14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα. 

«Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης» (2016) σκηνοθεσία Μάικ Θέρμαϊερ, Γκέιλεν Τσου

Κινούμενα Σχέδια – Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του, τον εκτοξεύει… στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων, που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι, θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες…

Με τις φωνές των: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Πολιτάκης, Μαίρη Μάρκου, Νίκος Μυτιληναίος, Στεφανία Φιλιάδη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Αντέλα Μέρμηγκα, Βασίλης Μήλιος, Δημήτρης Μάριζας.

Με τις φωνές των: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Πολιτάκης, Μαίρη Μάρκου, Νίκος Μυτιληναίος, Στεφανία Φιλιάδη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Αντέλα Μέρμηγκα, Βασίλης Μήλιος, Δημήτρης Μάριζας

*Star, Σάββατο 29/06, στις 21:00

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» (1963) σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Λάκης ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Λέλα, γιατί οι αρχές της οικογένειάς του, δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του και ειδικά τη μεγαλύτερη, τη Ρένα. Οι δύο μικρότερες αδελφές, η Εύα και η Μαίρη, θα γνωρίσουν δύο νεαρούς, τον Γιώργο και τον Κλεόπα και θα τους ερωτευθούν.

Και η Ρένα όμως αγαπάει κάποιον κρυφά από τον αδελφό της και απορρίπτει κάθε υποψήφιο μνηστήρα, που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του και έτσι ξετυλίγεται μια σειρά από ξεκαρδιστικά συμβάντα μέχρι όλοι οι ήρωες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους: το γάμο.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Βογιατζής, Τζόλυ Γαρμπή.

*Mega, Σάββατο 29/06, στις 21:40

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Σάββατο 29/06, στις 22:15

«Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» (2021) σκηνοθεσία Ζακλίν Λέντζου

Δραματική – Μετά από μεγάλο διάστημα συναισθηματικής αποξένωσης, η Άρτεμις επιστρέφει στην Αθήνα λόγω σοβαρής ασθένειας του πατέρα της.
Η αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού του, συντελεί στο να τον γνωρίσει καλύτερα και να τον καταλάβει με τρόπο που επί χρόνια αδυνατούσε.
Για πρώτη φορά, η Αρτεμις αγαπάει πραγματικά τον πατέρα της.

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Νικήτας Τσακίρογλου

*ΕΡΤ3, Σάββατο 29/06, στις 22:30

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 1ο» (2010) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Περιπέτεια Φαντασίας – O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ξεκινούν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ. Πλέον βρίσκονται χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία των καθηγητών τους και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν και να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως απειλούν να τους εξολοθρεύσουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του Υπουργείου Μαγείας αλλά και του Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως, που δεν έχει καταφέρει ακόμα και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ, είναι άλλο: να βρει τον Χάρι Πότερ! Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι κυνηγούν ανελέητα τον Χάρι Πότερ προκειμένου να τον οδηγήσουν στον Βόλντεμορτ ζωντανό.

Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν προλάβει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη, που αναζητά απεγνωσμένα.

Ο Χάρι Πότερ όμως δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί, λόγω του παρελθόντος του, όταν εκείνη τη μοιραία ημέρα έγινε “το αγόρι που έζησε”. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Μάγκι Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Ντέιβιντ Θιούλις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*Star, Σάββατο 29/06, στις 22:50

«Δημόσιος Κίνδυνος» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης Τρόμου – Ένας αξιόλογος δικηγόρος( Γουίλ Σμιθ) βρίσκεται στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου πράκτορα (Τζιν Χακμαν) της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας, επειδή έχει στα χέρια του στοιχεία για το φόνο ενός γερουσιαστή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους διώκτες του πριν τον εκτελέσουν.

Κυνηγημένος, χωρίς χρήματα, χωρίς ταυτότητα, περνά στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν και οι διώκτες του για να τον εκμηδενίσουν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόιτ, Λίζα Μπονέ, Ίαν Χαρτ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τομ Σάιζμορ

*Alpha, Σάββατο 29/06, στις 23:00

«Όχι Μόνο Φίλοι» (2011) σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ 

Κομεντί Ρομαντική – Η Τζέιμι (Μίλα Κούνις) είναι μια γρήγορη, αθυρόστομη, κοινωνική, αλλά και ευάλωτη «κυνηγός» στελεχών για επιχειρήσεις από τη Νέα Υόρκη. Ο Ντίλαν ένας περιζήτητος ταλαντούχος γραφίστας, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένος, αλλά με προβλήματα στη δέσμευση, από το Λος Άντζελες.

Φρεσκοχωρισμένοι και απογοητευμένοι από αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος, οι δυο τους αποφασίζουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά να γίνουν από απλοί φίλοι και συνεργάτες… «φίλοι με προνόμια». Καθώς μέρα με τη μέρα έρχονται όλο και πιο κοντά, ο ενθουσιασμός του σκέτου, αχαλίνωτου χωρίς τις δεσμεύσεις μιας κανονικής full-time σχέσης, αρχίζει να ξεθυμαίνει.
Και, χωρίς να το καταλάβουν, οι δυο τους βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με συναισθήματα που τόσον καιρό πάσχιζαν να αποφύγουν. Υπάρχει, τελικά, η «κατάλληλη» στιγμή να γνωρίσεις τον έρωτα; Και μπορεί, άραγε, να επιζήσει μια φιλία, όταν μπει στη μέση το σεξ;

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Ρίτσαρντ Τζέγκινς, Εμα Στόουν, Ρασίντα Τζόουνς, Γούντι Χάρελσον.

*Mega, Σάββατο 29/06, στις 23:50

«Από Γιάπηδες Χίπηδες» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γουέιν

Κωμωδία – Ο Τζωρτζ (Πολ Ραντ) και η Λίντα (Τζένιφερ Άνιστον) είναι ένα κλασικό πολυάσχολο ζευγάρι του Μανχάταν. Απογοητευμένοι όμως από την ξαφνική ανεργία αναζητούν διαθέσιμες επιλογές επιβίωσης και καταλήγουν στην Ατλάντα, στο σπίτι του αδερφού του Τζωρτζ.

Αυτός είναι και το νέο αφεντικό του Τζωρτζ και η διαμονή τους εκεί αρχίζει να μοιάζει μάλλον εφιαλτική.
Σε κάποια από τις αναζητήσεις τους πέφτουν ξαφνικά σε ένα κοινόβιο με ενναλακτικό τρόπο ζωής, που αναζητούν την ευτυχία και αποφεύγουν τα χρήματα, τις δουλειές και τα ..ρούχα.

Κι ενώ δείχνει σαν ιδανική λύση, μήπως τώρα ξεκινούν όλα τους τα προβλήματα;

Παίζουν: Πολ Ραντ, Τζάστίν Θερού, Τζένιφερ Άνιστον, Μάλιν Άκερμαν.

*Skai, Σάββατο 29/06, στις 23:50

«Ο Κατάσκοπός Μου» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Δράσης Κωμωδία – «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Χλόη Κόλμαν, Παρίζα Φιτζ-Χένλι, Κρίστεν Σκααλ, Γκρεγκ Μπρυκ, Ντεβερέ Ρότζερς, Νοα Ντάλτον Ντάντυ, Ζαν Μισέλ Ναντό

*Open, Σάββατο 29/06, στις 01:15

«Κόντρα στα Προγνωστικά» (2021) σκηνοθεσία Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία Κόντρα στα Προγνωστικά είναι βασισμένη στην εμπνευσμένη αληθινή ιστορία του Κερτ Γουόρνερ, ο οποίος από πωλητής σε ένα σούπερ μάρκετ, έγινε δύο φορές MVP του NFL, πρωταθλητής του Super Bowl και quarterback του Hall of Fame.

Η ταινία επικεντρώνεται στη μοναδική ιστορία του Γουόρνερ και στα χρόνια των προκλήσεων και των αποτυχιών που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις φιλοδοξίες του να γίνει παίκτης του NFL.

Τα όνειρά του έμοιαζαν σχεδόν απρόσιτα, αλλά με την υποστήριξη της συζύγου του, Μπρέντα και την ενθάρρυνση της οικογένειάς του, ο Γουόρνερ επιμένει και βρίσκει τη δύναμη να δείξει στον κόσμο τον πρωταθλητή που ήταν ήδη μέσα του.

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Άννα Πάκουιν, Ντένις Κουέιντ, Χέιντεν Ζάλερ, Σίντι Χόγκαν, Μπρους ΜακΓκιλ, Άνταμ Μπάλντουιν, Τσανς Κέλι, Ντικ Βερμάιλ, Ο.Τζ. Κιθ Σίμπσον, Μπράις Μπρακμπάουε

*ΕΡΤ1, Σάββατο 29/06, στις 01:30

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Σάββατο 29/06, στις 01:45

«Σιωπηλός Εφιάλτης» (2007) σκηνοθεσία Τζόμπι Χάρολντ

Θρίλερ, μυστηρίου – Ο Κλέιτον Μπέρεσφορντ, ένας νεαρός πλούσιος επιχειρηματίας, αποκαλύπτει στην αυταρχική μητέρα του ότι έχει ερωτευτεί την οικονόμο της, την πανέμορφη Σαμάνθα και σκοπεύουν να παντρευτούν.

Λίγες ώρες μετά το γάμο ο Κλέιτον, που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, μαθαίνει ότι έχει βρεθεί ο γιατρός και το μόσχευμα που θα τον σώσει. Ωστόσο, στο χειρουργείο η αναισθησία αποτυγχάνει και ο Κλέιτον διατηρεί πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω του. Ξαπλωμένος στο χειρουργικό τραπέζι γίνεται μάρτυρας τραγικών αποκαλύψεων για την ζωή του, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέσικα Άλμπα, Τέρενς Χάουαρν, ΄Λένα Ολίν, Φίσερ Στήβενς, Τζορτζίνα Τσαμπαν, Κρίστοφερ Μακ Ντόναλντ

*Skai, Σάββατο 29/06, στις 01:50

«Μια Δεύτερη Ευκαιρία» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κομεντί Ρομαντική – Η 40χρονη Μάγια (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της.

Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Madison Avenue ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολλέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.

O μετρ του είδους Πίτερ Σίγκαλ (Ασκήσεις Ηρεμίας, Κάθε Φορά Πρώτη Φορά, Get Smart) φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια διασκεδαστική κομεντί που θυμίζει κάτι ανάμεσα στα «Εργαζόμενο Κορίτσι» και «Η Καμαριέρα».

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Λία Ρέμινι, Βανέσα Χάντζενς, Τριτ Γουίλιαμς, Μίλο Βεντιμίλια, Νταν Μπουκατίνσκι, Τσάρλιν Γιν, Φρέντι Στρόμα, Αναλι Ασφορντ, Ντέιβιντ Φόλεϊ

*Star, Σάββατο 29/06, στις 02:00

«Hitch: Ο Μέτρ του Ζευγαρώματος» (2005) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία – Ο Χιτς (Γουίλ Σμιθ) έχει μια φυσική κλίση στο να αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες ,για να βγουν ραντεβού με έναν άντρα.

Την κλίση του αυτή την έχει κάνει… επάγγελμα. Ένας πελάτης του, ο Άλμπερτ (Κέβιν Τζέιμς), τον συμβουλεύεται για να μπορέσει να κατακτήσει την Αλέγκρα (Αμπερ Βαλέτα).

Μέσα από αυτή την υπόθεση, ο Χιτς θα γνωρίσει τη Σάρα (Έυα Μέντες), η οποία θα τον κάνει να αναθεωρήσει τις τεχνικές του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Εύα Μέντες, Κέβιν Τζέιμς, Άμπερ Βαλέτα, Τζούλι Αν Έμερι, Πόλα Πάτον, Μάικλ Ραπαπορτ, Τζέφρι Ντόνοβαν

*Mega, Σάββατο 29/06, στις 02:10