6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Κορίτσι του Λούνα Παρκ» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Δράμα – Ένα φτωχό και καλόκαρδο κορίτσι, η Μαργαρίτα, δουλεύει σ ένα λούνα παρκ κι ερωτεύεται έναν ευκατάστατο καρδιοχειρουργό, τον Αλέκο, ο οποίος όμως της έχει συστηθεί σαν ένας απλός εργάτης. Η αγάπη τους είναι μεγάλη, αλλά τα εμπόδια πολλά. Ύστερα από παράκληση του πεθερού του, ο οποίος φυσικά δεν εγκρίνει μια τέτοια σχέση, η Μαργαρίτα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Αλέκο κι αυτός το ρίχνει στο ποτό. Εκείνη ακολουθεί ένα ζευγάρι φίλων της, καλλιτεχνών πίστας, οι οποίοι πρόκειται να εμφανιστούν στο Ναύπλιο. Όταν ο Αλέκος μαθαίνει τα καθέκαστα, τρέχει στο Ναύπλιο και τη βρίσκει να τραγουδάει. Η Μαργαρίτα, κατασυγκινημένη, παθαίνει καρδιακές αρρυθμίες, αλλά ο Αλέκος της σώζει τη ζωή και στη συνέχεια την παντρεύεται.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λυκούργος Καλλέργης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Ρίζος, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαΐτης, Αλίκη Ζαβερδινού.

*Open, Πέμπτη 06/06, στις 20:45

«Πέντε Λεπτά Ακόμα » (2006) σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) είναι πολύ ερωτευμένος με την Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή), αλλά και πολύ ζηλιάρης.

Η επόμενη σκηνή ζηλοτυπίας του, θα καταλήξει με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του.
Αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του Αλίκη.

Επιστρέφει ως φάντασμα στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον… αντικαταστήσει! Και έχει μόνο πέντε λεπτά στη διάθεσή του, για να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αγγίξει ξανά την Αλίκη.

Τα άσχημα για τον Τάσο όμως συνεχίζονται από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται πως ο υπερφίαλος κολλητός του, ο Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης), έχει βάλει στο μάτι ερωτικά την, ολομόναχη πλέον, Αλίκη.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μέλπω Ζαροκώστα, Ισαβέλλα Βλασιάδου

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 06/06, στις 21:00

«Έγκλημα στο Νείλο» (1978) σκηνοθεσία Τζον Γκίλερμιν

Αστυνομική Μυστηρίου – Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο και κυρίως εν πλω στο ποτάμι του Νείλου, όπου κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ηρακλή Πουαρό η όμορφη κληρονόμος, Λινέτ Ρίτζγουεϊ βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιό της.

Ήταν νέα, όμορφη, μια κοπέλα που είχε τα πάντα. Θα καταφέρει ο Πουαρό να βρει τον δολοφόνο πριν το τέλος του ταξιδιού;

Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Μάγκι Σμιθ, Άντζελα Λάνσμπερι, Ολίβια Χάσσεϊ, Ντέιβιντ Νίβεν, Τζέιν Μπίρκιν.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 06/06, στις 23:30

«Το Νησί της Αποπλάνησης» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δραματική Μυστηρίου – Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο Μπέικερ Ντιλ, επαγγελματίας ψαράς που ζει στο μικρό νησί Πλίμουθ, στα ανοιχτά του Μαϊάμι και βγάζει τα προς το ζην με δυσκολία, συμπληρώνοντας το εισόδημα με τουριστικές ξεναγήσεις.
Διακαής πόθος του να ψαρέψει έναν τεράστιο τόνο, που ο ίδιος αποκαλεί “Δικαιοσύνη”.

Η σχέση του με μια ζωντοχήρα (Ντάιαν Λέιν), η φιλία του με τον μόνιμο βοηθό του Ντιουκ (Ντζιμόν Χονσού) και οι επισκέψεις στο μικρό τοπικό μπαρ συνιστούν τη ρουτινιάρικη πλην γαλήνια (serenity) – όπως και το όνομα της βάρκας- καθημερινότητά του, που όμως θα διαταραχθεί αιφνίδια με την εμφάνιση της πρώην συζύγου του, Κάρεν (Άν Χάθαγουεϊ).

Η Κάρεν, εγκλωβισμένη τώρα σε έναν ατυχή γάμο με έναν βίαιο και μέθυσο επιχειρηματία (Τζέισον Κλαρκ) που καταφθάνει στο νησί σε λίγε μέρες για ψάρεμα, του υπόσχεται 10 εκατομμύρια δολάρια αν τον πάρει πελάτη, τον μεθύσει και τον πετάξει στ’ ανοιχτά νερά, γεύμα στους καρχαρίες.
Ας το κάνει τουλάχιστον για το καλό του έφηβου γιου τους (Ραφαέλ Σαγιέν), που υφίσταται μόνιμα λεκτική και σωματική κακοποίηση από τον πατριό του.

Η εμφάνιση της Κάρεν παρασύρει τον Μπέικερ στην ζωή που ήθελε να ξεχάσει, καθώς πασχίζει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και μια νέα πραγματικότητα, που μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέρεμι Στρονγκ, Ντζιμόν Χονσού.

*Star, Πέμπτη 06/06, στις 00:00

«Μπεϊμπι σίτερ Για Κλάματα» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέβιντ Γκόρντον Γκριν

Κωμωδία – Ένας φοιτητής που έχει αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο και μένει μαζί με την μητέρα του, πρόκειται να ζήσει μια αξέχαστη νύχτα στο Μανχάταν, όταν αναλαμβάνει να κάνει baby-sitting σε τρία παιδιά της γειτονιάς του.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Σαμ Ρόκγουελ, Άρι Γκέινορ, ΜΑξ ρέκορντς, Τζ. Μπ. Σμουβ, Κέβιν Μπαλμορ, Λόντρι Μπεντερ, Έριν Ντανιελς, Μπρους Αλτμαν

*Alpha, Πέμπτη 06/06, στις 02:30

«Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει» (2012) σκηνοθεσία Ρασίντ Μπουσαρέμπ

Δραματική – Η Μέριλιν εργάζεται ως γραμματέας σε μια μικρή επιχείρηση ενώ η Μόνα έχει το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μαζί με την πεθερά της και τον σύζυγό της.

Στις ολιγόλεπτες συναντήσεις τους δίνουν παρηγοριά η μία στην άλλη, αφού η Μέριλιν συντηρεί τον άνεργο άντρα της ο οποίος την επικρίνει για τα μαθήματα χορού που κάνει, αλλά δεν διστάζει να παίρνει τα χρήματά της, για να τα πίνει στο μπαρ.

Η δε Μόνα πρέπει να ανέχεται τις προσβολές της πεθεράς της γιατί δεν έχει συλλάβει ακόμη παιδί, ενώ ο άντρας της παραμένει αμέτοχος και δεν “υψώνει ανάστημα” απέναντι στη μητέρα του.

Την μέρα που η Μέριλιν απολύεται από τη δουλειά της και βρίσκει τον άντρα της στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα, αποφασίζει να φύγει από την πολιτεία και να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού, ενώ η Μόνα δίνει λάθος δόση στο φάρμακο της πεθεράς της, με αποτέλεσμα να θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για τον θάνατό της και το σκάει από το σπίτι.

Η τυχαία τους συνάντηση, θα τις οδηγήσει στην απόφαση να κάνουν μαζί το ταξίδι μέχρι την Σάντα Φε, για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό χορού.

Παίζουν: Σιένα Μίλερ, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Μπαχάρ Σουμεκ, Ροσντί Ζεμ, Τιμ Γκινι, Τσάφα Μπούντραα, Σαγιέτ Μπαντρέγια, Τέσι Χάρπερ, Ούσμαν Άλι, ΜΑτιέ Σιφμάν, Νταγκ Τζέιμς

*Star, Πέμπτη 06/06, στις 02:40