8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα. 

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο.

Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 25/04, στις 21:00

«1917» (2019) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Παίζουν: Ντιν – Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντουμπιοργκ, Μπίλι Ποστλγουέιτ, Αντριάν Σκάρμπορο, Σπάικ Λέιτον

*Open, Πέμπτη 25/04, στις 21:15

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Mega, Πέμπτη 25/04, στις 22:50

«Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι» (2018) σκηνοθεσία Ρέιφ Φάινς

Βιογραφική Δραματική – Ο ηθοποιός Ρέιφ Φάινς μεταφέρεται πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Όλεγκ Ιβένκο, o οποίος δίνει μία κορυφαία ερμηνεία στον ρόλο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλον τον κόσμο με το ταλέντο του.

Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής, που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση.

Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σ’ ένα επικίνδυνο «κρυφτό» με την KGB.

Παίζουν: Ολεγκ Ιβένκο, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Τσουλπάν Κχαμάτοβα, Ρέιφ Φάινς

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 25/04, στις 23:00

«Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες» (2016) σε σκηνοθεσία Σιντάρο Σιμοσάουα

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ιστορία ακολουθεί τον Μπεν Καχίλ, έναν νεαρό και ιδεαλιστή δικηγόρο που εργάζεται σε μια μεγάλη νομική εταιρεία. Όταν εμπλέκεται σε μια υπόθεση εναντίον ενός διεφθαρμένου φαρμακευτικού στελέχους του Άρθρουρ Ντένιγκ, που υποδύεται ο Άντονι Χόπκινς, ο Μπεν ανακαλύπτει μια συνωμοσία, που υπερβαίνει κατά πολύ μια απλή νομική διαμάχη.

Στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν παράνομες δραστηριότητες του Άρθουρ Ντένιγκ και της φαρμακευτικής εταιρείας της οποίας ηγείται.

Ο Μπεν συνεργάζεται με έναν αδυσώπητο δικηγόρο, τον Τσαρλς Άμπραμς (Αλ Πατσίνο), για να αποκαλύψει τη διαφθορά και να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ ο Άρθουρ Ντένιγκ και οι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα μυστικά τους.

Η αποφασιστικότητα του Μπεν να αποκαλύψει την αλήθεια θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του, τις σχέσεις του, ακόμα και τη ζωή του.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Αντονι Χόπκινς, Τζος Ντουχαμέλ, Άλις Ήβ, Τζούλια Στιλς, Γκλέν Πάουελ, Μάρκους Λάιλ Μπράουν, Λια Μακ Κέντρικ

*Skai, Πέμπτη 25/04, στις 01:00

«Ντέιβ: Πρόεδρος για μια Μέρα» (1993) σκηνοθεσία Ιβάν Ρέιτμαν

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Μπιλ Μίτσελ (Κέβιν Κλάιν) είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απόμακρος και ερωτύλος κάνει τη ζωή του των συνεργατών του, μονίμως δύσκολη.

Ο Ντέιβ Κόβιτς (Κέβιν Κλάιν) είναι ένας γλυκός και στοργικός άνθρωπος που εργάζεται σε ένα γραφείο εύρεσης προσωρινής απασχόλησης, ο οποίος κατά μια σατανική σύμπτωση μοιάζει με τον Πρόεδρο, σαν δυο σταγόνες νερό.

Όταν ο Μπιλ Μίτσελ θέλει να το σκάσει από ένα επίσημο γεύμα, η Μυστική Υπηρεσία προσλαμβάνει τον Ντέιβ ως αντικαταστάτη του.

Δυστυχώς, ο Μίτσελ ενώ κάνει σεξ με μια βοηθό του, παθαίνει ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και ο Ντέιβ βρίσκεται κολλημένος στο ρόλο του Προέδρου της Αμερικής, επ΄αόριστον.

Ο διεφθαρμένος, χειριστικός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μπομπ Αλεξάντερ (Φρανκ Λαγκέλα), σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Ντέιβ για να ανέβει ο ίδιος στον Λευκό Οίκο.

Δυστυχώς όμως δεν υπολογίζει ότι ο Ντέιβ θα πάρει στα σοβαρά το αξίωμα στο οποίο βρέθηκε, θα χρησιμοποιήσει την τύχη του για να κάνει σημαντικές αλλαγές και θα ερωτευτεί την όμορφη Πρώτη Κυρία, που υποδύεται η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

Παίζουν: Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνει Γουίβερ, Φρανκ Λανγκέλα, Κέβιν Νταν, Μπεν Κινγκσλεϊ, Τσαρλς Γκροντίν, Λώρα Λίνεϊ, Φέιθ Πρινς, Μπόνι Χαντ, Τσαρλς Χάλαχαν, Τομ Ντούγκαν, Στηβ Γουίτιγκ

*Star, Πέμπτη 25/04, στις 01:30

«Το Ξεκαθάρισμα» (2019) σκηνοθεσία Σον Κου

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Φρανκ απελευθερώνεται από τη φυλακή πολλά χρόνια μετά αφού κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Η συμφωνία που είχε κάνει με τους συνεργάτες του στη Μαφία, ήταν να αναλάβει την ευθύνη για τον φόνο που διέπραξε ο αρχηγός τους, με αντάλλαγμα 450.00 δολάρια και ότι θα φροντίζουν τον γιο του μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Η αρχική καταδίκη όμως των 6 ετών, σε επανεξέταση της υπόθεσης μετατράπηκε σε ισόβια.

Τώρα, ελεύθερος μετά από 19 χρόνια, ξεκινά μια πορεία εκδίκησης εναντίον των ανθρώπων των οποίων οι πράξεις τον έστειλαν στη φυλακή. Παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο με τον γιο του, ο οποίος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Νόα Λε Γκρος.

*Alpha, Πέμπτη 25/04, στις 01:45

«Fantasy Island» (2020) σκηνοθεσία Τζεφ Γουάντλοου

Μυστηρίου Τρόμου – Ο αινιγματικός κύριος Roarke, κάνει τα μυστικά όνειρα των τυχερών καλεσμένων του να γίνονται πραγματικότητα σε ένα πολυτελές αλλά απομακρυσμένο τροπικό θέρετρο. Αλλά όταν οι φαντασιώσεις μετατρέπονται σε εφιάλτες, οι επισκέπτες πρέπει να λύσουν το μυστήριο του νησιού για να ξεφύγουν και να σωθούν.

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Λούσι Χέιλ, Όστιν Στόγουελ, Τζίμι O. Γιάνγκ, Ράιαν Χάνσεν.

*Mega, Πέμπτη 25/04, στις 02:10