6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2019) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open, Δευτέρα 20/05, στις 21:00

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σε σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Δράσης Κομεντί Μυστηρίου  – Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός!

‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους.

‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον.

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς,  Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 20/05, στις 21:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Δευτέρα 20/05, στις 00:30

«Τυφλή Στροφή» (1997) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Περιπέτεια Δραματική – Ο τζογαδόρος Μπόμπι Κούπερ (Σων Πεν) αποφασίζει να πάει στο Λας Βέγκας για να ξεπληρώσει κάποια χρέη του στη ρώσικη μαφία. Στη διάρκεια όμως της διαδρομής το αυτοκίνητό του χαλάει και αναγκάζεται να σταματήσει στη Σουπέριορ μια μικρή και πολύ παράξενη πόλη της Αριζόνα.

Ο Μπόμπι βρίσκεται εκεί παγιδευμένος χωρίς να υπάρχει τρόπος να φτιάξει το αυτοκίνητό του. Όταν ο Μπόμπι συναντά την όμορφη και αισθησιακή Γκρέις ΜακΚένα (Τζένιφερ Λόπεζ) και τον πανίσχυρο σύζυγό της Τζέικ (Νικ Νόλτε), δε φαντάζεται πως βρίσκεται μπλεγμένος στην πιο επικίνδυνη και καθοριστική για τη ζωή του κατάσταση.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς ο Μπόμπι είναι εγκλωβισμένος σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι λαγνείας, τρέλας και χρημάτων.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζον Βόιτ, Νικ Νόλτε, Χοακίν Φίνιξ και Κλερ Ντέινς

*Mega, Δευτέρα 20/05, στις 01:20

«Τελική Ανάλυση» (1992) σκηνοθεσία Φιλ Τζοάνου

Δραματική Τρόμου – Ο Άϊζακ Μπαρ είναι διακεκριμένος ψυχίατρος με μια απόλυτα ισορροπημένη ζωή, μέχρι τη στιγμή, που γνωρίζει τη Χέδερ Εβανς, μία έξυπνη, γοητευτική γυναίκα, αλλά με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Εξίσου διαταραγμένη είναι και η αδελφή της, η Νταϊάνα, που βασανίζεται από εφιαλτικά όνειρα.

Ο Αϊζακ ερωτεύεται τη Χέδερ και από εκείνη τη στιγμή η ζωή του δεν αργεί να βυθιστεί στην αγωνία καθώς τα αναπάντητα ερωτήματα οδηγούν μέχρι…. τον φόνο!

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Κιμ Μπάσιντζερ, Ούμα Θέρμαν, Έρικ Ρόμπερτς

*Star, Δευτέρα 20/05, στις 02:00

«Kung Fu Yoga» (2017) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τονγκ

Κωμωδία  περιπέτεια – Ο κινέζος αρχαιολόγος Τζακ, μαζί την όμορφη ινδή καθηγήτρια Ασμίτα και τη βοηθό της Κάιρα προσπαθούν να εντοπίσουν τον βασιλικό θησαυρό της Μαγκάτθα. Σε μια θιβετιανή παγωμένη σπηλιά, βρίσκουν τα απομεινάρια του βασιλικού στρατού που εξαφανίστηκε μαζί με τον θησαυρό. Όμως, ο Ράνταλφ, που ψάχνει κι αυτός τον θησαυρό μαζί με έναν στρατό ανταρτών, τους στήνει ενέδρα. Όταν ελευθερώνονται, η επόμενη στάση τους είναι το Ντουμπάι όπου δημοπρατείται το διαμάντι από την παγωμένη σπηλιά. Μετά από πολλές δολοπλοκίες και καταδιώξεις, ο Τζακ και η ομάδα του ταξιδεύει στην Ινδία, για να χρησιμοποιήσει το διαμάντι ώστε να ξεκλειδώσει τον θησαυρό.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Ααρίφ Ράχμαν, Σόνου Σοντ, Πολ Φίλιπ Κλαρκ, Έρικ Τσανγκ.

*Alpha, Δευτέρα 20/05, στις 02:30