12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις κινηματογραφικές ταινίες θα κλείσει η εβδομάδα!

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του.

Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Open, Κυριακή 30/06, στις 21:00

«Ο Ηλίας του 16ου» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Τρεις φίλοι, ο Θύμιος, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, που η φτώχεια και η ανέχεια τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα: Να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, που έχει ένα μπαράκι και είναι και ενεχυροδανειστής και κλεπταποδόχος.

Στη «σύσκεψη» για το σχεδιασμό της κλοπής, που γίνεται μέσα στο μπαρ, αποφασίζεται ο μεν Βαγγέλης να μη λάβει μέρος στην επιχείρηση και να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο μπαρ για να έχει άλλοθι, επειδή κανονικά πρώτα σ αυτόν θα πέσουν οι υποψίες, ο Ηλίας να ντυθεί αστυφύλακας για να κρατάει τσίλιες, δήθεν περιπολώντας, ο δε Θωμάς να μπει στο σπίτι του κυρ-Λάμπρου, που μέσα σε μιαν αρβύλα κρύβει τα προϊόντα των παράνομων συναλλαγών του και να τα κλέψει.

Την ίδια ώρα, στο μπαρ, μπαίνει ένα ζευγάρι και δίνει στον κυρ-Λάμπρο σαν ενέχυρο ένα δαχτυλίδι, επειδή το βράδυ θα έπαιζαν χαρτιά στο σπίτι τους…. Έτσι αργά το βράδυ ο Θωμάς, πηδάει τον τοίχο της μάντρας, κι απέξω ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας περιπολεί δήθεν, κρατώντας τσίλιες.

Μα εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μια κυρία από το διπλανό σπίτι, του ζητάει να έρθει να κάνει έρευνα στην υπηρέτρια του σπιτιού, επειδή υποψιάζεται ότι έχει κλέψει το δαχτυλίδι που έχει χάσει.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Θεοχάρη, Γιώργος Γαβριηλίδης, Αλίκη Γεωργούλη, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Αλέκος Τζανετάκος, Θανάσης Τζενεράλης, Ζωή Φυτούση.

*Star, Κυριακή 30/06, στις 22:15

«Ο Ατσίδας» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός.

*Mega, Κυριακή 30/06, στις 22:40

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Κυριακή 30/06, στις 23:00

«Ο Πεζοναύτης» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μπονίτο

Δράσης – Ο Τζον Τρίτον είναι πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού που αποστρατεύεται παρά τη θέλησή του από τον πόλεμο στο Ιράκ και επιστρέφει σπίτι.  Η περιπέτεια, όμως, που τον περιμένει στην πατρίδα, είναι ακόμα πιο έντονη, αφού σύντομα η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη συμμορία. Τώρα, που τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο Τζον πρέπει να περάσει μέσα από φλεγόμενα βενζινάδικα, ξέφρενες καταδιώξεις με αυτοκίνητα και σαδιστικά βασανιστήρια για να σώσει τη γυναίκα του…

Παίζουν: Τζον Σένα, Κέλι Κάρλσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ρέι Πάρκερ, Αμπιγκέιλ Μπιάνκα, Ντριού Πάουελ, Ρέμι Μπροντγουέι, Στηβ Χάρμαν, Ζερόμ Εχλερς, Τζαμάλ Νταφ

*Skai, Κυριακή 30/06, στις 00:10

«O Μεσάζοντας» (2021) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Γουίλιαμς -συνδημιουργού και παραγωγού της εξαιρετικής σειράς Ozark- το Blacklight φέρνει ξανά κοντά τον ταλαντούχο δημιουργό με τον βετεράνο της δράσης Λίαμ Νίσον μετά τοv επιτυχημένο Έντιμο Κλέφτη.

Μία καταιγιστική περιπέτεια χάρη σε μία ακόμα απολαυστική ερμηνεία του ακούραστου Λίαμ Νίσον, που ξέρει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όπως κανείς άλλος, προσφέροντας μας αξέχαστες σκηνές δράσης που μας επιφυλάσσει.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

*Alpha, Κυριακή 30/06, στις 00:15

«Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση των Μηχανών» (2003) σκηνοθεσία Τζοναθαν Μόστοου

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Τζον Κόνορ εμπόδισε τη «Μέρα Κρίσης», σώζοντας το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό. Τώρα, στα 25 του, ο Τζον ζει στο περιθώριο, χωρίς να δίνει κανένα ίχνος για την ύπαρξή του.

Οι Μηχανές δεν φαίνεται να μπορούν να τον εντοπίσουν, ως τη στιγμή που, από τα σκοτάδια του μέλλοντος, θα ξεπηδήσει η T-X, η πιο εξελιγμένη φονική Μηχανή, προγραμματισμένη να ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου της. Μοναδική ελπίδα του Τζον, αλλά και της ανθρωπότητας, είναι ο Τ-800, ο μυστηριώδης Εξολοθρευτής.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Κριστάνα Λόκεν, Νικ Σταλ, Κλερ Ντέινς, Ντέιβιντ Άντριους, Ερλ Μπόεν, Μαρκ Φαμιλιέτι, Κρίστοφερ Λοφορντ, Τσόπερ Μπερνέτ, Καρολίν Χενεσι, Τζει Αβοκον, Ελίζαμπεθ Μόουρχεντ

*Mega, Κυριακή 30/06, στις 00:40

«Moulin Rouge» (2001) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Παρίσι 1899.

Ο Κριστιάν (Γιουαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας φτωχός ποιητής που μιλά για αξίες όπως η ελευθερία, η αλήθεια, η ομορφιά και ο έρωτας.

Ωστόσο δεν έχει ερωτευτεί ποτέ μέχρι τώρα.
Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει για πρώτη φορά τη Σατίν (Νικόλ Κίντμαν).

Το Moulin Rouge είναι το διάσημο καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη πρωταγωνίστρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα της Γαλλίας (Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ).

Ο δούκας δεν διστάζει να χρηματοδοτήσει το όνειρο της Σατίν να γίνει ηθοποιός και αναθέτει στον Κριστιάν να γράψει το έργο.

Ο δούκας όμως που αντιλαμβάνεται τον έρωτα που γεννήθηκε ανάμεσά τους, θέτει έναν απαράβατο όρο: Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και ο Κριστιάν θα βρεθεί νεκρός αν τολμήσει να την πλησιάσει!

Η Σατίν καταλαβαίνει ότι είναι βαριά άρρωστη και για να προστατέψει τον αγαπημένο της, τον διώχνει μακριά της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Γιουαν Μακ Γκρεγκορ, Ναταλί Μεντόζα, Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ, Τζον Λεγκισάμο, Τζιμ Μπροντμπερντ, Τζόναθαν Χάρντι

*Ant1, Κυριακή 30/06, στις 00:45

«Το Άλογο των Ονείρων» (2020) σκηνοθεσία Όρος Λιν

Δραματική Κομεντί – Η ιδιοκτήτρια της Ντρημ είναι η Ουαλή Ζαν Βόουκς, που εργάζεται ως ταμίας σε σούπερ μάρκετ, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης ενός αγωνιστικού αλόγου.

Με πείσμα όμως και προσπάθεια, πείθει τους γείτονες να συμβάλλουν στα έξοδα για την Ντρημ, προκειμένου να αγωνιστεί με τα άλογα ελίτ των ιπποδρομιών.

Η Ντρημ δίνει τον καλύτερό της εαυτό στους προκριματικούς αγώνες και φτάνει να πάρει μέρος, στους αγώνες του Welsh Grand National.

Παίζουν: Τόνι Κολέτ, Όουεν Τηλ, Ντέμιαν Λούις, Καρλ Τζόνσον, Τζοάνα Πέιτζ, Λίντα Μπάρον, Σιάν Φίλιπς, Πίτερ Ντέιβινσον, Κλερ Μπόλντιγκ, Κάθριν Τζένκινς, Νίκολας Φάρελ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 30/06, στις 01:30

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Κυριακή 30/06, στις 01:45

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Alpha, Κυριακή 30/06, στις 01:45

«Getaway» (2013) σε σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Σόλομον

Δραματική, δράσης, τρόμου – Ο γοητευτικός Μπεντ Μάγκνα (Ήθαν Χοκ) είναι πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας.

Όταν η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής, θα πρέπει να θυμηθεί και να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του στην οδήγηση ώστε να καταφέρει να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των απαγωγέων, που τον προστάζουν να οδηγήσει επικίνδυνα και να ξεφύγει από την αστυνομία.

Μία νεαρή χάκερ (Σελενα Γκομεζ), της οποίας ο Μπρεντ έχει κλέψει το αυτοκίνητο, θα τον βοηθήσει να καταλάβει ποιος είναι ο απώτερος σκοπός των απαγωγέων.

Παίζουν:  Ίθαν Χοκ, Σελίνα Γκόμεζ, Γιόν Βόιτ, Ρεμπέκα Μπούντιγκ, Μπρους Πέιν.

*Star, Κυριακή 30/06, στις 02:30