13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα Παρασκευή βράδυ.

«Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 4» (1987) σκηνοθεσία Βαγγέλης Φουρνιστάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Μπίλιας και η παρέα του, απόφοιτοι πια, μαραζώνουν που δεν είναι μαθητές. Όμως η Φλώρα έχει μια καταπληκτική ιδέα.

Έτσι το θηριοτροφείο ξαναβρίσκεται στο σχολείο και αρχίζουν οι πλάκες και οι συμφορές.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Τάσος Προύσαλης, Πάνος Νικολαΐδης, Κώστας Τερζάκης, Ελένη Τζαβαλιά, Ντόρα Χατζηγιάννη

*Open, Παρασκευή 17/05, στις 20:45

«Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού» (2018) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί

Κινούμενα Σχέδια – Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

Με τις φωνές των: Άντρια Ράπτη, Γιώργος Σκουφής, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Τόνια Σωτηροπούλου, Κωστας Δαρλάσης, Κωστας Δαρλασης, Ντινος Σουτης, Τασος Κωστης, Νικος Νικας, Χρηστος Συριωτης, Νικος Ιωαννιδης, Γιωργος Σκουφης, Γιαννης Υφαντης , Τηλεμαχος Κρεβαϊκας, Αντρια Ραπτη, Τονια Σωτηροπουλου, Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ντίνος Σούτης, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 17/05, στις 21:15

«Ευτυχία» (2019) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία Δραματική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες.

Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν:: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Alpha, Παρασκευή 17/05, στις 22:00

«Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής.

Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον μάγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα.

Παίζουν:  Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Μπέτυ Μοσχονά, Ερρίκος Μπριόλας, Νίκη Λινάρδου, Κατερίνα Γιουλάκη

*Ant1, Παρασκευή 17/05, στις 22:00

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Δράσης, περιπέτεια – Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.

Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα.

Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ, Κλιφ Κέρτις, Γουίνστον Τσαο, Πέιτζ Κένεντυ

*Star, Παρασκευή 17/05, στις 22:15

«Εκεί που Είναι η Αγάπη» (2010) σκηνοθεσία Σάνα Φέστε 

Μουσικό Δράμα – Ο Μπο Χάτον, ανερχόμενος στιχουργός και τραγουδιστής της κάντρι, βοηθά μια ξεπεσμένη σταρ να ξαναφτιάξει την καριέρα της. Μαζί, οργανώνουν την τουρνέ της επιστροφής της Κέλι Κάντερ υπό την επιτήρηση του συζύγου και μάνατζέρ της. Κάπου στην προετοιμασία της επανόδου, μεταξύ συναυλιών και δαιμόνων που ξυπνούν από το παρελθόν, αρχίζουν τα αισθηματικά παρατράγουδα, καθώς εμπλέκεται και η Τσάιλς, μια όμορφη τραγουδίστρια της οποίας τη δόξα ζηλεύει η Κέλι.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Γκάρετ Χέντλαντ, Τιμ ΜακΓκρό, Λέιτον Μίστερ, Μάρσαλ Τσάπμαν, Λάρι Γουάιτ

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 17/05, στις 22:45

«Σουπερνόβα» (2020) σκηνοθεσία Χάρι Μακ Κουίν

Αισθηματικό Δράμα – Ο Σαμ και ο Τάσκερ έχουν ζήσει μαζί είκοσι χρόνια και τώρα είναι περισσότερο ερωτευμένοι όσο ποτέ. Αλλά εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια σε πρώιμο στάδιο, η ζωή τους έπρεπε να αλλάξει. Καθώς η κατάσταση του Τάσκερ επιδεινώνεται, ο Σαμ αναγκαστικά θέτει τη ζωή του σε αναμονή για να φροντίσει τον σύντροφό του. Ο κοινός τους χρόνος έχει γίνει η πιο σημαντική πτυχή της ζωής τους και τώρα πια κάθε στιγμή που μοιράζονται έχει ξεχωριστή βαρύτητα. Αποφασίζουν λοιπόν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι, ώστε ο Τάσκερ όσο είναι σε θέση να ταξιδέψει, να ξαναδεί φίλους και συγγενείς και να ξαναβρεθεί στα μέρη που έχει αγαπήσει.

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Στάνλεϊ Τούτσι,Πίπα Χέιγουντ, Τζέιμς Ντρέιφους,Πίτερ Μακ Κουίν,Νίνα Μαρλίν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 17/05, στις 23:00

«Η κα Ντάουτφαϊρ» (1993) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους 

Οικογενειακή κωμωδία – Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου.

Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας.

Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σάλι Φιλντ, Λίσα Τζέικουμπ, Μάθιου Λόρενς, Μάρα Γουίλσον, Πιρς Μπρόσναν, Χάρβεϊ Φίρστιν

*Ant1, Παρασκευή 17/05, στις 00:15

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Μυστηρίου – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζειμς Κρόμγουελ, Τζέρι Γουεζερμαν, Πήτερ Σινκοντα, Τέρι Τσεν, Σάρον Γουίλκινς, Σκοτ Χειντλ, Γκεργκ μαρτς, Ντάρεν Μουρ, Άαρον Νταγκλας

*Alpha, Παρασκευή 17/05, στις 00:30

«Ο νόμος της νύχτας» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Δράμα Δράσης  – Στη δεκαετία του 1920 εξαιτίας της ποτοαπαγόρευσης επικρατεί η παρανομία, τα ναρκωτικά, η διαφθορά, το παράνομο εμπόριο όπλων και ποτών, γκάνγκστερ αλλά και διεφθαρμένοι αστυνομικοί. Ο Τζο Κάφλιν, ο μικρότερος γιος ενός διακεκριμένου αστυνομικού της Βοστόνης, έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής, εντελώς διαφορετικό από την αυστηρή ανατροφή του, που πήρε από την οικογένειά του.

Έχοντας ήδη κάνει πολλές μικροκλοπές και απάτες, πλέον εργάζεται για έναν από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της πόλης. Ο Τζο απολαμβάνει τη χλιδή και τα προνόμια της παράνομης ζωής του. Όμως το να ζεις στο σκοτάδι έχει μεγάλο τίμημα. Πρόκειται για την τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα του Μπεν Άφλεκ.

Παίζουν: Μπεν Αφλεκ, Ελ Φάνινγκ, Μπρένταν Γκλίσον, Κρις Μεσίνα, Σιένα Μίλερ, Ζόε Σαλντάνα, Κρις Κούπερ, Τίτους Βέλινερ, Κλαρκ Γκρεγκ, Κρις Σάλιβαν, Μαξ Κασέλα

*Star, Παρασκευή 17/05, στις 00:30

«Εκδικητές Εκτός Νόμου» (2007) σκηνοθεσία Νικ Λοβ

Δράσης – Στους δρόμους του Λονδίνου οι εγκληματίες δρουν ανεξέλεγκτοι. Επιστρέφοντας από το Ιράκ, ο αλεξιπτωτιστής Μπράιαντ αγανακτεί από την κατάσταση που επικρατεί σε μια χώρα που δυσκολεύεται πλέον να αναγνωρίσει. Αποφασισμένος να κάνει κάτι, συγκροτεί μια ομάδα ομοϊδεατών με σκοπό να αποκαταστήσουν τη χαμένη ισορροπία μεταξύ καλού και κακού, και να επιβάλλουν την τάξη με την ίδια βία που βλέπουν γύρω τους.

Παίζουν: Σον Μπιν, Ντάνι Ντάιερ, Ρούπερτ Φρεντ

*Skai, Παρασκευή 17/05, στις 01:45

«Οι Διαβολογυναίκες» (1996) σκηνοθεσία Τζερεμάια Σ. Τσέτσικ

Μυστηρίου Τρόμου – Δυο εντελώς διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους- η μία ξανθιά, με αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα σεξουαλική! Η άλλη… μελαχρινή, ντροπαλή και γλυκιά. ‘Οταν οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι είναι μπλεγμένες με τον ίδιο σαδιστή άνδρα, υπάρχει μόνο μια διαβολική λύση στο πρόβλημά τους

Η ξανθιά Νικόλ είναι η ερωμένη του χαρισματικού διευθυντή ενός κολεγίου αρρένων, που την κακομεταχειρίζεται όσο και την όμορφη σύζυγό του Μία. Αυτές οι δυο γυναίκες λοιπόν, μη μπορώντας να ανεχθούν άλλο την βάναυση συμπεριφορά του και την κυριαρχία επάνω τους, συνομωτούν με σκοπό να τον βγάλουν από την μέση. ‘Όμως, όταν το διαβολικό σχέδιό τους ανατρέπεται, δεν μπορούν να φανταστούν τον εφιάλτη που τις περιμένει…

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Ιζαμπέλ Ατζανί, Τσαζ Παλμιντέρι, Κάθι Μπέιτς, Κέιτ Γιουγκ, Σίρλεϊ Νάιτ, Άλεν Γκαρφιλντ, Τζ.Τζ. Άμπραμς

*Mega, Παρασκευή 17/05, στις 02:30

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Παρασκευή 17/05, στις 02:30