Μία ιδιαίτερη πανσέληνο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα μέλη του συλλόγου Σ.Ο.Δ.Κ. και όχι μόνο το βράδυ της Τετάρτης 24/4 στον νυχτερινό ουρανό της Καστοριάς και πάνω ακριβώς από το περιφερειακό δρόμο της Καλλιθέας
Αυτή η πανσέληνος ονομάζεται (Πασχαλινό φεγγάρι ή Ροζ φεγγάρι). Το πρώτο όνομα το πήρε από την εαρινή ισημερία. Όταν η πανσέληνος του μήνα Απριλίου πέφτει πριν την ισημερία λέγεται Σαρακοστιανό φεγγάρι, ενώ όταν πέφτει μετά την ισημερία λέγεται Πασχαλινό φεγγάρι. Το όνομα Ροζ φεγγάρι το πήρε επειδή η πανσέληνος μοιάζει να έχει μια ροζ απόχρωση λόγω της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός.













![Η 24η Γιορτή Ψαριού έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/06/apz_190626-218x150.jpg)







![15χρονος έπιασε 158 λαγοκέφαλους και κέρδισε το πρώτο βραβείο – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/06/vd_290626-100x70.jpg)





