Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η φάση της σχολής Προπονητών UEFA B’ στην Καστοριά

Η Σχολή Προπονητών UEFA B’ για την 1η φάση πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, από την Δευτέρα 24 Ιουνίου έως και σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου.
Θα ακολουθήσει η 2η φάση η οποία θα διεξαχθεί από την ΕΠΣ Φλώρινας και στην συνέχεια η 3η φάση πάλι από την ΕΠΣ Καστοριάς σε ημερομηνίες που θα ορίσει η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Οι απαιτήσεις των μαθημάτων ήταν αρκετά υψηλές, το οποίο διαπιστώθηκε απο το σύνολο των συμμετεχόντων υποψηφίων Προπονητών.

\Η άρτια διοργάνωση από την πλευρά της ΕΠΣ Καστοριάς, άφησε άριστες εντυπώσεις στους εκπαιδευτές της ομοσπονδίας και στους εκπαιδευόμενους προπονητές.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε σε καθημερινή βάση πρακτική άσκηση κάτω από ιδανικές συνθήκες στο γήπεδο του ΚΆΣΤΟΡΑ στην χλόη και θεωρητικά μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα του ΗOTEL ESPEROS PALACE κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Την επίβλεψη της Σχολής είχαν οι εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας κ.κ. Γκίσης Ιωάννης και Μεταξάς Θωμάς, που μετέφεραν αναλυτικά στους υποψήφιους κάθε δυνατή γνώση και εμπειρία γύρω από την προπονητική και το ποδόσφαιρο.

Επίσης αναφέρθηκε από τους εκπαιδευτές, το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν πλέον οι προπονητές στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου και ανέλυσαν διεξοδικά τον κανονισμό των προπονητών ποδοσφαίρου .

Επισήμαναν την αναγκαιότητα εφαρμογής του από όλους, χωρίς εξαιρέσεις, όπως ότι με την απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος UEFA B’ αποκτούν το δικαίωμα άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ. κάτι που είναι πλέον απαραίτητο για την είσοδο των ομάδων στο μητρώο αθλητικών σωματείων.

Απο την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καστοριάς, ο πρόεδρος Κος Δημήτρης Τριανταφύλλου μετά το πέρας της εκπαίδευσης της 1ης φάσης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, την συμμετοχή τους καθώς επίσης και την άψογη συνεργασία που είχαν, τόσο με τους εκπαιδευτές τους όσο και μεταξύ τους.

Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτές και τους Σπουδαστές της Σχολής, ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία και επιτυχίες σε ότι επιλέξουν να κάνουν.!