Καστοριά – O Ηλίας – Ευάγγελος Θεοχάρους προκρίθηκε στην προολυμπιακή ομάδα αστρονομίας και αστροφυσικής

Ο ΗΛΙΑΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ συγχαίρει τον μαθητή του Ηλία – Ευάγγελο Θεοχάρους για την πρόκρισή του στην προολυμπιακή ομάδα αστρονομίας και αστροφυσικής.

Ο Ηλίας-Ευάγγελος Θεοχάρους, μαθητής της β Λυκείου του Αριστοτελείου – Πυθαγορείου Φροντιστηρίου κατέλαβε την 4η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας και αστροφυσικής.

Τα διαδικτυακά μαθήματα αστρονομίας και αστροφυσικής που άρχισαν στη 1 Σεπτεμβρίου 2023 από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων»  ήταν πρόκληση για τον Ηλία-Ευάγγελο Θεοχάρους.

Από τον «Αρίσταρχο» , στις 09 Δεκεμβρίου 2023 που ήταν η πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέρασε στον «Ίππαρχο», στις 21 Ιανουαρίου 2024 και συμμετείχε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην τρίτη και τελική φάση «Πτολεμαίος» στις 2 και 3 Μαρτίου 2024 , στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , μετά από πολύωρη εξέταση δύο ημερών , προκρίθηκε στην προολυμπιακή ομάδα αστρονομίας και αστροφυσικής.

Ο Ηλίας καλείται να προετοιμαστεί για την τελική 5άδα στα τέλη του Ιουνίου για τη συμμετοχή της χώρας μας στη 17η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Αστρονομίας – Αστροφυσικής από 18 έως 27 Αυγούστου στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.