7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Υιέ μου… Υιέ μου…» (1965) σκηνοθεσία Γρηγόρης Γρηγορίου

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας βιομήχανος θέλει να παντρευτεί μια ζωντοχήρα με την οποία είναι ερωτευμένος και ο γιος του.

Πατέρας και υιός διεκδικούν τη νύφη, αλλά εκείνη επιστρέφει στο σύζυγό της.

Τα ειδύλλια περιπλέκονται όταν ο βιομήχανος, απογοητευμένος, φλερτάρει μια άλλη γυναίκα, της οποίας ο άνδρας επιστρέφει έπειτα από απουσία είκοσι χρόνων.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Νικολαίδης, Λίλιαν Μηνιάτη, Ντόρα Κωστίδου, Νίκος Σταυρίδης

*Open, Πέμπτη 13/06, στις 20:45

«Μια Μέλισσα τον Αύγουστο» (2007) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Ελληνική Κωμωδία – Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας… ανελέητο πανικό.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Λουδάρος, Βίκυ Βολιώτη, Αλίνα Κωτσόβολου, Γιώργος  Κορμανός.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 13/06, στις 21:00

«Hope Gap» (2019) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Νίκολσον

Δραματική Ρομαντική – Στην παραθαλάσσια πόλη του Σίφορντ, η Γκρέις και ο Έντουαρντ διηγούνται τη δική τους ιστορία. Παντρεμένοι 29 χρόνια, ζουν μια ήρεμη ζωή.

Ωστόσο, η απόσταση μεταξύ τους και οι διαφορές τους αναφορικά με το τι περιμένουν από τη σχέση τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.Η Γκρέις έχει ανάγκη να επικοινωνεί, να μοιράζεται ενώ ο Έντουαρντ διατηρεί μια πιο παθητική στάση εξωθώντας την πολλές φορές να δρα υπερβολικά για να καταφέρει να τον κάνει να αντιδράσει.

Όταν ο Έντουαρντ ζητά από τον γιο τους, Τζέιμι να τους επισκεφτεί, είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Μπιλ Νάι, Τζος Ο’ Κόνορ, Αλίσια Χαρτ, Ράιαν Μακ Κέιν, Τζο κίτρο, Νίκολας Μπερνς, Σάλι Ρότζερς, Ροους Κίγκαν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 13/06, στις 23:00

«Η Εμμονή» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Δραματική Μυστηρίου – Η Τζούλιαν Μουρ είναι η Τέλι Παρέτα, έχει πέσει σε κατάθλιψη και αγωνίζεται να ξεπεράσει τη θλίψη από την απώλεια του 8χρονου γιου της σε ένα αεροπορικό ατύχημα.
Καθώς βυθίζεται στον πόνο, η μόνη λύση που μοιάζει να τη βοηθά είναι να καταφύγει σε ψυχιατρική βοήθεια.
Σύντομα όμως αντιμετωπίζει κάτι εντελώς παράλογο. Όλα όσα γνώριζε, ότι πίστεψε και ότι αγάπησε, απλά δεν υπήρξαν…

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος και ο σύζυγός της προσπαθούν να την πείσουν ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της!

Συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις και σε πλήρη άρνηση, δεν δέχεται αυτά που της λένε και αποφασίζει να αποδείξει ότι έχει δίκιο.
Ξεκινά να ψάχνει αποδείξεις ότι ο γιος της πραγματικά υπήρξε και στην πορεία θα γνωρίσει έναν πατέρα (Ντομινικ Γουέστ) με παρόμοια εμπειρία.

Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι κάποιο τους παρακολουθούν και ο σκοπός τους δεν είναι να τους βοηθήσουν ….

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ, Σκοτ Νίολσον, Κάτι Κούπερ, Άντονι Έντουαρντς, Ρόμπερτ Γουιντσομ, Λίνους Ρόατς

*Mega, Πέμπτη 13/06, στις 00:20

«Μαθητευόμενος Μπάτσος» (2014) σε σκηνοθεσία Τιμ Στόρι

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Τα δύο τελευταία χρόνια, ο πολυλογάς Μπεν (Κέβιν Χαρτ), φύλακας σχολείου, προσπαθεί να αποδείξει στον παρασημοφορημένο ντετέκτιβ Τζέιμς (Αις Κιουμπ) ότι είναι κάτι παραπάνω από τζάνκι των βίντεο-γκέιμ, ανίκανος να στηρίξει την μέλλουσα σύζυγό του και αδελφή του Τζέιμς, Άντζελα.

Όταν επιτέλους ο Μπεν γίνεται δεκτός στην ακαδημία, πιστεύει ότι κέρδισε τον σεβασμό και ζητάει την ευλογία του Τζέιμς για να παντρευτεί την Άντζελα. Ο Τζέιμς όμως δεν πιστεύει ότι o Μπεν είναι έτοιμος για επικίνδυνες αποστολές. Θέλει πρώτα είτε να τον δοκιμάσει, είτε. απλά να τον τρομοκρατήσει και δίνει στον Μπεν μια δοκιμασία απόλυτα τρομακτική. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι οι δυο τους καταμεσής της νύχτας θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν σκληρό κακοποιό.

Σύντομα η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να απειλείται η λύση της υπόθεσης, αλλά και ο επικείμενος γάμος του Μπεν με την αγαπημένη του

Παίζουν: Κέβιν Χαρτ, Άις Κιούμπ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Ολίβια Μουν. 

*Star, Πέμπτη 13/06, στις 01:00

«Ψωνίζω άρα Υπάρχω» (2009) σκηνοθεσία Π. Τζ. Χόγκαν

Ρομαντική Κομεντί – H Ρεμπέκα Μπλούμγουντ είναι μια νεαρή δημοσιογράφος που αγοράζει πράγματα -κυρίως ρούχα- μανιωδώς. Ο εθισμός της όμως να ξοδεύει χρήματα που… δεν έχει, θα την αφήσει σύντομα ταπί – μα καθόλου ψύχραιμη. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν προσπαθήσει να πετύχει το όνειρό της: να εργαστεί στο μεγάλο περιοδικό μόδας Alette.

Ένα παιχνίδι της τύχης όμως, αλλά και ο ρόλος του Λουκ Μπράντον, αρχισυντάκτη σε ένα περιοδικό για θέματα οικονομίας, θα ανοίξουν μπροστά της μια καριέρα διαφορετική από αυτή που φανταζόταν μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων έως εκείνη τη στιγμή. Αρκεί φυσικά να καταφέρει κάποιες μικρές αλλαγές στις καθημερινές της συνήθειες… Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο best seller, η ταινία σημείωσε αντίστοιχα μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ενώ ξεχώρισε η ερμηνεία της Άιλα Φίσερ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Παίζουν: Άιλα Φίσερ, Χιου Ντάνσι, Κρίστεν Ρίττερ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Κιούζακ.

*Alpha, Πέμπτη 13/06, στις 01:45

«Η Νικήτρια» (2011) σκηνοθεσία Σον ΜακΝαμάρα

Δραματική – Η Μπέθανι είναι μια πολλά υποσχόμενη έφηβη surfer και ζει μια ευτυχισμένη ζωή στην Χαβάι με τους γονείς της, τα αδέλφια της και την κολλητή της φίλη. Κάνει surf όλη μέρα και κάποια στιγμή γνωρίζει μια δημοφιλέστατη τραγουδίστρια country μουσικής η οποία αποφασίζει να την σπονσοράρει.

Ωστόσο, η λαμπρή καριέρα της θα σταματήσει απότομα όταν θα δεχθεί επίθεση καρχαρία με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό της χέρι από τον ώμο. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει την τραυματική σωματική αλλαγή και ότι δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική ποτέ ξανά.

Παίζουν: Ντέινις Κουέιντ, Χέλεν Χαντ, ‘Αννα Σοφία Ρομπ, Λορέιν Νίκολσον, Κέβιν Σόρμπο

*Mega, Πέμπτη 13/06, στις 02:20