9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ, καναπές και ταινία!

«Η καφετζού» (1956) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Καλλιόπη πλύστρα της γειτονιάς, μετατρέπεται σε καφετζού, μετά από προτροπή του Σπύρου Τσαρδή, τελειόφοιτου της οδοντιατρικής, που για οικονομικούς λόγους διατηρεί το καφενείο του πατέρα του και είναι ερωτευμένος με την Καίτη, αλλά δεν μπορεί να την ζητήσει από τους εύπορους γονείς της, λόγω του επαγγέλματος που ασκεί.

Η δουλειά έχει στηθεί έξυπνα: ο Σπύρος μαθαίνει τα οικογενειακά των πελατισσών του, τα ξεφουρνίζει στην κυρά – Καλλιόπη, που στη συνέχεια τα διαβάζει στο φλυτζάνι. Και το παραδάκι μαζεύεται μέχρι τη στιγμή που έρχεται η μητέρα της Καίτης και ζητάει από την καφετζού να της πει τι έγινε ένα πανάκριβο δακτυλίδι της, που ο σύζυγός της δώρισε στην ερωμένη του.

Μόνο που ο τελευταίος είναι ο πρώτος άνδρας της κυρά – Καλλιόπης και η τελευταία τον βάζει στη θέση του, αναγκάζοντάς τον όχι μόνο να αποδεχτεί τον Σπύρο, αλλά και να του ανοίξει οδοντιατρείο μετά τον γάμο του με την Καίτη…

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Ελένη Ζαφειρίου,Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Νίκος Φέρμας

*Mega, Κυριακή 16/06, στις 21:00

«Δεσποινίς Διευθυντής» (1964) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης

*Star, Κυριακή 16/06, στις 22:15

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δραματική Δράσης Τρόμου – Μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τζον Μπρίσερ, κάνει έφοδο σε ένα κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ και καταφέρνει να κατασχέσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και χρημάτων, από τα οποία ιδιοποιούνται δέκα εκατομμύρια, κρύβοντάς τα σε έναν σωλήνα. Όταν όμως επιστρέφουν να τα πάρουν ανακαλύπτουν ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ.

*Alpha, Κυριακή 16/06, στις 23:00

«Το Φιλί της… Ζωής» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Τι δουλειά έχει ο Πασχάλης στη Σίφνο, ενώ η Ανθούλα τον περιμένει για το γάμο τους στη Μήλο;

Ο Πασχάλης (Λαέρτης Μαλκότσης) είναι ένας 30χρονος γεωπόνος έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του Ανθούλα, όταν κατά λάθος επιβιβάζεται στο πλοίο για τη Σίφνο. Στο πλοίο γνωρίζει τη Ζωή (Κατερίνα Παπουτσάκη) μια όμορφη και μυστηριώδη φωτογράφο που επισκέπτεται το νησί για τους δικούς της αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι ατυχίες του Πασχάλη συνεχίζονται καθώς μια απεργία τον καθηλώνει στη Σίφνο με κίνδυνο να καταστραφεί ο επικείμενος γάμος του. Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο όταν ο Πασχάλης και η Ζωή γνωρίζουν ένα ζευγάρι, τη Σοφία και τον Ανέστη (Ζέτα Δούκα & Θέμος Αναστασιάδης) που φαίνεται πρόθυμο να τον βοηθήσει. Μερικές ακόμα ατυχίες, ένας απρόσμενος έρωτας και ένα μυστήριο που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά θα περιπλέξουν τα πράγματα.

Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ζέτα Δούκα, Θέμος Αναστασιάδης, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παρθένα Χοροζίδου

*Mega, Κυριακή 16/06, στις 23:10

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα.

Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ.

*Ant1, Κυριακή 16/06, στις 23:45

«Η Καρδερίνα» (2019) σκηνοθεσία Τζον Κρόουλι

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο 13χρονος Θεόδωρος “Θίο” Ντέκερ θα τον υιοθετήσει μία εύπορη οικογένεια από το Μανχάταν, όταν η μητέρα του σκοτώνεται σε βομβιστική επίθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Η τραγωδία αυτή αλλάζει την πορεία της ζωής του, γεμίζοντάς τον θλίψη και ενοχή, αλλά και δημιουργώντας του την ανάγκη να αναγεννηθεί, να λυτρωθεί, να αγαπήσει.

Παλεύοντας με όλα αυτά, κρατά μέσα του, ως θραύσμα ελπίδας από εκείνη τη μέρα, ένα μικρό κομμάτι από έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζεται μία καρδερίνα σε ένα κλουβί.

Αυτό το κομμάτι του πίνακα θα είναι η αιτία να πάρει η ζωή του μια τροπή πέρα από τα αναμενόμενα..

Παίζουν:  Νικόλ Κίντμαν, Σάρα Πόλσον, Άνσελ Έλγκορτ, Ανερίν Μπαρνάρντ, Άσλι Κάμινγκς, Φιν Βόλφχαρντ, Γουίλα Φιτζέραλντ, Λιουκ Γουίλσον, Τζέφρι Ράιτ, Ντένις Ο’ Χέιρ

*Star, Κυριακή 16/06, στις 00:30

«Επικίνδυνη Αποστολή – Πρωτόκολλο: Φάντασμα» (2011) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ (Τομ κρουζ) και η ομάδα του κατηγορούνται για μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Κρεμλίνο.

Έτσι, ο Πρόεδρος τους αποκηρύσσει και θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Ο Ίθαν θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και να αποτρέψει μια νέα επίθεση.

Έτσι, ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή. Στο πλευρό του βρίσκονται και κάποιοι πρώην “συνάδελφοι”, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τομ Γουίλκινσον, Πόλα Πάτον, Σάιμον Πεγκ, Τζερεμί Ρενιέ, Βλαντιμίρ Μάσκοβ

*Alpha, Κυριακή 16/06, στις 01:30

«Λευκές Νύχτες» (1985) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράμα – Οκτώ χρόνια μετά την αποστασία του στη Δύση, ο θρυλικός Ρώσος χορευτής Νικολάι “Κόλια” Ροντσένκο πετάει από το Λονδίνο προς το Τόκιο, όταν το αεροπλάνο του αναγκάζεται να προσγειωθεί στη Σιβηρία. Σύντομα πληροφορείται από τον συνταγματάρχη της KGB Χάικο ότι θεωρείται εγκληματίας.

Ο Ρέιμοντ είναι ένας Αμερικανός χορευτής που αρκετά χρόνια νωρίτερα κατέφυγε στη Ρωσία σε μια ηθική διαμαρτυρία ενάντια στην εμπλοκή της Αμερικής στο Βιετνάμ. Έχοντας πέσει σε δυσμένεια από τις σοβιετικές αρχές και υποβιβαστεί σε παραστάσεις στην επαρχία, ο Ρέιμοντ έχει μια ευκαιρία για εξιλέωση όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Ντάρια, αναλαμβάνουν να πείσουν τον Κόλια να παραμείνει στη Ρωσία.

Ο Κόλια συμφωνεί διστακτικά και ξανασυναντιέται με την πρώην σύντροφο και ερωμένη του, Γκαλίνα, το θάρρος της οποίας οδηγεί σε ένα τολμηρό σχέδιο απόδρασης στο οποίο ο Ρέιμοντ, η Ντάρια και η Γκαλίνα παίζουν από έναν ρόλο ο καθένας.

Παίζουν: Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, Γκρέγκορι Χάινς, Τζέρζι Σκολιμόφσκι, Έλεν Μίρεν Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Τζέραλντιν Πέιτζ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 16/06, στις 01:30

«Απειλή στο σπίτι» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τέναντ

Μυστηρίου Τρόμου – Τι συμβαίνει όταν ο τρόμος εισβάλει σε ένα μέρος που αισθανόμαστε θαλπωρή, άνεση και ασφάλεια; Μια πλούσια γυναίκα και ο θετός της γιός γίνονται στόχος τριών κακοποιών στο απομακρυσμένο αρχοντικό τους. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι μια κλήση με έναν ειδικό των συστημάτων ασφαλείας. Καθώς οι εισβολείς γίνονται όλο και πιο εχθρικοί και επικίνδυνοι θα μπορέσει αυτός ο απρόσμενος σύμμαχος να τους οδηγήσει στην ασφάλεια; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Νατάσα Χένστριτζ.

Παίζουν: Τζέισον Πάτρικ, Σκοτ Άτκινς, Νατάσα Χένστριτζ, Ουίλιαμ Ντίκινσον.

*Mega, Κυριακή 16/06, στις 01:30