10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα ξεκινήσει ο Μάιος!

«Δημήτρη μου Δημήτρη μου» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Δημήτρης είναι ένας πετυχημένος λαϊκός τραγουδιστής που κάποια στιγμή καλείται να τραγουδήσει στους αρραβώνες της όμορφης Μαριάννας, κόρης του εργοστασιάρχη Γεράσιμου Καρρά.

Όμως, τόσο ο Δημήτρης όσο και η Μαριάννα νιώθουν ο ένας για τον άλλο μια ακατανίκητη έλξη που τους ωθεί στο να αποφασίσουν να παντρευτούν, κάνοντας έτσι έξω φρενών τον πατέρα της, ο οποίος σκέφτεται να αποκληρώσει την κόρη του. Ωστόσο, η φωνή της λογικής και της πονηριάς συνάμα, τον κάνουν να θέσει σε εφαρμογή το δόλιο σχέδιο του γραμματέα του.

Συγχωρεί το ζευγάρι και αναθέτει στον Δημήτρη τη διεύθυνση του εργοστασίου. Ο στόχος του είναι να καταλάβει η Μαριάννα ότι η εξουσία και το χρήμα θα διαφθείρουν και τον Δημήτρη, που έτσι δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους άνδρες.

Αλλά τα πράγματα δεν δικαιώνουν τις δόλιες προσδοκίες του, καθώς ο Δημήτρης αποδεικνύεται παιδί μάλαμα, πράγμα που όλοι αναγκάζονται να αποδεχθούν.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Χρήστος Τσαγανέας

*Open, Τετάρτη 01/05 στις 20:45

«Ο Παράδεισος Είναι Αληθινός» (2014) σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Δραματική – Ο μικρός Κόλτον περνάει διαμέσου μιας εμπειρίας που τον φέρνει μισό σκαλί από τον θάνατο. Προς έκπληξη των γονιών του, Τοντ και Σόνια, ο μικρός ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκε τον Παράδεισο κι εξιστορεί με λεπτομέρειες το απίθανο του ταξίδι, σε μίξη με την παιδική του αθωότητα. Μάλιστα, θυμάται πλέον γεγονότα που συνέβησαν πριν τη γέννηση του, γεγονότα που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει υπό κανονικές συνθήκες.

Παίζουν: Γκρεγκ Κινίαρ, Κέλι Ράιλι, Κόνορ Κόρουμ, Μάργκο Μάρτιντεϊλ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 01/05 στις 21:00

«Ρομπέν των Δασών» (2010) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ 

Δράσης – Στην Αγγλία του 12ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας.

Όταν φτάνει εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος.

Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας, που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαρκ Στρονγκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουΐλιαμ Χαρτ, Μαξ Βον Σίντοου, Μάθιου ΜακΦέντιεν.

*Star, Τετάρτη 01/05 στις 21:00

«Η Αγάπη θέλει το Χρόνο της» (2009) σκηνοθεσία Μπράντον Καμπ

Ρομαντική – Ο Μπερκ είναι επιτυχημένος συγγραφέας, του οποίου το βιβλίο για την αντιμετώπιση της θλίψης έχει γίνει best seller.

Είναι χήρος καθώς η σύζυγός του πέθανε σε τροχαίο ατύχημα πριν από τρία χρόνια.

Ο Μπερκ βρίσκεται στο Σιάτλ για να διοργανώσει ένα εβδομαδιαίο θεραπευτικό σεμινάριο και να διαπραγματευτεί μια σημαντική συμφωνία.

Αλλά η λαμπερή εικόνα του Μπερκ απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σε ένα διάδρομο του ξενοδοχείου, πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, την ανθοπώλη Ελοίζ.

Τη φλερτάρει και εκείνη τον απορρίπτει καθώς πρόσφατα έχει χωρίσει από τον αγαπημένο της.

Ο Μπερκ επιμένει και τελικά την πείθει να βγει μαζί του ραντεβού και για πρώτη φορά, νιώθει πως χάνει τα λόγια του.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Άαρον Έκχαρτ, Μάρτιν Σιν, Τζούντι Γκριρ, Νταν Φόγκλερ, Τζον Κάρολ Λιντς, Σάσα Αλεξάντερ, Αν Μαρί Λοντέρ, Τζο Άντερσον, Φράνσις Κονρόϊ

*Alpha, Τετάρτη 01/05 στις 22:40

«Αθάνατοι» (2011) σκηνοθεσία Τάρσεμ Σινγκ

Περιπέτεια – Έχουν περάσει αιώνες από τότε που οι θεοί κέρδισαν τον πόλεμο από τους τιτάνες. Η εμφάνιση, όμως, του βασιλιά Υπερίωνα είναι μια νέα μεγάλη απειλή, αφού κηρύσσει πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα. Μαζί με έναν αιμοσταγή στρατό, αναζητά ανά την Ελλάδα το θρυλικό Τόξο της Ηπείρου, ένα μυθικό όπλο κατασκευασμένο από τον Άρη.

Μόνο αυτός που κατέχει το Τόξο μπορεί να απελευθερώσει τους τιτάνες από τα Τάρταρα. Όμως, οι θεοί είναι ανίσχυροι λόγω ενός αρχαίου νόμου που δεν τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν. Μόνο ένας χωρικός, ο Θησέας, είναι αυτός που μπορεί να σταματήσει τον Υπερίωνα και τις ορδές του.

Παίζουν: Χένρι Κάβιλ, Λιουκ Ίβανς, Μίκι Ρουρκ, Φρέιντα Πίντο, Τζον Χερτ, Κέλαν Λουτζ, Στίβεν Ντορφ, Ιζαμπέλ Λούκας

*Ant1, Τετάρτη 01/05 στις 23:30

«Η Πόλη των Αγγέλων» (1998) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Δραματική Ρομαντική – Ο Σεθ είναι ένας άγγελος, που περιπλανάται πάνω από το Λος Άντζελες, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων, παρατηρώντας τις ζωές τους και οδηγώντας τους στον άλλον κόσμο όταν έρθει η ώρα τους.Παρόλο που ο Σεθ και οι «συνάδελφοί» του προσπαθούν να βοηθούν τους ανθρώπους στα καθημερινά τους προβλήματα, αισθάνονται απογοήτευση από την έλλειψη άμεσης επαφής μαζί τους καθώς οι ίδιοι είναι τις περισσότερες φορές αόρατοι για το ανθρώπινο είδος.

Ενώ βρίσκεται σ’ ένα νοσοκομείο, ο Σεθ βλέπει για πρώτη φορά τη Μάγκι, μια νεαρή καρδιοχειρουργό, που κάνει τα πάντα για να επαναφέρει στη ζωή τον ασθενή, που ο Σεθ είναι έτοιμος να «παραλάβει». Και ενώ ο ασθενής πεθαίνει, ο Σεθ αισθάνεται μια δυνατή έλξη για τη νεαρή γυναίκα.

Έτσι ο ερωτευμένος άγγελος αποφασίζει να γίνει ορατός για να επικοινωνήσει μαζί της. Μετά τη γνωριμία τους, η Μάγκι αισθάνεται να διχάζεται καθώς τώρα έχει να επιλέξει ανάμεσα στον μυστηριώδη και γοητευτικό άνδρα με τα μαύρα και τον συνάδελφό της Τζόρνταν.

Παράλληλα, ο Σεθ βρίσκεται κι αυτός αντιμέτωπος με το δικό του δίλημμα καθώς τώρα πια πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αθανασία και τη συμμετοχή του στη ζωή και τα προβλήματά της…

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Νίκολας Κέιτζ, Άντρε Μπρόερ, Ντένις Φρανζ, Σάρα Νταμπ, Μικ Σκρίμπα, Ουάντα Λη Έβανς, Ρόντα Ντότσον, Κολμ Φιόρε, Μαρλίν Κάντερ, Ρόμπιν Μπάρτλετ

*Star, Τετάρτη 01/05 στις 00:15

«Έξοδος Κινδύνου» (1980) σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Ελληνική Ταινία Δράσης – Όταν η Ντέιζι σώζει τη ζωή του αστυνομικού Μάρκου, προάγεται αμέσως στο τμήμα ναρκωτικών της αστυνομίας.

Ο Μάρκος την ερωτεύεται και αρχίζουν να βγαίνουν μέχρι που της ζητάει να τον παντρευτεί.

Τότε ακριβώς γνωρίζει έναν πρεζάκια ονόματι Τάσος Μπεκίρης και τον ερωτεύεται.

Όταν εκείνος δολοφονείται από μια μυστηριώδη γυναίκα όλα τα στοιχεία οδηγούν στη Νταίζη η οποία προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά της. Όπως ανακαλύπτει, η γυναίκα αυτή είναι επικεφαλής ενός κυκλώματος λαθρεμπορίου ναρκωτικών και σχεδιάζει επίσης να εισάγει μια τεράστια ποσότητα ηρωίνης στην Αθήνα…

Παίζουν: Όλγα Καρλάτου, Γιώργος Φούντας, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Νίκος Κούρκουλος, Σωτήρης Τζεβελέκος, Γκέλυ Μαυροπούλου, Ανέστης Βλάχος, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Γκέλυ Μαυροπούλου

*Open, Τετάρτη 01/05 στις 01:00

«Πίσω από το Παιχνίδι» (2015) σκηνοθεσία Πίτερ Λάντεσμαν

Δραματική – Ο Δρ. Μπένετ Ομάλου, αναγνωρισμένος ιατροδικαστής και νευρολόγος στο Πίτσμπεργκ, πρώτος ανακαλύπτει εγκεφαλικό τραύμα σε επαγγελματία παίκτη αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Όταν εξακριβώνει ότι το τραύμα προέρχεται από την αθλητική του καριέρα, αποτέλεσμα των απανωτών διασείσεων που συχνά παθαίνουν στα παιχνίδια, θα ξεκινήσει μάχη για να αποκαλύψει την αλήθεια και να φέρει στη δημοσιότητα το τίμημα που πληρώνουν οι επαγγελματίες αθλητές.

Απέναντί του, θα σταθούν πολιτικοί, αντζέντηδες, εταιρίες, ολόκληρη η βιομηχανία του επαγγελματικού αθλητισμού που δε θέλει να αλλάξει τίποτα στα εκατομμύρια που φέρνουν οι αθλητές και οι αγώνες στα ταμεία τους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλεκ Μπάλντγουιν, Άλμπερτ Μπρουκς, Αρλίς Χάουαρντ, Ντέιβιντ Μορς

*Mega, Τετάρτη 01/05 στις 01:10

«Όπως στον Παράδεισο» (2005) σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς

Κωμωδία – Ο Ντέιβιντ, ένας αρχιτέκτονας εξωτερικών χώρων, μετακομίζει στο Σαν Φρανσίσκο. Ξαφνικά, εμφανίζεται στο διαμέρισμά του η Ελίζαμπεθ, μια νεαρή γυναίκα, η οποία κυκλοφορεί ως φάντασμα και επιμένει πως το σπίτι είναι δικό της.

Μετά από τις προσπάθειές τους να λυθεί αυτό το μυστήριο, ανακαλύπτουν ότι η Ελίζαμπεθ βρίσκεται σε κώμα και οι γιατροί της είναι αποφασισμένοι να δώσουν οριστικά τέλος στη ζωή της

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Μαρκ Ράφαλο, Ντόναλ Λογκ, Μπεν Σένκμαν, Ντίνα Σπάιμπεϊ, Τζον Χέντερ, Ιβάνα Μιλίσεβιτς, Μπεν Σεκμαν

*Alpha, Τετάρτη 01/05 στις 01:15

«Kursk: Η Τελευταία Αποστολή» (2018) σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ

Δραματική – Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου, που βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000.

Μια απλή ναυτική άσκηση, που, όμως, είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται για πέντε μέρες τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης…

Παίζουν: Ματίας Σχούναρτς, Λέα Σεϊντού, Κόλιν Φερθ, Πίτερ Σιμόνιτσεκ, Όγκουστ Ντιελ, Μαξ Βον Σαιντου, Μάγκνους Μίλαγκ, Κρις Πασκάλ, Τομ Χαντσον, Περνίλα Όγκυστ, Πιτ Μπουκόφσκι, Αρτεμι Σπιριντονοφ

*Star, Τετάρτη 01/05 στις 02:30