8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέσικα Αλμπα, Τόμι Λι Τζόουνς, Μισέλ Γιέο, Σαμ Χειζελντιν, Τζον Κενατιέμπο, Τομπι Εντινγκτον, Μπόνι Ζελερμπαχ, Στιούαρτ Θορπ

*Star, Τρίτη 25/06 στις 21:00

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

*Open, Τρίτη 25/06 στις 21:15

«Σουπερνόβα» (2020) σκηνοθεσία Χάρι ΜακΚουίν

Αισθηματικό Δράμα – Ο Σαμ και ο Τάσκερ έχουν ζήσει μαζί είκοσι χρόνια και τώρα είναι περισσότερο ερωτευμένοι όσο ποτέ. Αλλά εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια σε πρώιμο στάδιο, η ζωή τους έπρεπε να αλλάξει. Καθώς η κατάσταση του Τάσκερ επιδεινώνεται, ο Σαμ αναγκαστικά θέτει τη ζωή του σε αναμονή για να φροντίσει τον σύντροφό του. Ο κοινός τους χρόνος έχει γίνει η πιο σημαντική πτυχή της ζωής τους και τώρα πια κάθε στιγμή που μοιράζονται έχει ξεχωριστή βαρύτητα. Αποφασίζουν λοιπόν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι, ώστε ο Τάσκερ όσο είναι σε θέση να ταξιδέψει, να ξαναδεί φίλους και συγγενείς και να ξαναβρεθεί στα μέρη που έχει αγαπήσει.

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Στάνλεϊ Τούτσι,Πίπα Χέιγουντ, Τζέιμς Ντρέιφους,Πίτερ Μακ Κουίν,Νίνα Μαρλίν

*ΕΡΤ3, Τρίτη 25/06 στις 00:00

«Παιχνίδια δολοφόνων» (2011) σκηνοθεσία Ερνι Μπάρμπαρας

Δράσης – Ο Μραζίλ και ο Ρόλαντ Φλιντ είναι οι δύο καλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο, αλλά άγνωστοι μεταξύ τους. Ενώ ο Φλιν είναι εξαίρετος σκοπευτής, ο Μπραζίλ είναι εξειδικευμένος στο μαχαίρι. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, θα έχουν μια δύσκολη συνεργασία και θα γίνουν ο εφιάλτης του καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ Αντκινς, Ιβάν Κέιν.

*Mega, Τρίτη 25/06 στις 00:10

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Τρίτη 25/06 στις 00:15

«Λαίδη Μάκμπεθ» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Όλντροϊντ

Δράμα – Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σ έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένειά του δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά της.

Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση μ έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή, που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει. Tο τραγικό πορτρέτο μια όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σ έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες.

Παίζουν: Φλόρενς Πιού, Κόσμο Τζάρβις, Κρίστοφερ Φέρμπανκ, Ναόμι Άκι, Πολ Χίλτον, Μπιλ Φέλοους.

*Star, Τρίτη 25/06 στις 01:30

«Η Κρουαζιέρα του Έρωτα» (1988) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία  Κωμωδία – Ο Φάνης και η Μάρθα αν και μαλώνουν συνεχώς, κατά βάθος αγαπιούνται, απλά η ζήλεια τους δεν τους αφήνει να το παραδεχτούν. Ίσως μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο να γίνει η αφορμή για να εκφράσουν τα πραγματικά τους αισθήματα.

Εγκλωβισμένο σε μια σχέση αγάπης και μίσους,o Φάνης, ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος και η Μάρθα μια πολύγλωσση ταξιδιωτική πράκτορας, τσακώνονται συνεχώς – ενώ στην πραγματικότητα αγαπιούνται βαθιά.

Όταν η Μάρθα δέχεται μια πρόσκληση για μια πολυτελή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο από τον λάγνο διευθυντή της, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή, καθώς ο Φάνης, τυφλωμένος από τη ζήλια, μπαίνει μεταμφιεσμένος στο ίδιο πλοίο.

Ωστόσο, είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι του;

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργος Σταμάτης, Γιώργος Γεωργίου, Τέτυ Σχοινάκη, Γιώργος Τζώρτζης

*Alpha, Τρίτη 25/06 στις 02:00

«Υπόθεση Λάρι Φλιντ» (1996) σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν

Δραματική – Ο Γούντυ Χάρελσον πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία Υπόθεση Λάρυ Φλιντ και υποδύεται τον εκδότη του πορνογραφικού περιοδικού Hustler, ο οποίος εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη με τον αιδεσιμότατο  Τζέρι Φάλγουελ, η οποία έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Λάρι Φλιντ μεγάλωσε σε κατάσταση φτώχειας στο Κεντάκι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διαπρέψει ως εκδότης πορνογραφικού περιοδικού τη δεκαετία του 1970.

Ο Φλυντ κατάφερε να γίνει ο υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου, σε μια εποχή που οι κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές συγκλόνιζαν τον δυτικό κόσμο.

Ακόμα και όταν έμεινε ανάπηρος από πυροβολισμούς που δέχθηκε έξω από το Δικαστήριο στην πολιτεία της Τζώρτζια, δεν έχασε το αγωνιστικό του πνεύμα, μέχρι και τη στιγμή που η τελική απόφαση τον δικαίωσε ομόφωνα.

Η υπόθεση του 1988 έμεινε γνωστή ως Hustler Magazine v. Falwell και ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Φλυντ, ήταν ο νεαρός δικηγόρος Άλαν Άιζακμαν, τον οποίο υποδύεται ο Έντουαρντ Νόρτον.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Κόρτνεϊ Λαβ, ‘Εντουαρντ Νόρτον, Μπρετ Χαρελσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζειμς Καρβιλ, Ντόνα Χανοβερ, Βίνσεντ Σκιαβέλι, Ρίτσαρντ Πολ, Γιαν Τρίσκα

*Mega, Τρίτη 25/06 στις 02:20