7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αλίμονο στους Νέους» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Η υπόθεση αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ και αφορά έναν ηλικιωμένο, τον Ανδρέα (Δημήτρης Χορν), που είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του.

Δύο αρκετά πλούσιοι και ηλικιωμένοι φίλοι, πολλά χρόνια γείτονες, περνούν την ώρα τους παίζοντας σκάκι και συζητώντας τα της ηλικίας και της υγείας τους. Ταυτόχρονα, νοστιμεύονται μια φτωχή νέα, την όμορφη Ρίτα, που έχει έρθει να περάσει το Πάσχα με τους δικούς της.

Ο Αγησίλαος, αναλογιζόμενος την ανέχειά της, σκέφτεται παρά την ηλικία του να της κάνει πρόταση γάμου αλλά ο Ανδρέας, παρ’ όλο που κι αυτός κάνει ανάλογες σκέψεις, δεν τολμά να το ομολογήσει. Σ’ ένα ενύπνιο εμφανίζεται – όπως στον Φάουστ – ο διάβολος και του προτείνει να ανταλλάξει την ψυχή του με τη νιότη. Ο Ανδρέας δέχεται μεν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι τα νιάτα δεν αρκούν από μόνα τους για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.

Όμως, η ανταλλαγή (στο όνειρό του) έχει ήδη γίνει. Ξύπνιος και με ωριμότερη σκέψη, αντί να παιδιαρίζει, προτιμά να προικίσει τη Ρίτα, ώστε εκείνη να μπορέσει να ευτυχήσει και να ζήσει μια άνετη ζωή με τον αγαπημένο της.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σπύρος Μουσούρης, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας.

*Open, Τρίτη 04/06στις 20:45

«Κορίτσια στον Ήλιο» (1968) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Η νεαρή Αγγλίδα τουρίστρια Άναμπελ (Αν Λόνμπεργκ), που περνάει τις διακοπές της σ’ ένα παραλιακό ελληνικό χωριό, συναντάει έναν αγροίκο βοσκό (Γιάννης Βόγλης), που με νοήματα προσπαθεί να της δώσει να καταλάβει πως δεν υπάρχει λόγος να τον φοβάται. Της προσφέρει μερικά αμύγδαλα, εκείνη το βάζει στα πόδια και ο βοσκός τρέχει πίσω της.

Οι Αρχές της περιοχής, νομίζοντας ότι την έχει βιάσει, τον συλλαμβάνουν και τον κλείνουν στο κρατητήριο. Η Άναμπελ μάταια προσπαθεί να πείσει τον ενωμοτάρχη και τη γυναίκα που εκλήθη ως μεταφράστρια, ότι δεν συνέβη τίποτα κακό.

Όταν τελικά εκείνος αφήνεται ελεύθερος, η κοπέλα έχει ήδη αναχωρήσει για την Αθήνα και ο βοσκός δεν αργεί να την ακολουθήσει. Τη βρίσκει και περνάει μαζί της μια υπέροχη βραδιά, αλλά η Άναμπελ πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της και ο άδολος έρωτας, που έλαμψε για λίγο, θα μείνει χωρίς επαύριο.

Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Αν Λόμπεργκ, Μιράντα Μυράτ, Βαγγέλης Καζάν, Κώστας Μπάκας, Ελπίδα Μπραουδάκη

*ΕΡΤ1, Τρίτη 04/06στις 21:15

«Γυμνοί στον Ήλιο» (1960) σκηνοθεσία Ρενέ Κλεμάν

Δραματική Τρόμου – Ένας φτωχός νέος αναλαμβάνει να φέρει πίσω στις ΗΠΑ από την Ιταλία έναν πλούσιο πλεϊμπόι κατ’ εντολή του πατέρα του. Στην πορεία, όμως, αλλάζει το σχέδιό του, προσπαθώντας ν’ αποκτήσει τα λεφτά και το κορίτσι του.

Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Μορίς Ρονέ, Ρόμι Σνάιντερ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 04/06στις 23:00

«Αφεντικά για Σκότωμα» (2011) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία – Τρεις φίλοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άθλιων αφεντικών τους.

Ο Νικ δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα και ανέχεται το διεστραμμένο αφεντικό του, Χάρκεν, προσμένοντας κάποια στιγμή να αναγνωρίσει τις προσπάθειες τους και να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή.

Ο Ντέιλ είναι βοηθός οδοντογιατρού και προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του απέναντι στις ανηλεείς, ερωτικές επιθέσεις, της σεξομανούς Δρ. Τζούλια Χάρις.

Ο Κερτ είναι λογιστής και υποχρεωμένος να υπακούει στον γλοιώδη, διεφθαρμένο διευθυντή του, Πέλιτ, ο οποίος όχι μόνο έχει βαλθεί να καταστρέψει την καριέρα του αλλά σχεδιάζει και να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία αστική περιοχή.

Τι μπορείς να κάνεις όταν το αφεντικό σου, που είναι ψυχάκιας, λυσσάρα ή βαρεμένος, αποτελεί την πηγή της δυστυχίας σου; Η παραίτηση δεν είναι λύση, ούτε και επιλογή.

Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους, κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Έτσι με τη βοήθεια λίγου αλκοόλ και με κάποιες «υποδείξεις» από έναν πρώην κατάδικο, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κερτ βάζουν σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο αλλά φαινομενικά δοκιμασμένο σχέδιο για να απαλλάξουν τον κόσμο από τα αφεντικά τους μια για πάντα!

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις,Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ

*Star, Τρίτη 04/06στις 00:00

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open, Τρίτη 04/06στις 01:00

«Η γοργόνα» (1984) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κομεντί Ρομαντική – Όταν ήταν παιδί, ο Άλαν θυμάται να τον σώζει από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γοργόνα μέσα στη θάλασσα. Χρόνια μετά, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, ο Άλαν θα ξανασυναντηθεί μαζί της μέσα από περίπλοκες συμπτώσεις.

Στην πραγματικότητα όμως, η γοργόνα είναι αυτή που αποφάσισε να τον ψάξει στην Νέα Υόρκη, αφού όταν η ουρά της στεγνώνει, τότε μπορεί να αναπτύσσει πόδια. Σύντομα, όμως θα πρέπει να αποφασίσει αν ο έρωτας της για τον Άλαν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μείνει μαζί του στην πόλη για πάντα ή να επιστρέψει στη θάλασσα…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντάριλ Χάνα, Τζον Κάντι, Γιουτζίν Λέβι, Τζον Κάντυ, Ντόντι Γκουντμαν, Σέκι γκριν, Μπόμπι ντι Τσίκο, Χάουαρντ Μόρις

*Alpha, Τρίτη 04/06στις 02:40

«Ο Δικός της Πόλεμος» (2018) σκηνοθεσία Μάθιου Χάινεμαν

Δραματική – Η Μαρί Κόλβιν (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας.

Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή.

Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τομ Χολάντερ, Τζέιμι Ντόρναν, Αλεξάντρα Μοέν, Φέι Μάρσι, Νίκι Αμούκα Μπερντ, Αμάντα Ντριού, Χίλτον ΜΑκ Ρέις, Τρίσταν Τάιτ, Κόρι Τζόνσον, Γκρεγκ Γουάιζ

*Star, Τρίτη 04/06στις 02:40