Ασημένια η Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό του Ταεκβοντο

Το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών «Βελιγράδι 2024» πανηγυρίζει το ελληνικό Ολυμπιακό Ταεκβοντό.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Ταεκβοντο, ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -54 κιλών, ανεβάζοντας στα 47 τον συνολικό αριθμό μεταλλίων της χώρας μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Δημητρόπουλος, ο οποίος πλέον είναι κάτοχος πέντε μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων, εφήβων, U21 και πλέον ανδρών), μπήκε στη διοργάνωση της σερβικής πρωτεύουσας ως Νο-3 στο ταμπλό, ωστόσο με εντυπωσιακές εμφανίσεις κατάφερε να βρεθεί στον τελικό της κατηγορίας και τελικά να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Το Νο-10 της Παγκόσμιας κατάταξης, σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 22 αθλητές, σημείωσε τρεις νίκες στον δρόμο προς τον τελικό. Επικράτησε του Δανού Αουλάγκι, του Ολλανδού Μόλε και του Ουκρανού Μανένκοφ.

Στον τελικό, ηττήθηκε από τον Τούρκο Τσάμογλου και κατέλαβε την 2η θέση, στην κορυφαία αγωνιστική στιγμή της καριέρας του έως σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι αρχηγός αποστολής είναι ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ ομοσπονδιακοί προπονητές είναι οι Κωνσταντίνος Καπάνης, Ιωάννης Μαμέκας και Ιωακείμ Πεχλιβάνης.