13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αγαπημένες ταινίες Σάββατο βράδυ!

«Μια Γυναίκα Δυναμίτης» (1966) σκηνοθεσία Εντουάρντο ντε Φιλίπο

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Αλμπέρτο ζει ευχαριστημένος μαστορεύοντας παλιά έπιπλα στο μαγαζί του.

Είναι ένας ευφάνταστος άνθρωπος που δυσκολεύεται να διακρίνει τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και τη φαντασία.

Την παρούσα στιγμή, τη σκέψη του απορροφά η σαγηνευτική Τάνια.

Η περιπλάνησή του τον εμπλέκει σε έναν φόνο. Με τη βοήθεια της Τάνια, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον υπόκοσμο της Νάπολης, προκειμένου να βγει από το χάος όπου βρίσκεται.

Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ράκελ Γουέλς, Γκουίντο Αλμπέρτι, Τέκλα Σκαράνο, Πία Μόρρα, Ρεγκίνα Μπιάντσι.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 20/04, στις 20:50

«Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή» (2020) σκηνοθεσία Τζόελ Κρόφορντ

Κινούμενα Σχέδια – Οι Κρουντς έχουν επιβιώσει από αρκετούς κινδύνους και καταστροφές. Αυτή η απίθανη οικογένεια γλύτωσε από φτερωτά, προϊστορικά θηρία, που την απειλούσαν, αλλά  και από το τέλος του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε.

Όμως, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση από όλες!

Μια αντίπαλη οικογένεια, που είναι τόσο διαφορετική, αλλά και τόσο ίδια!

Οι Κρουντς αναζητούν ένα νέο μέρος για να ζήσουν ασφαλείς. Όταν ανακαλύπτουν ένα ειδυλλιακό, περιφραγμένο παράδεισο, που καλύπτει όλες τους τις ανάγκες, πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματά τους βρήκαν επιτέλους την πολυπόθητη λύση τους!

Εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια.

Μια άλλη οικογένεια κατοικεί ήδη εκεί, οι Προχώβιοι!

Οι Προχώβιοι, με τα δεντρόσπιτά τους, τις απίθανες ανακαλύψεις τους και τα αρδευόμενα στρέμματα με φρέσκα προϊόντα, είναι λίγο -έως πολύ- πιο εξελιγμένοι από τους Κρουντς.

Όταν, λοιπόν, υποδέχονται τους νεοφερμένους Κρουντς, στα μέρη τους, οι εντάσεις δεν θα αργήσουν να προκύψουν ανάμεσα στην οικογένεια των σπηλαίων και στη… μοντέρνα οικογένεια…

*Star, Σάββατο 20/04, στις 20:50

«Αγέλη Προβάτων» (2021) σκηνοθεσία Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δραματική – Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο.

Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο.

Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης

*ΕΡΤ3, Σάββατο 20/04, στις 22:30

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ.

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ελε΄νη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Βασιλική Σούτη, Σάκης Μπουλάς, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Νίκος Νίκας.

*Star, Σάββατο 20/04, στις 23:00

«Παντρέψου Με» (2022) σκηνοθεσία Κατ Κόιρο

Κωμωδία Ρομαντική – Η Κατ και ο Μπαστιάν είναι το πιο σέξι και διάσημο ζευγάρι μουσικών στον κόσμο. Το ντουέτο τους με τίτλο «Marry Me» σκαρφαλώνει στην κορυφή των charts, κι έτσι το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί ζωντανά μπροστά στο κοινό, σε μια τελετή που θα μεταδοθεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Όμως λίγο την τελετή η Κατ μαθαίνει ότι ο Μπαστιάν την απατά με τη βοηθό της και παθαίνει κρίση πανικού πάνω στη σκηνή. Μέσα σε μια στιγμή χάνει όλη την πίστη της στον έρωτα, την αλήθεια και την αφοσίωση. Και τότε, τα μάτια της πέφτουν τυχαία πάνω σ’ έναν άγνωστο που βρίσκεται μέσα στο κοινό.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Όουεν Ουίλσον, Maluma, Τζον Μπράντλεϊ, Σάρα Σίλβερμαν

*Skai, Σάββατο 20/04, στις 23:00

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 20/04, στις 23:30

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Σάββατο 20/04, στις 00:30

«Αβάνα η Πόλη των Κατασκόπων» (2019) σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς

Περιπέτεια – Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του.

Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν.

Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Παίζουν: Άνα ντε Άρμας, Πενέλοπε Κρουζ, Βάγκνερ Μόουρα, Έντγαρ Ραμίρεζ, Γαέλ Γκαρσία Μπερναλ, Τόνυ Πλάνα

*Star, Σάββατο 20/04, στις 01:15

«Γκλόρια» (2018) σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Λέλιο

Κομεντί Ρομαντική – Η Γκλόρια (Julianne Moore) είναι μια απελευθερωμένη, χωρισμένη γυναίκα, που περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στη ρουτίνα της πρωινής της δουλειάς και στις νύχτες της, που είναι γεμάτες χορό και διασκέδαση σε clubs του Λος Άντζελες.

Μετά την συνάντησή της με τον Άρνολντ (John Turturro) σε μια έξοδο, βρίσκει τον εαυτό της συμμέτοχο ενός νέου ρομάντζου, αλλά στριμωγμένη ανάμεσα στη χαρά του έρωτα και στις επιπλοκές που της δημιουργεί η οικογένεια, το φλερτ και οι υποχρεώσεις της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τορτόυρο, Μάικλ Σέρα, Κάρεν Πιστόριους, Σον Άστιν, Τζιν Τριπλχορν, Μπρνατ γκάρετ, Χόλαντ Τέιλορ, Αλάνα Ούμπακ, Κάσσι Τόμσον

*ΕΡΤ1, Σάββατο 20/04, στις 01:40

“Θαύμα” (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Tσμπόσκι, Στίβεν Κόνραντ, Τζακ Θορν

Δραματική – Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο.

Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Οουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι, Ιζαμπέλα Βιντοβιτς, Μαρκ Ντοζλοου, Μαντι Πατινκιν, Ελ Μακκινον, Μίλι Ντείβις

*Skai, Σάββατο 20/04, στις 01:45

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Σάββατο 20/04, στις 02:00

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ, Κιρ Ο’ Ντόνελ, Ρέινι Ροντρίγκεζ, Κέβιν Τζέιμς.

*Mega, Σάββατο 20/04, στις 02:30

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

*Open, Σάββατο 20/04, στις 02:30