10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και ας ξεκινήσει ο μήνας με μία καλή ταινία.

«The Grey» (2011) σκηνοθεσία Τζο Κάρναχαν

Περιπέτεια – Στην Αλάσκα, μια ομάδα εργατών, που απασχολούνται σε διυλιστήριο άντλησης πετρελαίου, επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα.

Μια τρομερή καταιγίδα, όμως, προκαλεί την πτώση του αεροπλάνου σε μια ερημική περιοχή, αποκλεισμένη από το χιόνι.

Μόνο επτά εργαζόμενοι επιβιώνουν. Ανάμεσα τους και ο Τζον Ότγουεϊ, που εργαζόταν ως  ελεύθερος σκοπευτής άγριων ζώων και προστάτευε τις ζωές των εργατών. Ο Τζον αναλαμβάνει την ηγεσία της ομάδας και στόχος τους είναι να κατευθυνθούν νότια, όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Ένας άνισος αγώνας επιβίωσης ενάντια στην παγωνιά αλλά και μια αγέλη άγριων λύκων, ξεκινά…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Τζο Άντερσον, Φρανκ Γκρίλο, Ντάλας Ρόμπερτς

*Star, Δευτέρα 01/07, στις 21:00

«Μόνοι στο Παρίσι» (2019) σκηνοθεσία Σέντρικ Κλαπίς

Κομεντί Ρομαντική – Ο Ρεμί και η Μελανί ζουν στο Παρίσι. Υποφέρουν από κατάθλιψή και χρειάζονται κάποιον να τους αγαπήσει. Μένουν τόσο κοντά αλλά δεν γνωρίζονται και ας ταιριάζουν τόσο. Άραγε η τύχη θα τους φέρει στον ίδιο δρόμο; Ο βετεράνος σκηνοθέτης της ρομαντικής κομεντί επιστρέφει με μία ταινία για την τύχη και την αγάπη με φόντο την πιο ερωτική πόλη του κόσμου.

Παίζουν: Φρανσουά Σίβιλ, Ανά Ζιραρντό, Καμίλ Κοτίν, Σεντρίκ Κλαπίς, Ρεμπέκα Μάρνερ, Αι Χανταρα, Πιερ Νινέ, Κουέντιν Φορ, Φρανσουά Μπερλεάν, Ρόσα Μπουρστέν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 01/07, στις 21:00

«Μις με το Ζόρι» (2000) σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Δράσης Κωμωδία – Η Γκρέισι Χαρτ (Σάντρα Μπούλοκ) και ο Έρικ Μάθιους(Μπέντζαμιν Μπρατ) είναι Πράκτορες του FBI.

Η υπηρεσία λαμβάνει ένα απειλητικό μήνυμα εναντίον του 75ου Διαγωνισμού Ομορφιάς Miss Ηνωμένες Πολιτείες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, από έναν διαβόητο τρομοκράτη με το όνομα “Πολίτης”.

Μια έρευνα στον υπολογιστή διαλέγει τη Χαρτ, ως τη γυναίκα πράκτορα του FBI κατάλληλη να παριστάνει τη μυστική πράκτορα ως διαγωνιζόμενη, αν και στην πραγματικότητα η Χαρτ και η θηλυκότητα απέχουν …μακράν.

Εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ σαν “Γκρέισι Λου Φρίμπους”, η Χαρτ εντυπωσιάζει το κοινό παίζοντας μουσική με ποτήρια και επιδεικνύοντας τεχνικές άμυνας σαν τα ταλέντα της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κέιν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Κάντις Μπέργκεν, Γουίλιαμ Σάτνερ, Χήδερ Μπερνς, Ένρι Χαντσον

*Open, Δευτέρα 01/07, στις 21:15

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*Alpha, Δευτέρα 01/07, στις 23:00

«Φονικό Όπλο 2» (1989) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης – Το δίδυμο των δυναμικών αστυνομικών Ριγκς (Μελ Γκίμπσον) και Μάρτο (Ντάνι Γκλόβερ) αναλαμβάνει να προστατεύσει τον Λίο Γκετζ (Τζο Πέσι), λογιστή της μαφίας, που έχει ξεπλύνει εκατομμύρια δολάρια από παράνομα κέρδη.

Με τη βοήθεια του Λίο, οι δύο αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ξεσκεπάσουν τα πλοκάμια του μαφιόζικου συνδικάτου.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Πάτσι Κένζιτ, Τζος Άκλαντ, Τζο Πέσι, Ντιν Νόρις, Ντέρικ Ο Κόνορ.

*Star, Δευτέρα 01/07, στις 23:30

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ, Αντουάν Φουκουα, Εύα Μέντες, Τομ Μπερεντζερ, Κλιγ Κέρτις, Δρ. Ντρε, Ρέιμοντ Μπάρυ, Σνουπ Ντογκ, Μέισι Γκρέι

*Open, Δευτέρα 01/07, στις 23:45

«Από Γιάπηδες Χίπηδες» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γουέιν

Κωμωδία – Ο Τζωρτζ (Πολ Ραντ) και η Λίντα (Τζένιφερ Άνιστον) είναι ένα κλασικό πολυάσχολο ζευγάρι του Μανχάταν. Απογοητευμένοι όμως από την ξαφνική ανεργία αναζητούν διαθέσιμες επιλογές επιβίωσης και καταλήγουν στην Ατλάντα, στο σπίτι του αδερφού του Τζωρτζ.

Αυτός είναι και το νέο αφεντικό του Τζωρτζ και η διαμονή τους εκεί αρχίζει να μοιάζει μάλλον εφιαλτική.
Σε κάποια από τις αναζητήσεις τους πέφτουν ξαφνικά σε ένα κοινόβιο με ενναλακτικό τρόπο ζωής, που αναζητούν την ευτυχία και αποφεύγουν τα χρήματα, τις δουλειές και τα ..ρούχα.

Κι ενώ δείχνει σαν ιδανική λύση, μήπως τώρα ξεκινούν όλα τους τα προβλήματα;

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Πολ Ραντ, Τζάστίν Θερού, Μάλιν Άκερμαν, Ντέιβιντ Γουέιν, Κεν Μαρίνο, Τζόρνταν Πιλ, Τζο Λο Τρούλιο, Κάθριν Χαν, Άλαν Άλντα, Λίντα Λάβιν

*Skai, Δευτέρα 01/07, στις 01:00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης Τρόμου – Ένας αξιόλογος δικηγόρος( Γουίλ Σμιθ) βρίσκεται στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου πράκτορα (Τζιν Χακμαν) της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας, επειδή έχει στα χέρια του στοιχεία για το φόνο ενός γερουσιαστή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους διώκτες του πριν τον εκτελέσουν.

Κυνηγημένος, χωρίς χρήματα, χωρίς ταυτότητα, περνά στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν και οι διώκτες του για να τον εκμηδενίσουν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόιτ, Λίζα Μπονέ, Ίαν Χαρτ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τομ Σάιζμορ

*Alpha, Δευτέρα 01/07, στις 01:30

«Η Εξαδέλφη μου, η Ρέητσελ» (2017) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Φίλιπ, ένας νεαρός, ευγενής Άγγλος πιστεύει ότι η γοητευτική Ρέιτσελ είναι υπεύθυνη για το θάνατο του κηδεμόνα του, ο οποίος πέθανε μετά από ένα ταξίδι με τη νεαρή συζυγό του στη Φλωρεντία.

Είναι σίγουρος ότι ο γάμος έγινε από συμφέρον και Ορκίζεται εκδίκηση εναντίον της συζύγου του Αμβρόσιου, Ρέιτσελ, κατηγορώντας την για τον πρόωρο θάνατό του.

Όταν ο Φίλιππος συναντά για πρώτη φορά τη Ρέιτσελ, οι προθέσεις του αλλάζουν, καθώς ανακαλύπτει ότι έλκεται την γυναίκα με τη σαγηνευτική γοητεία και ομορφιά.

Η εμμονή του με τη Ρέιτσελ μεγαλώνει και παρά τις ενδείξεις ότι εκείνη μπορεί να είναι η δολοφόνος, ο Φίλιπ νιώθει να την ερωτεύεται απόλυτα χωρίς να γνωρίζει αν εκείνη αισθάνεται το ίδιο ή απλώς καταστρώνει ένα σχέδιο, για να κερδίσει πίσω την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της από τον Φίλιππο.

Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Σαμ Κλάφλιν, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ, Ίαν Γκλεν, Σπάροου Μισέλ, Τριστραμ Ντέιβις, Ποπι Λι Φράιερ, Πιερφρανσέσκι Φαβίνο, Άντριου Νοτ, Βίκι πεπερντιν, Κατερίνε Πιρς, Λιουις Σουκ

*Star, Δευτέρα 01/07, στις 01:45

«Ακυβέρνητη πόλη» (2019) σκηνοθεσία Ρίκι Τόλμαν

Δραματική – Η υπόθεση εστιάζει σε ένα νέο δημοσιογράφο, τον Μπράμ που εργάζεται σε μία εφημερίδα του Τορόντο. Στον Μπραμ αναθέτουν κυρίως διεκπεραιωτικές δουλειές, παρά ρεπορτάζ. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει καταλάθος μία σοβαρή πληροφορία που αφορά το δήμαρχο της πόλης, τον Ρομπ Φορντ. Η πληροφορία αυτή θα μπορούσε να γίνει η αιτία να έρθει στο φως ένα τρομερό σκάνδαλο γύρω από το όνομα του.

Ο Μπραμ θα προσπαθήσει να βρει και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία από τους δύο βοηθούς του δημάρχου, που βρίσκονται στο πολιτικό του γραφείο. Θα καταφέρει ο Μπραμ να φέρει όλη την αλήθεια στο φως, ή ο δήμαρχος θα καταφέρει να αποκρύψει τα στοιχεία?

Παίζουν: Μπεν Πλατ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίνα Μασούντ, Ντέμιαν Λιούις, Τζένιφερ Έλ , Σκοτ Σπίντμαν, Κέιτι Μπράιερ

*Mega, Δευτέρα 01/07, στις 02:30