τους και αποφασίζει να τον βοηθήσει, μέσω του επιχειρηματία πατέρα της Άλεκ (Μπράιαν Κοξ), δίνοντας του μια ανώτερη θέση στην εταιρία. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Παρόλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις (Σκάρλετ Γιοχάνσον) την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η Νόλα είναι ζωηρή και γνωρίζει καλά την επιρροή που έχει στους άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρις.

Θα ακολουθήσει μία παράνομη σχέση που θα τον βυθίσει ολοένα και περισσότερο σε αδιέξοδο και, όταν αποφασίσει να αναλάβει δράση για να ξεφύγει, θα δει ότι οι φιλοδοξίες του έχουν τρομακτικές συνέπειες.

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ, Μάθιου Γκόουντ, Αλεξάντερ Αρμστρογκ, Πολ Κέι, Πενέλοπε Γουίλτον, Μαρκ Γκατις, Φίλιπ Μανσφιλντ

*Skai, Σάββατο 13/04, στις 00:30

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Σάββατο 13/04, στις 00:30

«Τα Λέμε στο Διάλειμμα» (2017) σκηνοθεσία Ρίτσι Κιν

Κωμωδία – Είναι η τελευταία μέρα μιας ακόμα δύσκολης σχολικής χρονιάς για τον πάντα κακοδιάθετο καθηγητή αγγλικών, Άντι Κάμπελ, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί τις απίστευτες φάρσες των τελειόφοιτων, την κακοδιαχείριση της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και τις περικοπές κονδυλίων, που θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του.

Τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο, όταν ο Άντι θα έρθει αντιμέτωπος με τον σκληρό συνάδελφο του, Ρον Στρίκλαντ, ο οποίος τον προκαλεί σε μια κλασική μονομαχία μετά τον χτύπο του τελευταίου κουδουνιού για τη χρονιά.

Όπως είναι φυσικό, τα νέα για τη μονομαχία διαδίδονται αστραπιαία σε όλο το σχολείο και όσα ακολουθούν είναι απλά ξεκαρδιστικά.

Παίζουν: Άις Κιούμπ, Τσάρλι Ντέι, Τρέισι Μόργκαν, Τζίλιαν Μπελ, Ντιν Νόρις

*Star, Σάββατο 13/04, στις 01:00

«Ο Άνθρωπος Του Μέλλοντος» (2019) σκηνοθεσία Νομπλ Τζόουνς

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζον Λίγκθοου υποδύεται έναν άντρα που έχει εμμονή με το μέλλον και την καταστροφολογία ενώ η Μπλάιθ Ντάνερ έχει παραμείνει κολλημένη στο παρελθόν.

Η γνωριμία τους είναι η μοναδική τους ευκαιρία να κερδίσουν το παρόν.

Ο Εντ, ένας συνταξιούχος, του οποίου ο χρόνος αναλώνεται στο να εφοδιάζει το καταφύγιό του και να συνομιλεί στο διαδίκτυο με άλλους καταστροφολόγους της επιβίωσης, συναντά τη Ρόνι στο σούπερ μάρκετ.

Η Ρόνι ξοδεύει τη ζωή της ψωνίζοντας πράγματα που μπορεί να μη χρησιμοποιήσει ποτέ.

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Αμερική, αυτοί οι δύο άνθρωποι θα προσπαθήσουν να βρουν την αγάπη, ενώ παράλληλα, θα προσπαθήσουν να μην χαθούν ο ένας στα πράγματα του άλλου.

Παίζουν: Τζον Λίθγκοου, Μπλάιθ Ντέινερ, Ντέρεκ Σεσίλ, Κέιτι Άσελτον, Σόφι Θάτσερ, Ιβ Χάρλοου, Κατερίνε Φουτζ, Γουέντι Μακίνα, Μπεν Κρούγκερ, Ρίτσαρντ Φάικ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 13/04, στις 01:00

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Star, Σάββατο 13/04, στις 02:00

«Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Η καινούρια αποστολή του Μπεκ, κυνηγού επικηρυγμένων, τον στέλνει στα βάθη του Αμαζονίου, στη μικρή πόλη Ελντοράντο. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο στόχος του δεν είναι κάποιος δραπέτης, όπως νόμιζε, αλλά ο γιος μιας γνωστής οικογένειας, που ψάχνει για χρυσάφι. Οι δυο τους θα συνεργαστούν στην αναζήτηση ενός χαμένου χρυσωρυχείου, προκαλώντας την οργή του αδίστακτου «άρχοντα» της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Ροζάριο Ντόσον, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Κρίστοφερ Γουόκεν

*Mega, Σάββατο 13/04, στις 02:30