Καστοριά – Απέσπασαν 20.400 ευρώ από επιχείρηση γουναρικών – Πως στήθηκε η απάτη

Μια καταξιωμένη επιχείρηση γουναρικών στην Καστοριά βρέθηκε στο επίκεντρο μιας οργανωμένης ηλεκτρονικής απάτης, όταν χάκερ κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και να αποσπάσουν το ποσό των 20.400 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mpetskas.com, οι δράστες είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πιθανόν μέσω phishing ή άλλης μορφής επίθεσης. Αφού εισέβαλαν στο σύστημα, παρακολούθησαν την επικοινωνία μεταξύ των προμηθευτών και της επιχείρησης για κάποιο διάστημα.

Οι απατεώνες, κάνοντας χρήση των πληροφοριών που απέκτησαν, παρενέβησαν τη στιγμή της αποστολής ενός τιμολογίου προς την επιχείρηση. Αντί να τροποποιήσουν το έγγραφο, επέλεξαν να αλλάξουν μόνο τον αριθμό του λογαριασμού (IBAN) στο οποίο έπρεπε να καταβληθεί η πληρωμή, παραπλανώντας έτσι τον επιχειρηματία να μεταφέρει τα χρήματα σε λογαριασμό που ελέγχουν οι ίδιοι.

Ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε την απάτη μετά από τρεις ημέρες. Αμέσως απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και την επιστροφή των χρημάτων.