7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Διπλοπενιές» (1966) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Γρηγόρης είναι ένας απλός εργάτης, που δουλεύει σε οικοδομές για το μεροκάματο. Παρόλη την κούραση και τη φτώχεια του δε χάνει την αισιοδοξία του απέναντι στη ζωή. Και η μοίρα δεν αργεί να του χαμογελάσει…. Κάποια μέρα ενώ βρίσκεται στη δουλειά του και τραγουδά, τον ακούν τρεις λαϊκοί μουσικοί, εκτιμούν τη φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της λαϊκής τους ορχήστρας.

Έτσι, ο Γρηγόρης βρίσκεται σε δεύτερη δουλειά, σε νυχτερινό κέντρο, όπου αρχίζει να συχνάζει και η γυναίκα του Μαρίνα. Η Μαρίνα δε θα αργήσει να ανέβει κι αυτή στην πίστα και πολύ γρήγορα θα γίνει το μουσικό αστέρι του μαγαζιού. Η επιτυχία του ζευγαριού, όμως θα έχει αντίκτυπο στην σχέση του και στην οικογενειακή ζωή. Οι θαυμαστές της Μαρίνας και οι θαυμαστές του Γρηγόρη θα τους απομακρύνουν.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Αυλωνίτης, Ρίκα Διαλυνά, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νικήτας Πλατής.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 18/04, στις 21:15

«Έρωτας Δίχως Παρόν» (2006) σκηνοθεσία  Αλεχάντρο Αγρέστι

Δραματική Αισθηματική – Ένας αρχιτέκτονας και μία γιατρός αλληλογραφούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το γραμματοκιβώτιο ενός σπιτιού με θέα στη λίμνη, το οποίο νοίκιαζαν διαδοχικά στο παρελθόν. Μόνο που κατά παράδοξο τρόπο ζουν σε διαφορετικούς χρόνους: τους χωρίζει μια διαφορά δύο ετών, για να μπορέσουν να συναντηθούν και να αγαπηθούν και σωματικά.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Έμπον Μος Μπακραχ, Σοχρε Αγκντασλοου, Ντίλαν Γουόλς, Λιν Κόλινς, Μαικ Μπακαρέλα, Κέβιν Μπρέναν, Φρανκ Καέτι, Τζένιφερ Κλαρκ

*Open, Πέμπτη 18/04, στις 21:15

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά.

Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία.

Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Mega, Πέμπτη 18/04, στις 22:50

«Ένας Προδότης Ανάμεσά μας» (2016) σκηνοθεσία Σουζάνα Γουάιτ

Δράσης Μυστηρίου – Ένα συνηθισμένο ζευγάρι Άγγλων, ο ακαδημαϊκός της Οξφόρφης, Πέρι και η δικηγόρος Γκέιλ, βρίσκονται στο Μαρόκο για ανέμελες διακοπές. Εκεί θα γνωρίσουν τον ρωσικής καταγωγής εκατομμυριούχο Ντιμά και θα κάνουν παρέα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Ντιμά είναι μέλος της ρωσικής μαφίας. O Ντιμά εξαναγκάζει τον Πέρι να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες.

Το ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά διαμέσου ενός διεθνούς παιχνιδιού κατασκοπίας και βρώμικης πολιτικής. Ο Πέρι και η Γκέιλ θα ταξιδέψουν με τη βία από το Παρίσι στη Βιέννη και από εκεί στις Γαλλικές Άλπεις και τελικά στο Λονδίνο, προκειμένου να βρουν έναν σύνδεσμο με την βρετανική κυβέρνηση.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ναόμι Χάρις, Κάρλος Ακόστα, Ντέμιαν Λιούις, Τζον Λε Καρέ, Αλίσια Φον Ριτμπεργκ, Τζέρεμυ Νορθαμ, Γκριγκόρι Ντομπριγκιν

*Skai, Πέμπτη 18/04, στις 01:00

«Η Γοητεία της Απιστίας» (1995) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Ρομαντικό δράμα – Έχει όλα όσα θα ήθελε μια νέα, παντρεμένη γυναίκα από τον Νότο: πλούτο, σταθερότητα, γερές οικογενειακές ρίζες.

Στην οικογένεια της Γκρέης, τους κανόνες τους έβαζαν πάντα οι άνδρες, μέχρι τη μέρα που βλέπει τον άντρα της να φιλάει μια άλλη γυναίκα.
Τώρα είναι έτοιμη να ζήσει την μέχρι χθες ανέφελη ζωή της διαφορετικά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντένις Κουέιντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζίνα Ρόουλαντς, Κίρα Σέντγουικ.

*Star, Πέμπτη 18/04, στις 01:15

«Ο Πόλεμος των Κόσμων» (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Ρέι Φέριερ ζει στο Νιου Τζέρσεϋ, αποξενωμένος από την οικογένειά του, μέχρι τη μοιραία ημέρα που θα αλλάξει τη ζωή όλων για πάντα. Η ζωή στη μικρή πόλη του συνταράσσεται βίαια από μια εξωγήινη εισβολή. Ενώ οι εισβολείς εξαπολύουν ένα κύμα ολικής καταστροφής και βίας, ο Ρέι προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει τα παιδιά του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντακότα Φάνινγκ, Μιράντα Ότο, Τζάστιν Τσάτγουιν.

*Alpha, Πέμπτη 18/04, στις 01:45

«Η Νικήτρια» (2011) σκηνοθεσία Σον ΜακΝαμάρα

Δραματική – Η Μπέθανι είναι μια πολλά υποσχόμενη έφηβη surfer και ζει μια ευτυχισμένη ζωή στην Χαβάι με τους γονείς της, τα αδέλφια της και την κολλητή της φίλη. Κάνει surf όλη μέρα και κάποια στιγμή γνωρίζει μια δημοφιλέστατη τραγουδίστρια country μουσικής η οποία αποφασίζει να την σπονσοράρει.

Ωστόσο, η λαμπρή καριέρα της θα σταματήσει απότομα όταν θα δεχθεί επίθεση καρχαρία με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό της χέρι από τον ώμο. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει την τραυματική σωματική αλλαγή και ότι δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική ποτέ ξανά.

Παίζουν: Ντέινις Κουέιντ, Χέλεν Χαντ, ‘Αννα Σοφία Ρομπ, Λορέιν Νίκολσον, Κέβιν Σόρμπο

*Mega, Πέμπτη 18/04, στις 02:10