Στην κατάμεστη αίθουσα του Ενυδρείου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, η παρουσίαση του δεύτερου μυθιστορήματος του Στάθη Μασκαλίδη με τίτλο “Πικραλίδες” του εκδοτικού οίκου Κομνηνός

Ομιλητές ήταν ο Αλέξανδρος Μακρίδης, Φιλόλογος, ποιητής, η Βάσω Μαλέα, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου, η Ειρήνη Χρηστάκη, Πρόεδρος Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δ. Μακεδονίας και Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Καστοριάς. Αποσπάσματα από το βιβλίο ανάγνωσε ο Ζήσης Ναούμ, Νοσηλευτής, ερασιτέχνης ηθοποιός και συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Χρύσα Κοσμίδου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Βιβλιοπωλείο ALPA BookStories, o Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς και οι Εκδόσεις Κομνηνός

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Η ιστορία διαδραματίζεται στην περιοχή της Καστοριάς σε δύο χρονικές περιόδους. Το παρελθόν, με τα εφηβικά χρόνια των πρωταγωνιστών, εναλλάσσεται με το παρόν, όπου συναντάμε τους ήρωες στην ηλικία των 40 περίπου χρόνων.

Τις γαλήνιες ζωές μιας παρέας παιδιών έρχονται να αναταράξουν, προκαλώντας σεισμικούς κλυδωνισμούς, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα.

Ο έρωτας μιας γυναίκας αλλάζει τα δεδομένα, καταλύει τους άρρηκτους δεσμούς της φιλίας, παρασύρει κάποιους από τους ήρωες στα άκρα, τους οδηγεί στην άβυσσο, την απόγνωση και τον θάνατο.

Χιονοστιβάδα τα γεγονότα βυθίζουν τον αναγνώστη σε έναν κόσμο πάθους, στερήσεων, πόνου, θεατή και συμμέτοχο σε μια «στημένη» σκακιέρα με τα πιόνια να τα κινεί ένας απρόβλεπτος Θεός.

Και η ελπίδα; Υπάρχει ελπίδα για τους ήρωες; Έχει χαθεί στο πέρασμα του χρόνου και στις δυσκολίες της ζωής ή η φλόγα της θα αναζωπυρωθεί, θα τα αλλάξει όλα και θα φέρει τη λύτρωση;”

φωτογραφίες: