13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Η Γέφυρα των Κατασκόπων» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική – Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου, ένας Αμερικανός δικηγόρος από το Μπρούκλιν, ο Τζέιμς Ντονοβαν (Τομ Χανκς) προσλαμβάνεται προκειμένου να υπερασπιστεί ένα Σοβιετικό κατάσκοπο, τον Ρούντολ Έιμπελ (Μαρκ Ραιλανς) που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και δικάζεται.

Ο Ντόνοβαν είναι ανεξάρτητος δικηγόρος ο οποίος ειδικεύεται στα ασφαλιστικά, αλλά παρά την απειρία του σε ανάλογες υποθέσεις προσπαθεί να διασφαλίσει μία δίκαιη δίκη για τον πελάτη του.

Λίγο καιρό αργότερα, ένα αμερικανικό κατασκοπικό αεροπλάνο καταρρίπτεται στη Σοβιετική Ένωση και ο πιλότος του, Φράνσις Γκάρι Πάουερς (Οστιν Στόουελ) , συλλαμβάνεται. Η CIA, παρόλο που επίσημα αρνείται την συμμετοχή της στην αποστολή, φοβάται μήπως ο Πάουερς αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες.

Ο Ντόνοβαν γίνεται ο κατάλληλος άνθρωπος για τη CIA και τον στρατολογούν σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης του κρατούμενου Αμερικανού πιλότου και, την ανταλλαγή του με τον Ρώσο κρατούμενο.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Άλαν Άλντα, Μπίλι Μάγκνουσεν, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ράιλανς.

*Star, Κυριακή 21/07, στις 20:45

«1917» (2019) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Παίζουν: Ντιν – Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντουμπιοργκ, Μπίλι Ποστλγουέιτ, Αντριάν Σκάρμπορο, Σπάικ Λέιτον

*Open, Κυριακή 21/07, στις 21:00

«Άτακτη Καθηγήτρια» (2011) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν 

Αισθηματική κομεντί -Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο.

Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της.

Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέισον Σίγκαλ, Λούσι Παντς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 21/07, στις 22:10

«Μια Νύχτα Στο Μουσείο»  (2006) σε σκηνοθεσία Σών Λέβι

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο καλόκαρδος και ονειροπόλος Λάρι, παρότι μονίμως άτυχος, πιστεύει ότι προορίζεται για κάτι μεγάλο στη ζωή του.

Όταν θα δεχτεί πρόταση να εργαστεί ως νυχτοφύλακας σε μουσείο Φυσικής Ιστορίας, δεν φαντάζεται την συνέχεια: τα εκθέματα του μουσείου ζωντανεύουν ως δια μαγείας. Δεινόσαυροι, Μάγιας, Ρωμαίοι μονομάχοι, άνθρωποι του Νεάντερνταλ αλλά και ο Πρόεδρος Ρούσβελτ αρχίζουν να περιφέρονται στους διαδρόμους, προκαλώντας το απόλυτο χάος! Ήρθε η στιγμή που ο Λάρι θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να σώσει το μουσείο, αλλά η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο…

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Οουεν Γουίλσον, Στιβ Κούγκαν, Ρίκι Τζερβέιζ, Κάρλα Γκουτζίνο, Ντικ Βαν Ντάικ, Μπιλ Κομπς, Μίκι Ρούνεϊ, Τζέικ Τσέρι, Πάτρικ Γκάλαχερ, Ράμι Μάλεκ, Μάθιου Χάρισον

*Alpha, Κυριακή 21/07, στις 22:45

«Ο Καλύτερος» (1984) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον 

Δράμα – Υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ και θεωρούμενη ως η καλύτερη ταινία μπέιζμπολ που γυρίστηκε ποτέ, η ταινία “The Natural” έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόι Χομπς, έναν ταλαντούχο νεαρό με στόχο να γίνει σούπερ σταρ του μπέιζμπολ. Η μυθοποίηση αρχίζει όταν κατασκευάζει το ρόπαλό του, το Wonderboy, από μια πεσμένη βελανιδιά και συνεχίζεται καθώς η εξαιρετική του ικανότητα προσελκύει τους σκάουτερ της μεγάλης λίγκας.

Αλλά μια συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα εκτροχιάζει την άνοδό του, μέχρι που επανεμφανίζεται ως 36χρονος ρούκι για τους αουτσάιντερ New York Knights, και τα τεράστια home runs του πυροδοτούν την απίθανη προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όμως, πρέπει ακόμα να διαπραγματευτεί μια πορεία μέσα από έναν σκοτεινό ιδιοκτήτη, έναν απατεώνα τζογαδόρο, έναν επικίνδυνο πειρασμό και έναν καιροσκόπο αθλητικογράφο για να φτάσει στη μοναδική στιγμή που, με τη βοήθεια μιας πρώην αγαπημένης του θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Γκλεν Κλόουζ, Κιμ Μπέισινγκερ, Ρόμπερτ Πρόσκι, Ουίλφορντ Μπρίμλι, Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Ντάρεν ΜακΓκάβιν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 21/07, στις 23:45

«Σπάιντερμαν» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δραματική, περιπέτεια – ο ντροπαλός και αδέξιος έφηβος Πίτερ Πάρκερ αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, όταν τον δαγκώνει μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη. Αρχικά δεν ξέρει πώς να χειριστεί αυτό που του συμβαίνει, σιγά-σιγά όμως η αποστολή του θα αρχίσει να διαγράφεται ξεκάθαρα… «Μαζί με τη μεγάλη δύναμη έρχεται η μεγάλη ευθύνη» – με αυτή τη φράση ως έμβλημα, ο Σπάιντερμαν αφήνει να διαφανεί η μοναξιά του σούπερ ήρωα, πράγμα που τον ξεχωρίζει από άλλους «συναδέλφους» του και του δίνει μια πιό ανθρώπινη διάσταση.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κρίστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Γουίλεμ Νταφόε ,Κλιφ Ρόμπερτσον, Ρόουζμαρι Χάρις, Τζ. Κ. Σίμονς.

*Mega, Κυριακή 21/07, στις 23:50

«Λιούμπη» (2005) σκηνοθεσία Λάγια Γιούργου

Δραματική  Ελληνική Ταινία  Ρομαντική – Μια τυπική, μεσοαστική, ελληνική οικογένεια γιορτάζει τους αρραβώνες του μεγαλύτερου γιου και στυλοβάτη της οικογένειας, του Δημήτρη.
Το ευχάριστο γεγονός διακόπτεται από την άφιξη της Λιούμπη, μιας νεαρής Ρωσίδας μετανάστριας, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα βοηθού για την κατάκοιτη, ηλικιωμένη μητέρα που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η Λιούμπη εμφανίζεται σαν ένα ελπιδοφόρο φως στην προβληματική οικογένεια, τα μέλη της οποίας κουβαλούν ο καθένας το δικό του φορτίο.

Ο Δημήτρης, είναι το στήριγμα της οικογένειας και ζει στο ίδιο σπίτι με την μητέρα του, την αδερφή του και τον άντρα της, τον οποίο δεν συμπαθεί αλλά τον ανέχεται για χάρη της αδερφής του.

Προσπαθώντας να απεμπλακεί από τα οικογενειακά βάρη αρραβωνιάζεται μια κοπέλα με την οποία δε ταιριάζουν, αλλά είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την παρούσα στιγμή.

Η Άννα η αδερφή του είναι παντρεμένη με τον Πέτρο και βρίσκεται σε μία μόνιμη κατάσταση υστερίας, λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Η Λιούμπη θα φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα, θα καταλάβει το πρόβλημα της Άννας, θα αποφύγει τον Πέτρο και θα ερωτευτεί τον Δημήτρη.

Ο Δημήτρης θα ερωτευτεί και εκείνος τη Λιούμπη αλλά δεν θα βρει ποτέ τη δύναμη να παλέψει με τις προκαταλήψεις, τον κοινωνικό ρατσισμό και τις νοοτροπίες που είναι βαθιά ριζωμένες στο μυαλό και την ψυχή.

Έτσι η λάμψη του έρωτα θα θολώσει για πάντα και η “καλύτερη τύχη” που τον περιμένει, θα τον οδηγήσει στο να συμβιβαστεί για πάντα με το χρώμα του χρήματος και τον ρόλο του οικογενειακού στυλοβάτη.

Παίζουν:  Αλέξης Γεωργούλης, Ευγενία Καπλάν, Λένα Κιτσοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Κατερίνα Παπαδάκη, Όλγα Δαμανή, Κατερίνα Παπαδάκη, Τζένη Θεωνά, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αντρέας Δημητριάδης, Τόνι Δημητρίου, Γιάννης Τρομπούκης

*ΕΡΤ3, Κυριακή 21/07, στις 00:00

Μικρά Αγγλία (2013) σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η Άνδρος του 1930 είναι γνωστή και ως Μικρά Αγγλία, λόγω του πλούτου των κατοίκων της.

Τυπικό αιγαιοπελαγίτικο νησί, οι άνδρες θαλασσοπνίγονται προκειμένου να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και οι γυναίκες πίσω αγωνιούν για την τύχη τους, ενώ παλεύουν να δημιουργήσουν μια ζωή για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Έτσι και η Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγος καπετάνιου η ίδια, παντρεύει τις δύο κόρες της Όρσα και Μόσχα με ναυτικούς, εξασφαλίζοντάς τους μία άνετη ζωή, χωρίς να υπολογίζει αισθήματα, έρωτες και ρομάντζα.

Δεν γνωρίζει όμως ότι και οι δύο κόρες της αγαπούν τον ίδιο άντρα.

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), αλλά την παντρεύουν με τον Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μπουμούρης).

Η μικρότερη κόρη η Μόσχα, παρά τα όνειρα που κάνει να φύγει από το νησί και να μην παντρευτεί ναυτικό, καταλήγει σύζυγος του Σπύρου Μπαλταμπέ.

Τα δύο ζευγάρια μένουν μαζί στο διόρωφο οίκημα που έχτισε η μητέρα τους από τα εμβάσματα του άντρα της.

Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα….

Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ζωή Λιανοστάθη, Κλέα Σαμαντά, Βασίλης Πομώνης κ.ά

*Star, Κυριακή 21/07, στις 00:00

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Κυριακή 21/07, στις 00:00

«Τέντυ Μπόι… Αγάπη μου» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική – Κωμωδία – Ο Ασημάκης, χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα παιδιά του, Άρης και Λένα, θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους προς όφελός τους. Η Ζωίτσα πείθει τον Ασημάκη να επιπλώσει ένα διαμέρισμα – φωλιά για εκείνον και την αγαπημένη του. Η οικογένειά του αντιδρά σ αυτό το σχέδιο, μέχρις ότου ο Άρης και η Ζωίτσα ερωτεύονται, οπότε το διαμέρισμα θα επιπλωθεί τελικά για το νεαρό ζευγάρι.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Νίτσα Μαρούδα, Νικήτας Πλατής, Νανά Σκιαδά, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Ant1, Κυριακή 21/07, στις 00:00

«Οιωνός» (2002) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Τρόμου -Ένας πρώην ιερέας, που μαζί με τον αδελφό του συντηρεί φάρμα στην Πενσυλβάνια, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο τεραστίων γεωμετρικών σχηματισμών που φτιάχτηκαν σε μια νύχτα στα χωράφια του. Πιστεύοντας ότι επίκειται επίθεση εξωγήινων, ταμπουρώνεται με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι για να τους αντιμετωπίσει. Αλληγορία για την μετά της 11ης Σεπτεμβρίου Αμερική, απλοϊκή σε σύλληψη, αλλά αποτελεσματική ως θρίλερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χοακίν Φίνιξ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Ρόρι Κάλκιν, Μ.Νάιτ Σιάμαλαν, Άντζελα Εκερτ, Μέριτ Γουίβερ, Μάικλ Σοουγουόλτερ

*Skai, Κυριακή 21/07, στις 00:50

«Το Βλέμμα του Φιδιού» (1998) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Αστυνομική, μυστηρίου, τρόμου – Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του αλλάζει όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας, μαζί με ένα ολόκληρο γήπεδο θεατών, μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας.

Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και πιο μεγάλο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς.

Όταν, όμως καταλάβει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης που δεν έχει προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γκάρι Σινίζ, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Χερντ, Σταν Σόου.

*Alpha, Κυριακή 21/07, στις 01:00

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

*Open, Κυριακή 21/07, στις 02:00