6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» (1958) σκηνοθεσία Φίλιππου Φυλακτού

Κωμική Ελληνική Ταινία – Δύο φίλοι και συνιδιοκτήτες ανθοπωλείου, ο Ευδαίμων και ο Λούλης, ζουν με εντελώς αντίθετες αρχές. Ο ένας γλεντάει και χαίρεται ανέμελα την κάθε στιγμή, ο άλλος εργάζεται σκληρά και φροντίζει για το μέλλον. Όταν ο «τζίτζικας» γλυκοκοιτάζει την αγαθή σπιτονοικοκυρά του, αποβλέποντας στα ελαιόδεντρά της, ο «μέρμηγκας» προσπαθεί να τον συνεφέρει. Όμως η κοπέλα, την οποία ο μέρμηγκας σχεδιάζει να γνωρίσει στον τζίτζικα, τελικά θα μαγέψει τον ίδιο.

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος, Ρένα Ντορ, Καίτη Μπελίντα.

*Open, Τρίτη 21/05 στις 20:45

«Η Αγάπη μας» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία – Μια ταξιθέτρια (Αλίκη Βουγιουκλάκη) σε θέατρο, όπου εμφανίζεται ένας διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), έχει τύχη βουνό καθώς η πρωταγωνίστρια (Κατερίνα Χέλμη) παθαίνει ένα ατύχημα. Ο σκηνοθέτης σκέφτεται να εκμεταλλευτεί το μέχρι τώρα αναξιοποίητο ταλέντο της κοπέλας και τη βάζει να αντικαταστήσει την πρωταγωνίστρια.

Η αναπάντεχη επιτυχία της τη μεταμορφώνει, από ταπεινή ταξιθέτρια σε λαμπρό αστέρι. Στη συνέχεια κερδίζει την καρδιά του πρωταγωνιστή με τον οποίο ήταν κρυφά ερωτευμένη. Όμως, η απότομη άνοδός της στο θεατρικό-μουσικό στερέωμα δημιουργεί περιπλοκές στην ερωτική τους σχέση, καθώς ο σύντροφός της βυθίζεται σε βαθιά απογοήτευση και το ρίχνει στο πιοτό, εγκαταλείποντας την καριέρα του.

Ωστόσο, η ταξιθέτρια/πρωταγωνίστρια δεν παραιτείται, τον αναζητά, τον βρίσκει, τον στηρίζει ψυχολογικά και ηθικά, έως ότου εκείνος επιστρέφει στη σκηνή και στην ερωτική φωλιά τους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 21/05 στις 21:00

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» (1974) σκηνοθεσία Σίντεϊ Λουμέτ

Μυστηρίου – Στο τριήμερο ταξίδι του στην Ευρώπη, το διάσημο Όριαν Εξπρές σταματά ξαφνικά. Η γραμμή έχει μπλοκαριστεί από χιονοστιβάδες. Ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ξυπνάει από ένα δυνατό βογγητό από τη διπλανή καμπίνα και το επόμενο πρωί ένας άνδρας βρίσκεται νεκρός, μαχαιρωμένος επανειλημμένα. Ο δολοφόνος βρίσκεται ακόμα στο τρένο, παγιδευμένος από το χιόνι.

Παίζουν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λορίν Μπακόλ, Σον Κόνερι, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, Άντονι Πέρκινς, Ζακλίν Μπισέ, Μάικλ Γιορκ, Ζαν Πιέρ Κασέλ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 21/05 στις 23:00

«Απρόσκλητος Επισκέπτης» (2013) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης – Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή.

Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*Star, Τρίτη 21/05 στις 23:15

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Τρίτη 21/05 στις 01:40

«Άγρια» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κοινωνική – Έχοντας απομείνει μόνη χωρίς κανένα στήριγμα, και ενώ εξακολουθεί να παλεύει με τον καταστροφικό εθισμό της, η νεαρή Cheryl Strayed, αποκτά το κουράγιο να ξεκινήσει ένα λυτρωτικό ταξίδι που θα την απαλλάξει από τα εσωτερικά της δεσμά.

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία και με ελάχιστο εξοπλισμό, η Cheryl αποφασίζει να ξεκινήσει την προκλητική και επίπονη πεζοπορία 1000 μιλίων κατά μήκος του Pacific Crest Trail, εντελώς απροετοίμαστη για τις σωματικές και ψυχικές δυσκολίες που την περιμένουν.

Τώρα, μια γυναίκα μόνη μπροστά στην τραχιά ομορφιά της αδάμαστης ερήμου προσπαθεί να ξεπεράσει τα όριά της, κατακτώντας ένα βήμα τη φορά το μοναχικό ταξίδι προς την ελευθερία. Θα επιφέρει η μακρά και δύσβατη διαδρομή λύτρωση στον πόνο της Cheryl;

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γκάμπι Χόφμαν Λόρα Ντερν, Μπράιαν Βαν Χολτ.

*Alpha, Τρίτη 21/05 στις 02:30