6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ και αυτές είναι οι ταινίες που θα σε συντροφεύσουν σήμερα.

«Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ» (2014) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία Περιπέτεια – Όταν η μαγεία, η οποία «ξυπνά» τα εκθέματα του μουσείου αρχίζει να εξασθενεί, ο Λάρι αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, από όλο το φάσμα της παγκόσμιας ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου! Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωες μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη, που τους χαρίζει ζωή, ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα, που είχαν ως εκθέματα;

Παίζουν: Όουεν Ουΐλσον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νταν Στίβενς, Μπεν Στίλερ.

*Alpha, Κυριακή 09/06 στις 22:30

«The Transporter» (2002) σε σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία.

Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW.

Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου».

Παίζουν:Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ, Νταγκ Ραντ, Τόνιο Ντεσκανβέλε, , Βίνσεντ Νέμεθ

*Star, Κυριακή 09/06 στις 23:00

«Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ.» (1980) σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Λίγο μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, μια δημοσιογράφος παρουσιάζει μια έρευνα με ρεπορτάζ από τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης. Ο ήρωάς μας ο Κώτσος (Κώστας Βουτσάς), ο αντιπροσωπευτικός Έλληνας, στέλνεται στις Βρυξέλλες για να συναντήσει την κυρία Ευρωπαΐδου και να πάρει μέρος στο 1ο Συνέδριο της ΕΟΚ.

Συναντά τους εκπροσώπους των άλλων χωρών μελών, οι οποίοι τον ακολουθούν στην Ελλάδα, για να του διδάξουν τα ευρωπαϊκά τερτίπια, με ταχύρυθμα απλά και κατανοητά μαθήματα. Πρώτα απ’ όλα «Τιμή και ηθική», με δάσκαλο τον γερμανό σύμβουλο.

«Εξυγίανση του δημόσιου βίου», με δάσκαλο τον γάλλο σύμβουλο, «Συζυγική ζήλια», με δάσκαλο τον ολλανδό σύμβουλο κ.λπ. Ο Κώτσος, σαν καλός μαθητής, προσπαθεί να αλλάξει νοοτροπία και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, και στη συνέχεια βάζει τα δυνατά του να ικανοποιήσει τις εννέα πανέμορφες εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κρατών, που έρχονται στην Ελλάδα για να εκτιμήσουν την πρόοδό του.

Ξεφαντώνουν μαζί του και τον αφήνουν σωματικό ράκος, αλλά του απονέμουν το χρυσό μετάλλιο για τις άριστες «επιδόσεις» του.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Γιάννης Βογιατζής

*Mega, Κυριακή 09/06 στις 00:00

«Νύχτα Τρόμου» (2011) σκηνοθεσία Κρέγκ Γκιλέσπι

Θρίλερ – Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού αλλά και μυστηριώδους ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα γεγονότα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση

Παίζουν: Άντον Γέλτσιν, Κόλιν Φάρελ, Τόνι Κολέτ, Ντέιβιντ Τέναντ. Σενάριο: Μάρτι Νόξον, Τομ Χόλαντ.

*Alpha, Κυριακή 09/06 στις 00:30

«District 9» (2009) σκηνοθεσία Νιλ Μπλομκαμπ

Δράσης – Ήταν το 1982, τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν για πρώτη φορά στη γη. Δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9.

Σήμερα την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία.

Όταν ο Βίκους Βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της εταιρίας, προσβάλλεται από έναν εξωγήινο ιό και αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέισον Κόουπ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Βανέσα Χέιγουντ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 09/06 στις 01:00

«Οι Σκιές του Μπρούκλιν» (2019) σκηνοθεσία Εντουαρντ Νόρτον

Δραματική Μυστηρίου – Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Eσρογκ, ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα.

Eχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης.

Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.

Παίζουν: Εντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Γουίλεμ

*Star, Κυριακή 09/06 στις 01:15