Πρώτη η Ολυμπία Τελιγιορίδου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτ. Μακεδονία

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά και οργανωτικά προβλήματα κύλησε η χθεσινή ημέρα των προκριματικών εκλογών για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το 98% των κατά τόπους εκλογικών τμημάτων λειτούργησαν ομαλά από τις 8 το πρωί, οπότε άνοιξαν οι κάλπες μέχρι τις 9 το βράδυ που σφραγίστηκαν, λόγω παράτασης.

Από τις τέσσερις υποψηφιότητες της Δυτικής Μακεδονία η Ολυμπία Τελιγιορίδου φαίνεται πως εκλέγεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά.

Την Παρασκευή εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με την καταμέτρηση της σταυροδοσίας και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων. Επίσης, άλλοι 5 υποψήφιοι θα επιλεχθούν απευθείας από τον Στέφανο Κασσελάκη και οι νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ex officio. Η παρουσίαση του συνόλου των 42 υποψηφίων θα γίνει σε κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή.

Από την Περιφέρεια της Αττικής εκλέγονται 12 υποψήφιοι, από τη λίστα των αποδήμων 2, από την Κεντρική Μακεδονία 4, τη Θεσσαλία 3, τη Δυτική Ελλάδα 3, την Κρήτη 2, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2, την Πελοπόννησο 1 υποψήφιος. Αντίστοιχα 1 υποψήφιος εκλέγεται στη Δυτική Μακεδονία, στη Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Συνολικά, θα εκλεγούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές.