10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Έρωτας Δίχως Παρόν» (2006) σκηνοθεσία  Αλεχάντρο Αγρέστι

Δραματική Αισθηματική – Ένας αρχιτέκτονας και μία γιατρός αλληλογραφούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το γραμματοκιβώτιο ενός σπιτιού με θέα στη λίμνη, το οποίο νοίκιαζαν διαδοχικά στο παρελθόν. Μόνο που κατά παράδοξο τρόπο ζουν σε διαφορετικούς χρόνους: τους χωρίζει μια διαφορά δύο ετών, για να μπορέσουν να συναντηθούν και να αγαπηθούν και σωματικά.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Έμπον Μος Μπακραχ, Σοχρε Αγκντασλοου, Ντίλαν Γουόλς, Λιν Κόλινς, Μαικ Μπακαρέλα, Κέβιν Μπρέναν, Φρανκ Καέτι, Τζένιφερ Κλαρκ

*Open, Παρασκευή 26/07, στις 21:00

«Ο Φυγάς» (1993) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική περιπέτεια – Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ’ τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο.

Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει.Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό.

Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζερόεν Κράμπε, Σίλα Γουόρντ, Τζο Παντολιάνο, Αντρέας Κατσούλας.

*Star, Παρασκευή 26/07, στις 21:45

«Ο Γεροντοκόρος» (1967) σε σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική κωμωδία – Αισθηματική κωμωδία με επίκεντρο έναν εκ πεποιθήσεως εργένη, τον Θανάση Μπαρούτσο, που έχει πλήρη αλλεργία ακόμα και στην ιδέα του γάμου. Οι δικοί του βέβαια θέλουν να τον παντρέψουν και το επιχειρούν με δόλιο τρόπο. Του πλασάρουν, ως δακτυλογράφο, τη Μαίρη Αγγελίδου, μια δήθεν ομοϊδεάτισσα που παριστάνει τη φανατική πολέμια του έγγαμου βίου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Γιώργος Μούτσος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Πόπη Λάζου, Ορφέας Ζάχος, Κώστας Πρέκας, Αγγέλα Γιουράντη.

*Ant1, Παρασκευή 26/07, στις 22:00

«Hardcore Henry» (2015) σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ 

Δράσης – Ο Χένρι ξυπνάει σε ένα εργαστήριο έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η γυναίκα του, η Εστέλ, του λέει πως το όνομά του είναι Χένρι, όμως αμέσως μετά πέφτει θύμα απαγωγής.

Η Εστέλ Βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ακάν, ενός αιμοσταγούς πολέμαρχου που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό από υβρίδια ανθρώπων και ρομπότ.

Ο Χένρι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ταυτότητά του και ξεκινά μια άνιση μάχη για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Χάιλυ Μπέννεττ, Τιμ Ροθ, Σβετλάνα Ουστίνοβα.

*Open, Παρασκευή 26/07, στις 23:15

«Ξαφνική απειλή» (1995) σκηνοθεσία Πίτερ Χάιαμς

Περιπέτεια – Ο διεθνής σταρ δράσης Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Πάουερς Μπουθ σε αυτό το γεμάτο αγωνία θρίλερ με σκηνικό έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου του Στάνλεϊ Καπ.

Ο Βαν Νταμ υποδύεται έναν πυροσβέστη που δουλεύει στο στάδιο που γίνεται ο τελικός του χόκεϊ κι έχει εξασφαλίσει μια θέση για την μικρή του κόρη.

Στο στάδιο, όμως, μια ομάδα τρομοκρατών καταφέρνει να απαγάγει τον αντιπρόεδρο που βρίσκεται στο στάδιο και πολλούς ακόμα ομήρους, μεταξύ των οποίων και το μικρό κορίτσι.

Με τους απαγωγείς να ζητούν λύτρα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Βαν Νταμ θα προσπαθήσει να σώσει την κόρη του, αλλά και ολόκληρο το στάδιο, καθώς οι απαγωγείς το έχουν υπονομεύσει με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Πάουερς Μπουθ, Ρέιμοντ Μπάρι, Γουίτνι Ράιτ

*Skai, Παρασκευή 26/07, στις 00:00

«Το συμβόλαιο» (2006) σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Κάρντεν είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος με ξεκάθαρο στόχο για την επόμενη αποστολή του. Ένα τροχαίο όμως βάζει φρένο στα σχέδια του, καθώς τραυματίζεται σοβαρά και καταλήγει στο νοσοκομείο.

Εκεί η μυστική του ταυτότητα αποκαλύπτεται και μετά τη θεραπεία του συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Από την άλλη, ο Ρέι Κιν, είναι ένας χήρος πατέρας, καθηγητής γυμναστικής στο τοπικό γυμνάσιο και πρώην αστυνομικός.

Οι ζωές των δύο θα διασταυρωθούν αναπάντεχα.

Το σχολείο ειδοποιεί τον Ρέι πως έπιασαν τον γιό του, Κρις, να καπνίζει και ο Ρέι αποφασίζει να του μιλήσει κατά τη διάρκεια μία εκδρομής που έχει οργανώσει μονάχα για τους δύο τους.

Εντωμεταξύ ο Φρανκ έχει κανονίσει η συμμορία του να χτυπήσει την αστυνομική αποστολή που τον οδηγεί στη φυλακή.

Ο Ρέι είναι παρόν που τη στιγμή που το χτύπημα αυτό λαμβάνει χώρα και είναι ο μόνος που μπορεί πλέον να παραδώσει τον επικίνδυνο Φρανκ στις αρχές. Η ήρεμη εκδρομή που θα δημιουργούσε δυνατούς δεσμούς ανάμεσα σε πατέρα και γιό μετατρέπεται σε ένα εφιαλτικό κυνηγητό ανάμεσα στους άντρες του Φρανκ και τον άτυχο πρώην αστυνομικό…

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμι Άντερσον, Άλις Κράιτζ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/07, στις 00:15

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ

*Open, Παρασκευή 26/07, στις 00:30

«Αντεκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – Ύστερα από την αιματηρή ληστεία μιας τράπεζας, που κόστισε τη ζωή ενός συναδέλφου του, ο διευθυντής της Τζέικομπ (Φρανκ Γκρίλο) συνεργάζεται με τον συνταξιούχο αστυνομικό γείτονά του Τζέιμς (Μπρους Γουίλις) για ν’ ανακαλύψει τον ένοχο.
Ενώ οι δύο άνδρες συνεργάζονται για να καταλάβουν την επόμενη κίνηση του αδίστακτου εγκληματία, εκείνος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Όταν όμως ο ληστής απαγάγει τη γυναίκα και την κόρη του τραπεζίτη, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Ο Τζέικομπ ξεκινά μια πορεία αιματοχυσίας σε μια εκρηκτική αντεπίθεση, που φέρνει και τους τρεις άντρες στα άκρα

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Τζόναθαν Σάετς, Ολίβια Κούλπο, Νάταλι Γιούρα, Τάιλερ Γιον Όλσον, Βας Στήβενς, Τζόφρεϊ Ρηβς, Κρίστοφερ Ρομπ Μπόουεν, Μάιλς Τζέφρι, Κεν Στρανκ

*Star, Παρασκευή 26/07, στις 00:45

«Ο Εραστής» (1990) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Στάθης, αφελής και ονειροπαρμένος, είναι ψαράς σε ένα παραλιακό, μικρό χωριό. Το μεγάλο του ελάττωμα είναι ο έρωτάς του για μια τραγουδίστρια. Ο φανταστικός αυτός έρωτάς του είναι η αιτία που οι συγχωριανοί του τον περιγελούν…. Όμως, μια μέρα, η τραγουδίστρια έρχεται στο χωριό η μοίρα παίζει το δικό της παιχνίδι.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Χριστίνα Παππά, Σπύρος Καλογήρου, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Λιάγκας, Μάκης Κωστίνης, Θάνος Γκερμπεσιώτης, Νίκος Ρεντίφης, Μιχάλης Δεσύλλας, Κορίνα Οικονομάκη, Βασίλης Αποστολόπουλος, Χριστίνα Ζάχου

*Alpha, Παρασκευή 26/07, στις 01:00

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Φαντασίας – Μέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους.

Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Ρεμπέκα Χολ, Πενέλοπε Ουίλτον, Τζεμέιν Κλεμέντ, Ρειφ Σπολ

*Open, Παρασκευή 26/07, στις 01:15