8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές είναι οι ταινίες για να απολαύσεις από τον καναπέ σου!

«Η Μούμια» (2017) σκηνοθεσία Άλεξ ΚούρτζμανΔράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Η Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) είναι θαμμένη κάπου στην Αιγυπτιακή έρημο εδώ και 5.000 χρόνια.

Όταν παραγκωνίστηκε στη διαδοχή του θρόνου, δολοφόνησε τον Φαραώ πατέρα της.

Η τιμωρία της για την επίκληση του θεού Σετ, ήταν να την μετατρέψουν σε Μούμια οι ιερείς του Ναού, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή και, να την θάψουν σε μία κρύπτη καλυμμένη με τόνους άμμου, κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου.

Το ξύπνημά της στο σήμερα, οφείλεται στον μισθοφόρο-αρχαιολόγο-τυχοδιώκτη Νίκ Μόρτον, που υποδύεται ο Τομ Κρουζ, τον συνοδοιπόρο του Κρις Βέιλ και την αρχαιολόγο Τζεν Χάλσι (Άναμπελ Γουάλις).

Μεταφέροντας τη Μούμια της πριγκίπισσας-ζόμπι στο Λονδίνο, εν αγνοία τους, την επαναφέρουν στη ζωή μαζί με όλο το μίσος που κουβαλά και την μανία της για εκδίκηση.

Η Μούμια «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο.

Ο Δρ. Χένρι Τζέκιλ και το άλτερ έγκο του, κος Έντουαρντ Χάιντ που υποδύεται ο Ράσελ Κρόου, εξηγεί ότι η Τζέν είναι στην πραγματικότητα μέλος μίας μυστικής κοινωνίας, που σκοπό έχει να αποτρέπει τις υπερφυσικές απειλές. Δεν θα διστάσει όμως να επιστρέψει στο πνεύμα του Σετ να κυριεύσει το σώμα του Νικ Μόρτον προκειμένου να γίνει ευάλωτος και στη συνέχεια να τον εξοντώσουν.

Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Αναμπελ Γουόλιες, Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου, Τζέικ Τζόνσον, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς

*Star, Τρίτη 18/06 στις 21:00

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Τρίτη 18/06 στις 21:15

«Ντελικατέσσεν» (1991) σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Ζενέ, Μαρκ Καρό

Μαύρη Κωμωδία – Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από την πυρηνική καταστροφή. Στη μέση ενός άδειου οικοπέδου βρίσκεται ένα παλιό κτίριο που κατοικείται από μερικούς μάλλον παράξενους ανθρώπους, των οποίων το κύριο μέλημα είναι η τροφή. Ολόκληρη η οικογένεια Ταπιόκα, ο κύριος και η κυρία Ιντερλιγκέιτορ, ένα ζευγάρι τρομερών σνομπ, οι αδελφοί Κουμπ, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κατασκευάζουν μικρά στρογγυλά κουτιά που μουγκρίζουν όταν τα γυρνάς ανάποδα, ο κύριος Ποτέν, που έχει ταμπουρωθεί με τα βατράχια και τα σαλιγκάρια του, και η δεσποινίς Πλουζ, μια κυρία με αβέβαιη αρετή, όλοι είναι πελάτες του κρεοπωλείου στον κάτω όροφο, κάτω από την πινακίδα Ντελικατέσεν που τρίζει τραγικά στον άνεμο. Κάτω από αυτό, στους υπονόμους, ζουν οι Τρωγλοδίτες. Αυτοί είναι οι επαναστάτες: χορτοφάγοι.

Παίζουν: Ντομινίκ Πινόν, Μαρί-Λωρ Ντουνιάκ, Ζαν-Κλοντ Ντρέιφους

*ΕΡΤ3, Τρίτη 18/06 στις 23:00

«Ο περίεργος και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη.

*Alpha, Τρίτη 18/06 στις 00:15

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Τρίτη 18/06 στις 01:15

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Δράσης – Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση.

Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο.

Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουόρδινγκτον, Έλενα Μπόχαμ Κάρτερ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άντον Γέλτσιν, Μουν Μπλάντγκουντ.

*Mega, Τρίτη 18/06 στις 01:20

«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς 

Δράσης, μυστηρίου, φαντασίας – Ο Χάρι επιστρέφει για τον πέμπτο χρόνο των σπουδών του στο Χόγκουαρτς και ανακαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας των μάγων αντιμετωπίζει αρνητικά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Άρχοντα του Σκότους, Λόρδο Βόλντεμορτ, προτιμώντας να προσποιείται ότι ο Βόλντερμορτ δεν έχει επιστρέψει και θέτοντας την αξιοπιστία του Χάρι, υπό αμφισβήτηση.

Χειρότερο όλων, ο Υπουργός Μαγείας Κορνήλιος Φατζ διορίζει στο Χόγκουαρτς μια καινούργια καθηγήτρια στο μάθημα της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών, την “διπρόσωπη” καθηγήτρια Ντολόρες Άμπριτζ.

Όμως το μάθημα της Ντολόρες Άμπριτζ, που έχει εγκρίνει το Υπουργείο, αφήνει τους νεαρούς μάγους απροετοίμαστους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν τους ίδιους και ολόκληρη την κοινότητα των μάγων. Γι’ αυτό, με την παρότρυνση του Ρον και της Ερμιόνης, ο Χάρι παίρνει τα πράγματα στα χέρια του.

Οργανώνει μυστικές συναντήσεις με μια μικρή ομάδα μαθητών που αυτοαποκαλούνται “Ο Στρατός του Ντάμπλντορ” και τους διδάσκει πώς να αμύνονται ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες, προετοιμάζοντας τους θαρραλέους νεαρούς μάγους για τη σημαντική μάχη που τους περιμένει.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον, Ιμέλντα Στόντον, Γκάρι Όλντμαν, Ραλφ Φάινς, Έμα Τόμσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άλαν Ρίκμαν, Μάγκι Σμιθ.

*Star, Τρίτη 18/06 στις 01:30

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Τρίτη 18/06 στις 02:15