11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι Κυριακές είναι για ταινίες!

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: η επιστροφή του βασιλιά» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια – Όσο πιο κοντά φτάνει στη Μόρντορ ο Φρόντο, τόσο νιώθει το βάρος του Δαχτυλιδιού να τον σκοτώνει, αλλά συνεχίζει στα δύσβατα επικίνδυνα μονοπάτια μέχρι να φτάσει στο Βουνό του Χαμού, με τον Σαμ δίπλα του αλλά και το μοχθηρό Γκόλουμ, που υποτίθεται τους δείχνει τον δρόμο.

Σε μια παγίδα που τους στήνει το Γκόλουμ, ο Φρόντο φαίνεται να πέφτει νεκρός από τη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ και ο Σαμ αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Ο Άραγκορν διεκδικεί τον θρόνο της Γκόντορ και ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στη Μίνας Τίριθ, αναζητώντας συμμάχους για την τελική μάχη, εκεί που θα κριθεί αν το διαβολικό μάτι θα τους νικήσει και το σκοτάδι θα πέσει για πάντα στη μέση γη.

Όσοι έχουν απομείνει από τη συντροφιά βρίσκονται πάντα στο πλάι του και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου…

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Σον Άστιν, Βίγκο Μόρτενσεν, Ίαν ΜακΚέλεν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Μπέρναρντ Χιλ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Ορλάντο Μπλουμ, Μιράντα Ότο, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Λιβ Τάιλερ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Κυριακή 14/07, στις 20:45

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Κυριακή 14/07, στις 21:00

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Μυστηρίου – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζειμς Κρόμγουελ, Τζέρι Γουεζερμαν, Πήτερ Σινκοντα, Τέρι Τσεν, Σάρον Γουίλκινς, Σκοτ Χειντλ, Γκεργκ μαρτς, Ντάρεν Μουρ, Άαρον Νταγκλας

*Alpha, Κυριακή 14/07, στις 22:45

«Bad Boys for Life» (2020) σκηνοθεσία Αντίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

Δράσης Κωμωδία – Τα Κακά Παιδιά, Μάικ Λάουερι (Will Smith) και Μάρκους Μπέρνετ (Martin Lawrence) επιστρέφουν για μία τελευταία βουτιά στην αδρεναλίνη, στην πολυαναμενόμενη ταινία Bad Boys for Life.

Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Βανέσα Χάτζενς, Αλεξάντερ Λουντιβικ, Τσάρλς Μέλτον, Πάολα Νουνεζ, Κειτ ντελ Καστίγιο, Νίκι Τζαμ, Τζο Παντολιάνο, Τζέικομπ Σκίπι, Τερέσα Ραντλ, Χάπι Άντερσονο

*Mega, Κυριακή 14/07, στις 23:50

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ, Ντάνα Αιβι, Χέδερ Μπερνς, Ντέιβιντ Χειγκ, Βην Κοξ, Ντόριαν Μισικ

*Open, Κυριακή 14/07, στις 00:00

«Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Δύο νέοι, η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) – κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λάμπρος Κωνσταντάρας) – και ο Κώστας (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) – δόκιμος αξιωματικός – γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του.

Γοητεύονται ο ένας από τον άλλον και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά, αλλά το ραντεβού που δίνουν δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων.
Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο.

Η Αλίκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναχαθούν και επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο που υπηρετεί ο Κώστας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Μαλούχος, Γιάννης Γκιωνάκης, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Ant1, Κυριακή 14/07, στις 00:00

«Έκρηξη Αδρεναλίνης» (1996) σκηνοθεσία Τζον Γκρέυ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Τζακ Κόουλ ήταν ένας από τους καλύτερους κυβερνητικούς πράκτορες. Όμως ξαφνικά αποσύρεται από την ενεργό δράση, ασπάζεται τη βουδιστική θρησκεία και τώρα είναι αστυνομικός ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες. Συνεργάτης του, ο Τζμι Κάμπελ, ένας τετραπέρατος αστυνομικός με αδυναμία στις παλιές χολιγουντιανές ταινίες.

Οι δύο ντετέκτιβς βρίσκονται στο κατόπι ενός serial killer με το παρατσούκλι «Οικογενειάρχης» εξαιτίας της «συνήθειάς» του να ξεκληρίζει οικογένειες. Σύντομα όμως ο Τζακ και ο συνεργάτης του θα αντιληφθούν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται καθώς θα ανακαλύψουν ένα κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης, που υποστηρίζεται από πρώην συναδέλφους του Κόουλ…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Κίνεν Άιβορι Γουέιανς, Μπράιαν Κοξ, Μπομπ Γκάντον, Μισέλ Τζόνστον.

*Star, Κυριακή 14/07, στις 00:45

«Η Σκοτεινή Πλευρά του Πάθους» (2003) σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον

Θρίλερ – Η δυναμική, αλλά και ταυτόχρονα μοναχική νεοϋορκέζα καθηγήτρια Φράνι Άιβερι δημιουργεί μια ερωτική σχέση με έναν σκληρό αστυνομικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο οποίος ερευνά τη δολοφονία μιας όμορφης νεαρής γυναίκας στη γειτονιά της. Επιθυμώντας, ενδόμυχα, να δοκιμάσει τα όριά της, η Φράνι θα βυθιστεί στα σκοτεινά νερά μιας παράξενης, μοιραίας έλξης, που θα βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο παγιδεύοντάς την στη δίνη του ανεξερεύνητου πάθους.

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Μαρκ Ράφαλο, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κέβιν Μπέικον

*Skai, Κυριακή 14/07, στις 01:00

«Τα Χρονικά του Σκότους» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τουόχι

Δράσης Περιπέτεια – Ο δραπέτης εγκληματίας Ρίντικ (Βιν Ντίζελ) είναι ένας σκληρός, αδίστακτος δολοφόνος που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές σε όλο τον γαλαξία.
Πληρωμένοι δολοφόνοι βρίσκονται στο κατόπι του αφού είναι επικηρυγμένος και βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό πλανήτη, τον Ίλιον Πράιμ.

Εκεί θα συναντήσει μια γνώριμη μορφή από το παρελθόν του (Θάντι Νιούτον) και θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια νέα απειλή.

Ο αδίστακτος στρατός των Νεκρομόνγκερς σκοπεύει να υποτάξει και αν χρειαστεί να εξαλείψει κάθε ανθρώπινη ζωή, επιδιώκοντας το τέλος του σύμπαντος.

Μέσα από τη σύγκρουση μαζί τους, ο Ρίντικ θα μάθει το πραγματικό παρελθόν του και θα έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Θάντι Νιούτον, Τζούντι Ντεντς, Κολμ Φιόρ, Λάινους Ρόουτς.

*Alpha, Κυριακή 14/07, στις 01:00

«Υπεράνω του Νόμου» (2019) σκηνοθεσία Τζεϊμς Κάλεν Μπρίσακ

Δράσης – Ο Φρανκ Γουίλσον είναι ένας πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός , ο οποίος όταν έφυγε από το Σώμα και η σύζυγός του απεβίωσε, μετακόμισε εκτός πόλης για να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ο γιος του όμως δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και επέστρεψε πίσω στη μεγαλούπολη. Η ζωή του σύντομα πήρε την κάτω βόλτα και μπλέχτηκε με τον τζόγο και την τοπική μαφία.

Τα χρέη του στον τζόγο, τα οποία αδυνατούσε να πληρώσει οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους τοκογλύφους που τον δάνειζαν.

Όταν η είδηση για τον θάνατό του φτάνει στον πατέρα του, αυτός που είχε την φήμη “του πιο βρώμικου αστυνομικού στην πόλη” θα συνεργαστεί με έναν μαφιόζο, μία βοηθό εισαγγελέα και έναν πρώην συνάδελφο για να φέρει τον δολοφόνο του γιου του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παίζουν: DMX, Στήβεν Σηγκάλ, τζόνι Μένσερ, Σάξον Σαρμπίνο, Μπιλ Κομπς, Κιμ Ντελόγκι, Ζακ Γουάρντ

*Open, Κυριακή 14/07, στις 02:00

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» (2018) σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ

Δραματική – Η Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;, την αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ισραήλ (Μελίσα ΜακΚάρθι) που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν.

Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ).

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Μπεν Φαλκόνε, Τζέιν Κέρτιν, Άννα Ντιβέρ Σμιθ, Ντόλι Γουέλς, Κρίστιαν Ναβάρο, Έρικ Λαρέι Χάρβεϊ, Στήβεν Σπινέλα, Σέι Ντ’ Λιν, Μαρκ Έβαν Τζακσον

*Star, Κυριακή 14/07, στις 02:30