8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ

*Open, Δευτέρα 22/07, στις 21:00

«Έρωτας από την Αρχή» (2012) σκηνοθεσία Μάικλ Σούσι

Δραματική Ρομαντική – Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή των Κιμ και Κρίκιτ Κάρπεντερ, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με τον γάμο τους, γνωστό ως Έρωτας από την Αρχή.

Λίγους μόνο μήνες μετά τον γάμο τους η Πέιτζ και ο Λίο ενώ βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα φορτηγό πέφτει πάνω τους και καταλήγουν στο νοσοκομείο.
Εκεί η Πέιτζ διαπιστώνει ότι έχει κενό μνήμης και δεν θυμάται ούτε τον άνθρωπο που έχει απέναντί της και ισχυρίζεται ότι είναι ο άντρας της, ούτε γιατί παράτησε τη νομική και χώρισε τον προηγούμενο αρραβωνιαστικό της.

Έτσι με ένα κενό πενταετίας στη μνήμη της επιστρέφει με τον Λίο στο σπίτι τους και προσπαθεί να επαναφέρει τις μνήμες της.
Ο Λίο είναι αποφασισμένος να ξανακερδίσει την αγάπη της, παρόλο που το περιβάλλον και τα γεγονότα δείχνουν να μην ευνοούν τη σχέση τους…

Η ταινία Έρωτας από την Αρχή με προϋπολογισμός 30.000.000 δολάρια, στο box office συγκέντρωσε πάνω από 196 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα από τις εμπορικότερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Παίζουν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σαμ Νιλ, Σκοτ Σπιντμαν, Γουέντυ Κρούσον, Τζέσικα Λανγκ, Τζέσικα Μακναμί, Τατιάνα Μασλάνι, Λούκας Μπραιντ, Τζο Κομπντεν, Ντίλον Κέισι, Σάνον Μπαρνέτ, Σάρα Κάρτερ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 22/07, στις 21:00

«Συνομωσία» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Απτεντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Η Άλις (Νούμι Ραπας) πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους σε μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Μία τραγωδία που κουβαλάει σαν βάρος στη συνείδησή της.

Όταν η CIA στραφεί σε εκείνη ξανά είναι γιατί θέλουν η Άλις να αναλάβει την ανάκριση ενός μεσάζοντα που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα με βιολογικά όπλα.

Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στη διάρκεια μίας αγωνιώδους ανάκρισης, θα την κάνει να καταλάβει ότι αυτοί που την προσέγγισαν δεν έχουν καμία σχέση με την Υπηρεσία και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να το σκάσει από τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Ορλάντο Μπλουμ, Τόνι Κολέτ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star, Δευτέρα 22/07, στις 21:45

«Καλώς Ήρθε το Δολάριο» (1967) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας καθ’ όλα αξιοπρεπής και συνετός νέος, ο Φίλιππος Αγγελούτσος (Γιώργος Κωνσταντίνου), προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα, παραδίδει μαθήματα αγγλικής σε δύο κορίτσια που δουλεύουν στο μπαρ Blue Black της Τρούμπας, τη Τζίνα και τη Λίζα (Νίκη Λινάρδου- Σάσα Καστούρα) για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου.

Μια μέρα που οι κράχτες απεργούν και το μπαρ μένει άδειο, η ιδιοκτήτρια, η μαντάμ Φούλη (Άννα Καλουτά), πείθει τον Φίλιππο να κάνει τον κράχτη.

Ο καθηγητής τρέχει στο λιμάνι και, παρά την προφανή αδεξιότητά του, κατορθώνει να γεμίσει ασφυκτικά το μπαρ με ναύτες.

Αναδεικνύεται μεγάλο ταλέντο σαν κράχτης και διαπιστώνει πως μια τέτοια δουλειά είναι χίλιες φορές πιο αποδοτική από αυτήν του καθηγητή.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Νίκη Λινάρδου, Άννα Καλουτά, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα

*Ant1, Δευτέρα 22/07, στις 22:00

«Fight Club» (1999) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράμα – Ο Έντουαρντ Νόρτον (αφηγητής της ταινίας) και το σχιζοειδές alter ego του, ο Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) πρωταγωνιστούν στην καλτ ταινία της δεκαετίας του ’90, η οποία καθιερώθηκε ως σήμα κατατεθέν της τότε αντισυμβατικής γενιάς.

Ένα «διχασμένο» ντουέτο που θολώνει από την καταναλωτική μανία της εποχής και την τυπικότητα της καλοπληρωμένης καθημερινότητάς του, τα παίρνει στο κρανίο, ξεκινά εκστρατεία ενάντια στην αποχαύνωση και τον καταναλωτισμό, οργανώνοντας το κλαμπ πάλης (Fight Club).

Ο Νόρτον υποδύεται τον ανώνυμο πρωταγωνιστή, έναν “οποιονδήποτε”, που είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει. Ξεσπά την βαρεμάρα του με καθημερινές παραγγελίες νέων καταναλωτικών αγαθών, φροντίζει να ενημερώνεται για την τελευταία λέξη της μόδας στα ψυγεία, τα σουηδικά έπιπλα, τους φούρνους μικροκυμάτων ενώ συμμετέχει σε ομάδες υποστήριξης ατόμων με καρκίνο του προστάτη, λευχαιμία και άλλου είδους θανατηφόρες ασθένειες στις οποίες αναζητά φίλους, τρυφερότητα, επικοινωνία αλλά και την ίδια του την ταυτότητα..

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάθε ομάδα συμμετέχει και με διαφορετικό όνομα , χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό, παρά μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο της ταινίας.

Όταν γνωρίζει τον κατασκευαστή σαπουνιών, Τάιλερ Ντέρντεν εντυπωσιάζεται από τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του και συνεργάζεται μαζί του δημιουργώντας ένα κρυφό κλαμπ, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για εκτόνωση και διασκέδαση.

Η βία, από κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινής ζωής μετουσιώνεται σε εκτόνωση, με στοιχεία λαγνείας και βαθμιαία, συντροφικότητας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας : σημείο αναγνώρισης για τα μέλη τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς, που πλέον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως κοινότητα.

Ο αφηγητής εμπλέκεται σε μια σχέση με τον Ντέρντεν και μία παράξενη γυναίκα, τη Μάρλα Σίνγκερ (Έλενα Μποναμ Κάρτερ).

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Τζάρεντ Λέτο, Μιτ Λοφ, Ζακ Γκρένιερ, Ντέιβιντ Λι Σμιθ,Εϊον Μπέιλι, Ντέιβιντ Άντριους.

*Skai, Δευτέρα 22/07, στις 00:00

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open, Δευτέρα 22/07, στις 00:30

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Δευτέρα 22/07, στις 01:00

«The Scandalous Lady W» (2015) σκηνοθεσία Σερί Φόλκσον

Δραματική Ρομαντική – Ένα συναρπαστικό δράμα, που εκτυλίσσεται στον 18ο αιώνα και περιγράφει τη σκανδαλώδη ζωή της Λάιδη Σέιμουρ Γουόρσλεϊ, η οποία τόλμησε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και να ζήσει ελεύθερη τον έρωτά της με τον καλύτερό του φίλο…

Η Lady Seymour Worsley δραπετεύει από τον ταραγμένο γάμο της μόνο και μόνο για να βρεθεί στο επίκεντρο μιας πολύ δημόσιας δίκης που διεξάγεται από τον ισχυρό σύζυγό της, Σερ Ρίτσαρντ Γουόρσλεϊ.

Παίζουν: Νάταλι Ντόρμερ, Ανερίν Μπάρναρντ, Σον Έβανς, Τζέσικα Γκάνινγκ, Άλεξ Μπέκετ, Κρεγκ Πάρκινσον, Όλιβερ Κρις, Μίχαελ Μποτ, Ρόουζ Σαλού, Πίτερ Σάλιβαν, Σάντρα Χάγκετ

*Star, Δευτέρα 22/07, στις 02:00