10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Ο Πόλεμος των Κόσμων» (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Ρέι Φέριερ ζει στο Νιου Τζέρσεϋ, αποξενωμένος από την οικογένειά του, μέχρι τη μοιραία ημέρα που θα αλλάξει τη ζωή όλων για πάντα. Η ζωή στη μικρή πόλη του συνταράσσεται βίαια από μια εξωγήινη εισβολή. Ενώ οι εισβολείς εξαπολύουν ένα κύμα ολικής καταστροφής και βίας, ο Ρέι προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει τα παιδιά του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντακότα Φάνινγκ, Μιράντα Ότο, Τζάστιν Τσάτγουιν.

*Alpha, Κυριακή 14/04, στις 22:00

«Υπεράνω του Νόμου» (2019) σκηνοθεσία Τζεϊμς Κάλεν Μπρίσακ

Δράσης – Ο Φρανκ Γουίλσον είναι ένας πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός , ο οποίος όταν έφυγε από το Σώμα και η σύζυγός του απεβίωσε, μετακόμισε εκτός πόλης για να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ο γιος του όμως δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και επέστρεψε πίσω στη μεγαλούπολη. Η ζωή του σύντομα πήρε την κάτω βόλτα και μπλέχτηκε με τον τζόγο και την τοπική μαφία.

Τα χρέη του στον τζόγο, τα οποία αδυνατούσε να πληρώσει οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους τοκογλύφους που τον δάνειζαν.

Όταν η είδηση για τον θάνατό του φτάνει στον πατέρα του, αυτός που είχε την φήμη “του πιο βρώμικου αστυνομικού στην πόλη” θα συνεργαστεί με έναν μαφιόζο, μία βοηθό εισαγγελέα και έναν πρώην συνάδελφο για να φέρει τον δολοφόνο του γιου του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παίζουν: DMX, Στήβεν Σηγκάλ, τζόνι Μένσερ, Σάξον Σαρμπίνο, Μπιλ Κομπς, Κιμ Ντελόγκι, Ζακ Γουάρντ

*Open, Κυριακή 14/04, στις 22:30

«Επίθεση στη Βομβάη» (2018) σκηνοθεσία  Άντονι Μάρας

Δράμα – Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων… Η ταινία του ελληνοαυστραλού Άντονι Μάρας βασίζεται στα δραματικά γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που βύθισαν την πόλη στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Ναζανίν Μποντιάντι, Ανουπάμ Χερ.

*Star, Κυριακή 14/04, στις 23:30

«Νύχτα Τρόμου» (2011) σκηνοθεσία Κρέγκ Γκιλέσπι

Θρίλερ – Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού αλλά και μυστηριώδους ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα γεγονότα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση

Παίζουν: Άντον Γέλτσιν, Κόλιν Φάρελ, Τόνι Κολέτ, Ντέιβιντ Τέναντ. Σενάριο: Μάρτι Νόξον, Τομ Χόλαντ.

*Alpha, Κυριακή 14/04, στις 00:30

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Κυριακή 14/04, στις 00:30

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ρόμπερτ Μακόλ, ένας αντιήρωας που κινείται στο σκοτάδι σαν φάντασμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά απονέμοντας δικαιοσύνη όταν οι αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια.

Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία δεν μπορεί να την προσπεράσει, θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και θα τις αξιοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του.
Αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει και μια βουτιά στο παρελθόν του και να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όταν οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται κάνουν την εκδίκηση προσωπική υπόθεση για τον Ρόμπερτ.

Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τους άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που βρίσκονται πλέον στο κατόπι του;

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 14/04, στις 01:10

«Εκδίκηση» (2015) σκηνοθεσία Τζεν Σόσκα και Σίλβια Σόσκα

Περιπέτεια – Ο Μέισον είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα όταν αποφασίσει πως πρέπει να κάνει το σωστό. Όταν ένας εγκληματίας που έστειλε στη φυλακή σκοτώνει τη γυναίκα του Μέισον, εκείνος καταστρώνει ένα σχέδιο εκδίκησης. Συλλαμβάνεται επίτηδες, για να μπει στη φυλακή και να τιμωρήσει με τον δικό του τρόπο τον δολοφόνο της γυναίκας του.

Παίζουν: Ντιν Κέιν, Πολ Γουάιτ, Μάικλ Έκλουντ, Άντριαν Χολμς, Κίρα Ζαγκόρσκι κ.ά.

*Skai, Κυριακή 14/04, στις 02:00

«Wild Wild West» (1999) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Δράσης Κωμωδία – Οι Τζέιμς Τι Γουέστ ( Γουίλ Σμιθ) και Αρτέμους Γκόρντον (Κέβιν Κλάιν) είναι πράκτορες του προέδρου των Η.Π.Α, αμείλικτοι πιστολέρος και αληθινοί μπον-βιβέρ.

Αυτή τη φορά, ταξιδεύουν με το ιδιωτικό, πολυτελές τρένο τους, αναζητώντας τα ίχνη ενός ανάπηρου παρανοϊκού επιστήμονα (Κένεθ Μπράνα), που όμως μπορεί να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, χάρη στην εφεύρεσή του, μια τεράστια μηχανική αράχνη Ταραντούλα

Για μια ακόμη φορά, οι Τζέιμς Γουέστ και Αρτέμους Γκόρντον αναλαμβάνουν να σώσουν τον πλανήτη, όπως πάντα όμως με χιούμορ, ευρηματικότητα και το δικό τους «κουλ» στιλ.

Παίζουν: Κέβιν Κλάιν, Γουίλ Σμιθ, Σάλμα Χάγιεκ, Κένεθ Μπράνα, Έμετ Γουόλς, Τεντ Λεβίν, Τζέιμς Λασλι, Γκαρσέλ Μπουβέ

*Star, Κυριακή 14/04, στις 02:15

«Το Μεγάλο Χτύπημα» (1998) σκηνοθεσία Κερκ Γουόνγκ

Δράσης Κωμωδία – Ο Μέλβιν είναι ένας πληρωμένος εκτελεστής ο οποίος προσπαθεί αν κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στην πολύ απαιτητική δουλειά του αλλά και τις δύο ερωτικές σχέσεις του.

Ο Μέλβιν και η ομάδα τους εργάζονται κυρίως για το αφεντικό της Μαφίας, τον Πάρις.

Για να ανταπεξέλθει στις ολοένα και αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις που προκύπτουν από τη διπλή ζωή του, θα σχεδιάσει μια “εξωτερική εργασία” – την απαγωγή της έφηβης κόρης, του τοπικού μεγιστάνα ηλεκτρονικών.

Εκείνο που δεν έχει υπολογίσει όμως, είναι ότι το κορίτσι που απήγαγε είναι η βαφτισιμιά του αφεντικού του και ότι θα καταλήξει τρελά ερωτευμένος μαζί της…

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Κριστίνα Απλεγκέιτ, Έιβερι Μπρουκς, Μποκεμ Γουντμπάιν, Αντόνιο Σαμπάτο τζ., Τσάινα Τσόου, Λάινι Καζάν, Σαμπ Σιμονό, Έλιοτ Γκουλτ, Ρόμπιν Ντουν, Λέλα Ροκχον

*Mega, Κυριακή 14/04, στις 02:30

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Λίντα Γίγα, Σπύρος Καλογήρου, Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Κυριακή 14/04, στις 02:30