11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες γεμάτες δράση, κωμωδία και περιπέτεια σε περιμένουν να τις απολαύσεις!

«S.C.O.O.B!» (2020) σκηνοθεσία Τόνι Τσερβόνε

Κινούμενα σχέδια – Στη μεγαλύτερη περιπέτεια του Scooby-Doo μέχρι σήμερα, απολαύστε την ιστορία, που δεν είχε ξαναειπωθεί, για το πώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι φίλοι Scooby και Shaggy και πώς ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους νεαρούς ντετέκτιβ Fred, Velma και Daphne για να δημιουργήσουν τη διάσημη Mystery Inc.!

Τώρα, με εκατοντάδες υποθέσεις να έχουν λυθεί, ο Scooby και η συμμορία αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο μυστήριο όλων των εποχών: ένα τρομερό σχέδιο για να απελευθερώσουν τον σκύλο-φάντασμα Κέρβερο στον κόσμο!

Καθώς αγωνίζονται να σταματήσουν την υλοποίηση του σχεδίου, η παρέα ανακαλύπτει ότι ο Scooby έχει ένα επικό πεπρωμένο, μεγαλύτερο από ό,τι φανταζόταν κανείς!

*Star Σάββατο 18/05, στις 21:00

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.

*Open Σάββατο 18/05, στις 22:00

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» (2021) σε σκηνοθεσία Στέλιος Καμμίτσης

 Δραματική Ρομαντική – Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία.

Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

Παίζουν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Αντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη, Μαρκ Πίστονο, Μπράντο Ρόσι, Ανίτα Λορούσο, Ρινιώ Δραγασάκη

*ΕΡΤ3 Σάββατο 18/05, στις 22:30

«Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (2004) σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Περιπέτεια – Οι καλοκαιρινές διακοπές του Χάρι Πότερ στο σπίτι των αχώνευτων συγγενών του Ντάρσλι, είναι αβάσταχτες όσο ποτέ άλλοτε. Η απρόσμενη επίσκεψη της εκνευριστικής θείας Μαρτζ έχει αναπάντεχη κατάληξη καθώς, σε μια ξαφνική έκρηξη οργής, ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιεί τις μαγικές του δυνάμεις για να την… φουσκώσει σαν μπαλόνι και να την εκτοξεύσει στον ουρανό!

Όμως ο όρκος που έχει δώσει στο Χόγκουαρτς είναι σαφής: ένας μάγος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία από το Χόγκουαρτς και το Υπουργείο Μαγείας, αλλά και την οργή του θείου Βέρνον, ο Χάρι Πότερ το σκάει από το σπίτι των θείων του μέσα στη νύχτα και τελικά καταφθάνει στην παμπ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι».

Εκεί συναντά εντελώς τυχαία τον Κορνήλιους Φατζ, τον υπουργό Μαγείας που, προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού μάγου, δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει αλλά να τον προστατέψει. Μετά από 12 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του Αζκαμπάν, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών του Χάρι Πότερ, ο διαβόητος ψυχωτικός μάγος Σίριους Μπλακ κατάφερε τελικά να αποδράσει.

Ο Κορνήλιους Φατζ πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Σίριους θα αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Χάρι Πότερ. Με τη βοήθεια της Ερμιόνης, του Ρον και του αινιγματικού καθηγητή Λιούπιν, ο Χάρι Πότερ θα μπλεχτεί σε μια ακόμη μαγευτική περιπέτεια προσπαθώντας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του Σίριους Μπλακ ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παράφρονες, τους τρομερούς φρουρούς του Χόγκουαρτς, να ξεπεράσει απίστευτα εμπόδια και να αψηφήσει αμέτρητους κινδύνους.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Γκάρι Όλντμαν, Ρούπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μάικλ Γκαμπόν.

*Star Σάββατο 18/05, στις 23:00

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άρον Έκχαρτ, Κοντσατα Φερελ, Ντειβιντ Μπρισμπιν, Τζακ Γκιλ

*Mega Σάββατο 18/05, στις 23:10

«Δωμάτιο Διαφυγής » (2019) σκηνοθεσία  Άνταμ Ρόμπιτελ

Θρίλερ – Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται την πρόκληση να μπουν σε ένα δωμάτιο διαφυγής κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ώρα και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν τις θανάσιμες παγίδες και τους περίπλοκους γρίφους, κινδυνεύουν να μείνουν μέσα για πάντα. Για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα…θα τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Παίζουν: Τάιλερ Λαμπίν, Ντέμπορα Αν Γολ, Τέιλορ Ράσελ, Νικ Ντοντάνι, Λόγκαν Μίλερ, Τζέι Έλις, Τζέσικα Σάτον.

*ΕΡΤ1 Σάββατο 18/05, στις 23:40

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open Σάββατο 18/05, στις 00:55

«Σταχτοπούτα» (2021) σκηνοθεσία Κέι Κάνον

Κωμωδία Ρομαντική – Η χήρα μητριά είναι σκληρή, κρατώντας την Έλλα στο υπόγειο να κάνει τις δουλειές της οικογένειας και να ράβει με τους τρεις ποντικούς φίλους της. Αλλά οι δύο ετεροθαλείς αδελφές της, η Αναστάζια και η Ντριζέλα , είναι περισσότερο ανίδεες παρά κακές.

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ρόμπερτ απορρίπτει μια επικερδή πρόταση γάμου με την πριγκίπισσα ενός γειτονικού βασιλείου, αναστατώνοντας τον πατέρα του, βασιλιά Ρόουαν, ο οποίος απαιτεί από τον γιο του να βρει μια πιθανή σύζυγο ή να χάσει την κληρονομιά.

Αφού εντοπίζει την Έλλα στην ανακοίνωση του χορού “βρείτε στον πρίγκιπα μια σύζυγο”, ο Ρόμπερτ αποφασίζει να μεταμφιεστεί και να τη συναντήσει ως κοινός θνητός.

Ενθαρρύνει την Έλλα, η οποία ονειρεύεται να σχεδιάσει και να πουλήσει τα δικά της φορέματα, να παρευρεθεί στον χορό για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της.

Τελικά, η Έλλα θα βοηθηθεί από την υπέροχη νονά της, η οποία την μεταμορφώνει για να φτάσει στον χορό, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Ρόμπερτ μοιράζονται μαζί μια αξέχαστη βραδιά – μέχρι τα μεσάνυχτα, φυσικά….

Παίζουν: Καμίλα Καμπέγιο, Νίκολας Γκάλιτζιν, Μπίλι Πόρτερ, Ίντινα Μένζελ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Κορντέν, Μίνι Ντράιβερ, Ταλούλα Γκρέιβε, Ρομπ Μπέκετ

*ΕΡΤ1 Σάββατο 18/05, στις 01:30

«Η Υπόσχεση» (2001) σε σκηνοθεσία Σον Πεν

Δραματική Μυστηρίου – Λίγες μέρες πριν αποσυρθεί από το Σώμα, ο Τζέρι αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας. Ένας 8χρονο κορίτσι δολοφονείται και ο Τζέρι υπόσχεται στη μητέρα του ότι θα βρει τον δολοφόνο.

Σύντομα η αστυνομία συλλαμβάνει έναν άντρα, για τον οποίο ο Τζέρι δεν πιστεύει ότι είναι ο ένοχος.

Ως απλός πολίτης πια, θα συνεχίσει την έρευνα, ανακαλύπτοντας ότι η δολοφονία του κοριτσιού, είναι το τρίτο περιστατικό στην περιοχή, με πολλές ομοιότητες.

Οι μοναχικές έρευνες του Τζέρι θα τον οδηγήσουν σε μονοπάτια που δεν το περίμενε, αλλά και πάλι νιώθει ότι κάτι του ξεφεύγει, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Ρόμπιν Ράιτ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Άαρον Έκχαρτ, Έλεν Μίρεν, Μίκι Ρουρκ, Πατρίσια Κλάρκσον, Σαμ Σέπαρντ, Μπο Ντάνιελς, Ντέιλ Ντίκι, Άντριεν Ντορβαλ

*Mega Σάββατο 18/05, στις 02:00

«Ένας Τραγουδιστής για το Γάμο μου» (1998) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Κωμωδία – Βρισκόμαστε στο 1985 και ο Ρόμπι Χαρτ είναι ένας νεαρός φιλόδοξος μουσικός, που, όμως, είναι αναγκασμένος να βγάζει τα προς το ζην τραγουδώντας σε γαμήλιες δεξιώσεις.

Κατά τη διάρκεια ενός μικρού διαλείμματος σε μια δεξίωση, ο Ρόμπι γνωρίζεται με τη νεαρή γκαρσόνα Τζούλια, που είναι εμφανώς ταραγμένη, καθώς πρόκειται για την πρώτη της μέρα στη δουλειά. Σύντομα συνειδητοποιούν και οι δυο πως έχουν κάτι κοινό, πρόκειται να παντρευτούν και η ειρωνία είναι πως ο καθένας τους έχει κανονίσει να εργαστεί στο γάμο του άλλου!

Δυστυχώς, η απόφαση του Ρόμπι να παντρευτεί, καταλήγει σε ταπεινωτικό φιάσκο, όταν η Λίντα, η μέλλουσα νύφη, αποφασίζει να μην εμφανιστεί στην εκκλησία! Κλεισμένος στο δωμάτιό του και νιώθοντας οίκτο για τον εαυτό του, ο Ρόμπι δέχεται την επίσκεψη του φίλου του Σάμι, που τελικά τον πείθει να επιστρέψει στη δουλειά και να τραγουδήσει σ’ έναν γάμο, που δεν είναι άλλος από αυτόν της Τζούλια

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ

*Star Σάββατο 18/05, στις 02:00

«Και Δειλός Και Τολμηρός» (1988) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ένας φοβιτσιάρης επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα για να εισπράξει ένα δάνειο ώστε να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία του χωριού. Η γραφειοκρατία τον εξοργίζει αφάνταστα και, φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή του ΕΟΤ, δηλώνει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Αργότερα, όταν σκάει μια βόμβα στο γραφείο του διευθυντή, όλοι θεωρούν πως αυτός ήταν ο δράστης. Μετά την έκρηξη δεύτερης βόμβας σε ένα ξενοδοχείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει, πιστεύοντας ότι είναι ένας καταζητούμενος τρομοκράτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσάγκλος, Βιολέτα Αντωνίου, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Χριστίνα Παππά, Θεόδωρος Δημητρίου, Γιώργος Τζώρτζης, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha Σάββατο 18/05, στις 02:00