10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη με ποπ κορν και ταινία!

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Τετάρτη 17/07στις 21:00

«Four Good Days» (2020) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Γκαρσία

Δράμα  – «Ακόμα και μια μέρα μακριά από αυτά είναι νίκη»
Χτυπημένη, διαλυμένη και απελπισμένη, η εδώ και χρόνια εθισμένη στα ναρκωτικά Μόλλυ χτυπά την πόρτα της μητέρας της, ζητώντας της να μείνει μαζί της για να “καθαρίσει” σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Από την πλευρά της, η Ντεμπ επιμένει σε αυτό που είχε αποφασίσει για την κόρη της την τελευταία φορά που την κορόιδεψε, κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα: πως δεν θα την δεχτεί ποτέ ξανά έως ότου ξεμπερδέψει για πάντα από αυτόν τον εφιάλτη.
To βασισμένο σε αληθινή ιστορία «Four Good Days» περιγράφει την ιστορία μιας μητέρας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη της να απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες. Και συγκεκριμένα μέσα σε τέσσερις κρίσιμες μέρες ανάρρωσης μαζί θα προσπαθήσουν να ξανακερδίσουν την αγάπη και εμπιστοσύνη τους.

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Μίλα Κούνις, Κάρλα Γκάλο, Στίβεν Ρουτ,Βάιλετ Μπρίνσον

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 17/07στις 21:00

«Ληστεία στην Καταιγίδα» (2020) σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις

Αστυνομική Δράσης – Την ώρα που μια καταιγίδα ξεσπά στο Πουέρτο Ρίκο, μία συμμορία σχεδιάζει μια μεγάλη ληστεία για να κλέψει ένα πίνακα αμύθητης αξίας, δύο άντρες μαλώνουν για το ποιος θα εξασφαλίσει προμήθειες σε φαγητό, δύο αστυνομικοί ενημερώνουν όσους κατοίκους πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους και ένας συνταξιούχος αστυνομικός αρνείται να εκκενώσει το διαμέρισμά του, παρά την προτροπή της κόρης του που είναι γιατρός να πάει στο νοσοκομείο.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εμίλ Χιρς, Κέιτ Μπόσγουορθ, Στεφανί Κάγιο, Ντέιβιντ Ζάιας, Τάιλερ Γιον Όλσον, Γουίλιαμ Κατλετ, Τζοκσαν Ράμος

*Star, Τετάρτη 17/07στις 21:45

«Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα» (1968) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούσαν δανεικά, αλλά κανείς δεν του τα επέστρεφε. Απ αυτή τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του, Κώστας, με ένα τέχνασμα. Ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να… «αυτοκτονήσει».

Ο Λαμπιρίκος, με μια μεγάλη πέτρα δεμένη στο λαιμό του, δήθεν πέφτει στη θάλασσα και για του λόγου το αληθές ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Συνεργοί τους στην απάτη, η γυναίκα του Απόστολου Φλώρα και η κόρη του Αλίκη. Ο Κώστας κλείνει το αφεντικό του σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού του, απ όπου εκείνος βγαίνει μόνο με το συνθηματικό χτύπημα μιας κουδούνας.

Ο υποτιθέμενος θάνατος του Λαμπιρίκου γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και οι πιστωτές σταματούν να τον πιέζουν, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Τελικά, η «υποδηματοποιία Λαμπιρίκου» σώζεται.

Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητάει να παντρευτεί τη χήρα Λαμπιρίκου, αλλά ο παμπόνηρος Κώστας «ανασταίνει» τον Τόλη και κερδίζει την Αλίκη, για χάρη της οποίας άλλωστε έκανε όσα έκανε.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς.

*Ant1, Τετάρτη 17/07στις 22:00

«Δεν Υπάρχει Κακό» (2020) σκηνοθεσία Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Δραματική – Οι ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίες ενώνονται σε μια κοινή θεματική για την θανατική ποινή στο Ιράν και από τις δύο πλευρές, τόσο των εκτελεστών όσο και των οικογενειών των θυμάτων, ένα θέμα το οποίο θεωρείται ταμπού που δυναμιτίζει τη συλλογική συνείδηση.

Τέσσερις ιστορίες με κοινό παρονομαστή…
Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες χωρισμένες με σαφή κεφάλαια, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα. Τέσσερεις καθηλωτικές βινιέτες, γυρισμένες κρυφά από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, επιχειρούν να ζυγίσουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο της διαρκούς απειλής των πολιτικών διώξεων και της θανατικής ποινής στο σύγχρονο Ιράν.

Ο Χεσμάτ, ένας υποδειγματικός πατέρας και σύζυγος, ξυπνά πολύ πρωί κάθε ημέρα. Πού πηγαίνει όμως;

Ο Πουγιά δεν μπορεί να φανταστεί να σκοτώνει κάποιον, αλλά του έχουν επιβάλλει να το πράξει.

Ο Τζαβάντ δεν γνωρίζει το ότι να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του δεν θα αποτελεί τη μοναδική έκπληξη στα γενέθλια της.

Ο Μπαχράν είναι φυσικός, αλλά ανίκανος να εξασκήσει την επιστήμη του. Έτσι, αποφασίζει να εξηγήσει στην ανιψιά του που τον επισκέφτηκε τους λόγους που ζει ως απόκληρος.

Παίζουν: Μπάραν Ρασούλοφ, Μαχτάμπ Σερβάτι, Ζίλα Σχάχι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 17/07στις 23:00

«20 Υποψήφιοι Γαμπροί» (2011) σκηνοθεσία Μαρκ Μάιλοντ

Κωμωδία – Η Άλι έχει την αίσθηση ότι θα μείνει για πάντα μόνη. Η πλειοψηφία των αντρών που έχει βγει ραντεβού ήταν χάλια και δεν πιστεύει ότι θα συναντήσει έναν καλό σύντροφο.

Όταν θα συναντήσει τυχαία έναν πρώην της, ο οποίος φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί απίστευτα και σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρει επιτέλους την πραγματική αγάπη, αποφασίζει να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι που έχουν βελτιωθεί ανάλογα.

Ψάχνει τις 19 προηγούμενες σχέσεις της προκειμένου να καταλάβει αν έστω και ένας μπορεί να είναι ο ένας και μοναδικός.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιους δεν μπορεί ούτε να τους εντοπίσει…

Παίζουν: Άννα Φάρις, Κρις Έβανς, Κρις Πρατ, Τζάκελιν Ντουσέ, Άρι Γκρέινορ, Άντονι Μακί, Άντι Σάμπεργκ, Τζοελ Μακ Χέιλ, Κέιτ Σιμδες, Ζάκαρι Κουίντο, Μπλαθ Ντέινερ

*Skai, Τετάρτη 17/07στις 00:00

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό, την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.

Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Τετάρτη 17/07στις 00:45

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Τετάρτη 17/07στις 01:00

«Επιβάτης 57» (1992) σκηνοθεσία Κέβιν Χουκς

Δράσης – Ο Τσαρλς Ρέιν, διαβόητος τρομοκράτης, φοβερά έξυπνος και αδίστακτος, έχει μόλις συλληφθεί από το FBI και πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη πόλη.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ρέιν, με τη βοήθεια των ανδρών του, που έχουν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, κατορθώνει να εξουδετερώσει τους πράκτορες και να καταλάβει το αεροσκάφος.

Ο Ρέιν θα είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης αν στο αεροσκάφος δεν είχε επιβιβαστεί και ο Επιβάτης 57, ο Τζέιμς Κάτερ, ειδικός πράκτορας στα θέματα ασφαλείας, που μόλις αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, αποφασίζει να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Μπρους Πειν, Τομας Σαιζμορ, Άλεξ Ντάτσερ, Ελίαμπεθ Χάρλεϊ, Μπρους Γκρινγουντ, Μάικλ Χορς, Έρνι Λάβλι, Γουίλιαμ Έντουαρντ Ρόμπερτς

*Star, Τετάρτη 17/07στις 02:00

«Πίσω από το Παιχνίδι» (2015) σκηνοθεσία Πίτερ Λάντεσμαν

Δραματική – Ο Δρ. Μπένετ Ομάλου, αναγνωρισμένος ιατροδικαστής και νευρολόγος στο Πίτσμπεργκ, πρώτος ανακαλύπτει εγκεφαλικό τραύμα σε επαγγελματία παίκτη αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Όταν εξακριβώνει ότι το τραύμα προέρχεται από την αθλητική του καριέρα, αποτέλεσμα των απανωτών διασείσεων που συχνά παθαίνουν στα παιχνίδια, θα ξεκινήσει μάχη για να αποκαλύψει την αλήθεια και να φέρει στη δημοσιότητα το τίμημα που πληρώνουν οι επαγγελματίες αθλητές.

Απέναντί του, θα σταθούν πολιτικοί, αντζέντηδες, εταιρίες, ολόκληρη η βιομηχανία του επαγγελματικού αθλητισμού που δε θέλει να αλλάξει τίποτα στα εκατομμύρια που φέρνουν οι αθλητές και οι αγώνες στα ταμεία τους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλεκ Μπάλντγουιν, Άλμπερτ Μπρουκς, Αρλίς Χάουαρντ, Ντέιβιντ Μορς

*Mega, Τετάρτη 17/07στις 02:20