Το νοσοκομείο Καστοριάς στα 20 καλύτερα της χώρας με τις καλύτερες επιδόσεις στην αιμοδοσία

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αυξήθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες το 2023 και οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν ήταν περισσότερες συγκριτικά με το 2022.\

Σε αυτή την προσπάθεια και με κριτήριο το ποσοστό του Εθελοντικού αίματος, το νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται στα είκοσι (20) νοσοκομεία με τις καλύτερες επιδόσεις με ποσοστό 77,80%.

Το Νοσοκομείο Καστοριάς χρόνια τώρα υποστηρίζει τον μεγάλο και ευγενή αγώνα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες.

O Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς με ανάρτηση του στο facebook ανακοίνωσε:

Νοιώθω την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω αυτή την πληροφορία αφ΄ ενός για να συγχαρώ τους συμπολίτες μας για την ανθρωπιστική προσφορά τους και το εμπλεκόμενο με την αιμοδοσία προσωπικό του νοσοκομείου για την μεθοδική και αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους και αφ΄ ετέρου για να γίνει αφορμή για μια ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών είτε στο νοσοκομείο είτε στις εξορμήσεις των υπερδραστήριων και πανάξιων αιμοδοτικών συλλόγων ή άλλων φορέων.