9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αόρατος Εχθρός» (2015) σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ 

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ (Ελεν Μίρεν) είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα.

Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Στηβ Γουότς (Άαρον Πολ), είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός.

Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Άλαν Ρίκμαν, Άαρον Πολ, Μπαρκχαντ Αμπντι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 09/07στις 21:00

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν, Τέρενς Σταμπ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντέιβιντ Λη, Κέλι Καρμπακς, Μάσι Οκα

*Open, Τρίτη 09/07στις 21:15

«Απαγωγή» (2017) σκηνοθεσία Λούις Πριέτο

Θρίλερ – Μια μέρα στο πάρκο, σαν όλες τις άλλες ξαφνικά, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονο γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα δεν έχει κινητό για να καλέσει την αστυνομία. Είναι μόνη και τρομαγμένη αλλά αρνείται να αφήσει τη μοίρα του γιου της στα χέρια άλλων. Της μένει μόνο μια επιλογή, αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα: να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο.

Σε μια τρελή κούρσα ενάντια στο χρόνο, η Κάρλα ξεκινά την αναζήτησή της και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει από το να σώσει τη ζωή του παιδιού της

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Σέιτζ Κορία, Κρις ΜακΤζιν, Λιου Τεμπλ.

*Star, Τρίτη 09/07στις 21:45

«Vicky Cristina Barcelona» (2008) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκι και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η πρώτη είναι αρραβωνιασμένη κι επιθυμεί να εστιάσει στην τέχνη και στον πολιτισμό του τόπου, ενώ η δεύτερη δείχνει σαφώς τη διάθεση να εξερευνήσει πολλά περισσότερα, χωρίς να έχει δεσμεύσεις στην πατρίδα.

Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο, που τις καλεί στη βίλα του, ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκι και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα, που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω.
Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες.

Παίζουν: Ρεμπέκα Χολ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πατρίσια Κλάρκσον, Κέβιν Ντεν, Κρις Μεσίνα, Χούλιο Περιλάν, Κρίστοφερ Έβαν Βελς

*ΕΡΤ3, Τρίτη 09/07στις 23:00

«Τα Χαλάσαμε» (2006) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Δραματική, κωμωδία, ρομαντική – Η Μπρουκ (Τζένιφερ Άνιστον) και ο Χάρι (Βινς Βον) γνωρίστηκαν σε ένα αγώνα μπέιζμπολ και ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο. Εκείνος είναι ταξιδιωτικός πράκτορας στο Σικάγο και εκείνη εργάζεται για μία έμπορο έργων τέχνης.

Μετά από δύο χρόνια σχέσης και συμβίωσης όμως τα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τους επηρεάζουν έντονα.
Ο Γκάρι, κλασικός άντρας, είναι ανώριμος, λατρεύει να βλέπει αθλητικά στην τηλεόραση, να παίζει playstation και φυσικά απεχθάνεται τις δουλειές του σπιτιού.

Η Μπρουκ είναι μία γυναίκα πρόθυμη να περάσει ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας το τέλειο γεύμα, έχει ανάγκη την προσοχή, κατανόηση και υποστήριξη του συντρόφου της, δε δέχεται κακή κουβέντα για τους συγγενείς της κι έχει στόχο να δει το δεσμό της να μονιμοποιείται επισήμως.

Τι θα συμβεί όμως όταν ο καβγάς με ασήμαντη αφορμή καταλήγει σε χωρισμό;

Το πείσμα, ο εγωισμός και οι καταστροφικές συμβουλές των τρίτων μπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ενώ κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το σπίτι που αγόρασαν από κοινού.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Βινς Βον, Κόουλ Χάουζερ, Τζον Φαβρό, Τζον Μίχαελ χιγκινς, Τζέισον Μπετμαν, Τζάστιν Λόγκ, Τζοϋ Λόρεν Άνταμς.

*Alpha, Τρίτη 09/07στις 23:15

«Σανγκάη, η Πόλη των Κατασκόπων» (2010) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Δραματική – Ο Αμερικανός μυστικός πράκτορας Πολ Σόουμς φτάνει στη Σανγκάη μια εβδομάδα πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ για να ερευνήσει τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Με τη βοήθεια ενός Ιάπωνα πράκτορα, η έρευνα του Σόουμς τον οδηγεί σε έναν χαρισματικό τοπικό γκάνγκστερ, τον Άντονι Λάντινγκ, και την όμορφη σύζυγό του, Άννα. Η γνωριμία του Σόουμς με την Άννα θα εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Έχουν όμως ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να λύσουν το μυστήριο, πριν την κατάρρευση της πόλης.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Γκονγκ Λι, Ντέιβιντ Μορς, Φράνκα Ποτέντε, Κεν Γουατανάμπι

*Skai, Τρίτη 09/07στις 01:00

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Τρίτη 09/07στις 01:00

«Φωνές Μέσα Από τους Τοίχους» (2016) σκηνοθεσία Φιλ Κλέιντον

Θρίλερ – Ένας πατέρας μετακομίζει με την κόρη του και τη νέα του σύζυγο σε μια ήσυχη προαστιακή γειτονιά για μια καινούρια αρχή στη ζωή τους.

Όταν όμως αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα γύρω τους, καταλαβαίνουν πως κάτι συμβαίνει με το θεωρητικά τέλειο καινούριο τους σπίτι.

Καθώς ανακαλύπτουν το θανάσιμα μυστικά του, κινδυνεύουν να γίνουν το επόμενο κεφάλαιο στο σκοτεινό του παρελθόν…

Παίζουν: Μάικλ Βάρταν, Έριν Μοριάρτι, Ναντίν Βελάσκεθ

*Star, Τρίτη 09/07στις 02:15

«Ghostbusters» (2016) σκηνοθεσία Τζιλ Κέναν

Περιπέτεια – Η Αυτοκρατορία του Πάγου, η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα– στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δημιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασμάτων. Όταν, όμως, βρίσκουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει διαβολική δύναμη, νέοι και παλιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή του Πάγου.

Παίζουν: Πολ Ρουντ, Κάριε Κόν, Φιν Γούλφχαρτ, Μακένα Γκρέις, Κουμάι Ναντζάνι, Σελέστε Ο’ Κόνορ, Λόγκαν Κιμ

*Mega, Τρίτη 09/07στις 02:20