“Πολιορκία” από τριζόνια στα Τρίκαλα – Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους – [video]

Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων και πολλών χωριών του κάμπου για την πρωτοφανή εμφάνιση εκατομμυρίων τριζονιών, τουλάχιστον τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα όπου υπάρχει έντονος φωτισμός κατά χιλιάδες, ενώ στους δρόμους των Τρικάλων υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η εμφάνιση τόσου υπερβολικά μεγάλου αριθμού τέτοιου είδους εντόμων, είναι ένα φαινόμενο που κανείς δε θυμάται να έχει ξανασυμβεί στην περιοχή μας και εμπνέει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και τρόμο στους… πιο ευαίσθητους που δε γνωρίζουν ούτε καν τι είδους εντόμου είναι το τριζόνι.

Μερικοί περιγράφουν στο trikalaola «κατσαρίδες που πετάνε»… Το περπάτημά τους μοιάζει πολύ με της κατσαρίδας.

Τρυπώνουν σε χαραμάδες που βρίσκονται κυρίως στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια και άλλους χώρους και πολλά περνάνε στους και κάτω από τις πόρτες το πολύ μικρό κενό που έχουν!

Τα παιδιά είναι αυτά που φοβούνται πιο πολύ από την ενοχλητική παρουσία των τριζονιών.

Το κελάηδημα τους είναι διαπεραστικό και πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους!!

Ο κόσμος ζητά να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.

Αυτές που επωφελούνται από το χαμό των τριζονιών είναι οι γάτες… που παραμονεύουν στους δρόμους για να τα αρπάξουν και να τα φάνε!

Βεβαίως κανείς δε γνωρίζει από ήρθαν, γιατί ήρθαν, υπάρχει πρόβλημα υγείας από την εμφάνισή τους, θα είναι για καιρό εδώ και αν υπάρχει τελικά τρόπος απομάκρυνσης τους.

Στο βίντεο του trikalaola και παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία μέσα στην πόλη και σε πολλά χωριά του κάμπου.

Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Δείτε το video: