Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου – Oι ημερομηνίες ανά ταμείο

Συντάξεις Ιουνίου 2024 προσεχώς με τους συνταξιούχους να προσφέγουν στα ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη την σύνταξή του και να πληρώσουν τις πολλές υποχρεώσεις που «τρέχουν».

Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Ιουνίου καθώς η πληρωμή πλησιάζει. Οι δύο ημερομηνίες για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ. Η πληρωμή όπως πάντα θα ξεκινήσουν από τις 27 Μαΐου για την πρώτη πληρωμή και από την Τετάρτη το απόγευμα για την δεύτερη που αφορά τραπεζοϋπαλλήλους και άλλους.

Συνεπώς, σε περίπου 10 μέρες οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Πότε πάνε ταμείο για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ.

Στις 28 Μαΐου 2024 ξεκινάει η καταβολή για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες. Η πληρωμή θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 27 Μαΐου το απόγευμα, γύρω στις 4 μμ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ανάλογα την τράπεζα.

Με βάση το πλαίσιο καταβολής οι συντάξεις Ιουνίου θα καταβληθούν σε δύο δόσεις:

– Την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές- ΜΟΝΟ-συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

– κάθε προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Επομένως η καταβολή των συντάξεων Ιουνίου θα γίνει ως εξής:

– Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

– Την Πέμπτη 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.