Καστοριά – Χάσκυ δάγκωσε κοριτσάκι – Η ιδιοκτήτρια του σκύλου ζήτησε και… τα ρέστα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 14 Ιουνίου, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Ερμού στο κέντρο της Καστοριάς. Ένας σκύλος ράτσας Χάσκυ δάγκωσε ένα μικρό κοριτσάκι περίπου 9 χρονών, που περπατούσε μαζί με την γιαγιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mpetskas.com, το κοριτσάκι και η γιαγιά της περπατούσαν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο, όταν πέρασαν από μια καφετέρια όπου η ιδιοκτήτρια του σκύλου έπινε τον καφέ της μαζί με την παρέα της.

Καθώς περπατούσε το κοριτσάκι στον πεζόδρομο, ο σκύλος ξαφνικά εξαγριώθηκε και άρπαξε το κοριτσάκι από το χέρι. Έντρομοι οι θαμώνες του μαγαζιού και οι περαστικοί προσπάθησαν απεγνωσμένα να απεγκλωβίσουν το χέρι του παιδιού από τα δόντια του εξαγριωμένου σκύλου. Ευτυχώς, μετά από αρκετές προσπάθειες, κατάφεραν να απομακρύνουν τον σκύλο.

Το περιστατικό όμως δεν τελειώνει εδώ… Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη. Αντίθετα, φώναξε έξαλλη στην γιαγιά του τραυματισμένου παιδιού, λέγοντας, “εσείς φταίτε που δεν μαθαίνετε στα παιδιά να μην πλησιάζουν τα ξένα σκυλιά.”

Ευτυχώς, δίπλα στο σημείο της επίθεσης, υπάρχει φαρμακείο και άμεσα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον φαρμακοποιό. Η αναισθησία της κυρίας ήταν τόσο μεγάλη που δεν σηκώθηκε καν από την καρέκλα της για να δει αν η μικρούλα είχε πάθει κάτι, παρά μόνο φώναζε, “δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο, το παιδί δεν θα πάθει τίποτε… το σκυλί μου είναι εμβολιασμένο”

Το κοριτσάκι, μετά τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς με αρκετά τραύματα στο χέρι. Μετά το τέλος του περιστατικού, ο φαρμακοποιός, έξαλλος, “στόλισε” κανονικά την κυρία, η οποία έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γονείς του παιδιού υπέβαλαν μήνυση κατά της ανεύθυνης ιδιοκτήτριας του σκύλου και πρώην υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, που σίγουρα στο βιογραφικό της θα έγραφε “κατεβαίνω στις εκλογές για να βοηθήσω τους συμπολίτες μου…”

φωτογραφίες: