11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι Πέμπτες είναι για ταινίες!

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).
Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα.
Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο.

Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Νίκος Ρίζος,Δημήτρης Νικολαϊδης,Μαρίκα Νέζερ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 11/07, στις 21:00

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό, την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.

Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Πέμπτη 11/07, στις 21:15

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Περιπέτεια Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Πέμπτη 11/07, στις 21:45

«Black Stone» (2022) σκηνοθεσία Σπύρος Ιακωβίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της.

Όταν αυτός κατηγορείται για απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο ανάπηρο γιο της και έναν Eλληνο-Aφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι… Τότε έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος είναι πραγματικά.

Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Χούλιο Γιώργος Κατσής, Αχιλλέας Χαρίσκος, Κέβιν Ζανσ Ανσονγκ

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 11/07, στις 22:45

«Κινούμενη Άμμος» (2021) σκηνοθεσία Μάργκο Σχάαπ

Δραματική- Η Σούζε έχει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους.
Όταν η πολύχρωμη, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια σοβαρή καταναγκαστική συμπεριφορά.
Όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεται την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, η Σούζε κάνει μια απρόσμενη πλην απελευθερωτική επιλογή…

Παίζουν: Χάνα βαν Βλιτ, Έλσι ντε Μπρο, Έλιν Κολέτσι, Σιμεόνι Σούντζα, Τζέιντ Όλιμπεργκ, Σιεμ Σμιτ, Άους Γκρειντάνους, Βίγκερ Γουίντχορστ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 11/07, στις 23:00

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Alpha, Πέμπτη 11/07, στις 23:30

«Η κα Ντάουτφαϊρ» (1993) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους 

Οικογενειακή κωμωδία – Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου.

Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας.

Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σάλι Φιλντ, Λίσα Τζέικουμπ, Μάθιου Λόρενς, Μάρα Γουίλσον, Πιρς Μπρόσναν, Χάρβεϊ Φίρστιν

*Ant1, Πέμπτη 11/07, στις 23:45

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Η δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Πέμπτη 11/07, στις 01:00

«Βασιλιάς Αρθούρος» (2004) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης Περιπέτεια – Ο Αρθούρος, από Ρωμαίο πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, διοικεί μια ομάδα Ιπποτών για λογαριασμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καθώς η Αυτοκρατορία πέφτει, οι Ρωμαίοι αποσύρονται αφήνοντας τους κατοίκους της Βρετανίας στο έλεος των αιμοδιψών Σαξόνων.

O Αρθούρος οδηγείται σε ένα μεγάλο δίλημμα: υποχώρηση και ελευθερία ή σχεδόν σίγουρη αυτοκτονία, αντιμετωπίζοντας τις ορδές των Σαξόνων; Η απόφασή του θα αλλάξει τη ροή της Ιστορίας… Ο επικός θρύλος του Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης σε μια καινούρια εκδοχή, βασισμένη για πρώτη φορά στα αληθινά ιστορικά γεγονότα!

Οι Ιππότες του Κάμελοτ με τις αστραφτερές πανοπλίες, η γοητευτική και θαρραλέα Γκουίνεβιρ και ο μυστηριώδης μάγος Μέρλιν αποκτούν μια νέα διάσταση στη συναρπαστική υπερπαραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Κίρα Νάιτλι, Μαντς Μίκελσεν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*Skai, Πέμπτη 11/07, στις 01:00

«O Ασπροδόντης» (1991) σκηνοθεσία Ράνταλ Κλάιζερ

Περιπέτεια – Ο Τζακ, ένας νεαρός άνδρας που προσπαθεί να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του και να βρει χρυσό στην επικίνδυνη κοιλάδα του Γιούκον, συναντά έναν βετεράνο χρυσοθήρα, που τον οδηγεί στη γη του πατέρα του.

Στην πορεία, ο Τζακ ανακαλύπτει μια αδελφή ψυχή, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα, ένα υπέροχο λυκόσκυλο με το όνομα Ασπροδόντης.

Στην προσπάθειά του να εξημερώσει το ζώο, θα καταφέρει να εξημερώσει τους φόβους του και να γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο του τον εαυτό.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Σέιμουρ Κάσελ, Σούζαν Χόγκαν, Τζέιμς Ρεμάρ

*Star, Πέμπτη 11/07, στις 02:15

«Spotlight: Όλα στο φως» (2015) σκηνοθεσία Τομ Μακάρθι

Δραματική – H ταινία μάς αφηγείται την πραγματική ιστορία της βραβευμένης με Pulitzer μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας με το όνομα Spotlight,της εφημερίδας Boston Globe. Το 2002 σόκαρε την κοινή γνώμη της Βοστώνης στις Η.Π.Α. αποκαλύπτοντας μετά από πολύτιμη έρευνα, ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στο οποίο εμπλέκονταν πάνω από 70 ιερείς.

Η ομάδα αυτή είναι η παλιότερη σε ισχύ συντακτική ομάδα στις ΗΠΑ, η οποία το 2003, χάρισε στην εφημερίδα το Βραβείο Πούλιτζερ.

Δεκάδες παιδιά φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος. Η ταινία ασχολείται με τη σταδιακή συνειδητοποίηση των δημοσιογράφων όσον αφορά το μέγεθος και το βάθος, καθώς και τις τρικλοποδιές που συστηματικά έβαζαν στους ρεπόρτερ όχι μόνο η αρχιεπισκοπή, που λογικά φοβόταν από την αρνητική δημοσιότητα, αλλά και οι προύχοντες της πόλης της Βοστώνης, μιας κλειστής και συντηρητικής κοινωνίας που υπερηφανεύεται για την άμεμπτη διαχείριση της δημόσιας εικόνας της.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Κίτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λιβ Σράιμπερ, Τζον Σλάτερι, Μπράιαν ντ’ Άρσι Τζέιμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζέιμι Σ΄ρινταν, Μπίλι Κράνταπ.

*Mega, Πέμπτη 11/07, στις 02:20