12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Saturday night = Movie Night!

«Μαζί… με το Ζόρι» (2014) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Κομεντί Ρομαντική – Η ιστορία ξεκινάει όταν ύστερα από ένα καταστροφικό ραντεβού στα τυφλά, οι ανύπαντροι γονείς Λόρεν και Τζιμ συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα: δεν θέλουν να ξαναϊδωθούν ποτέ!

Όταν όμως οργανώσουν και οι δύο εντελώς τυχαία τις ίδιες οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, θα οδηγηθούν στο να μοιραστούν μία σουίτα σε ένα πολυτελές θέρετρο για μία εβδομάδα…

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Τζεν ΜακΧέιλ, Γουέντι ΜακΛέντον-Κόβεϊ, Τζόελ ΜακΧέιλ, Κέβιν Νίλον, Τζέσικα Λόου, Τέρι Κρουζ, Μπέλα Θορν, Ζαν Χένρι, Μπράξτον Μπέκαμ

*Star Σάββατο 27/07, στις 20:45

«Σχολή για Σωφερίνες» (1964) σκηνοθεσία Κώστας Στράντζαλης

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Η ταινία ξεκινά με την αφήγηση κάποιου να κάνει μια περιγραφή της σύγχρονης Αθήνας, και την ανάγκη του κόσμου να μετακινείται με αυτοκίνητο, όπου ξεφυτρώνουν συνεχώς σαν μανιτάρια σχολές οδήγησης.

Μία από αυτές τις σχολές είναι του Μπάμπη(Θανάσης Βέγγος) και του Ντίνου (Αντρέα Μπάρκουλη), οι οποίοι αναλαμβάνουν να παραδίδουν μαθήματα αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες. Ο μεν Ντίνος αναλαμβάνει την εκμάθηση σε όλες τις νεαρές και όμορφες πελάτισσες, αφήνοντας στον Μπάμπη όλες τις… λιγότερο όμορφες και αρκετά μεγαλύτερες σε ηλικία.

Ο Μπάμπης θα αρχίζει να δυσανασχετεί γι΄αυτό και να αντιδράει σε αυτή την κατάσταση, ώσπου τελικά ο Ντίνος θα του αναθέσει να μάθει οδήγηση στην νεαρή Μίρκα, μιας και ο ίδιος θα απουσιάζει από την Αθήνα, αφού θα πάει με την νεαρή Άννυ στην Βυτίνα.

Ένα κουβάρι παρεξηγήσεων, εικονικών γάμων και κρυφών συμφωνιών αρχίζει να ξετυλίγεται μέχρι όλα να λυθούν και τελειώσουν με αίσιο τέλος.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ντίνα Τριάντη, Ζαννίνο, Ράλλης Αγγελίδης, Αθηνά Μερτύρη και Λίλιαν Μηνιάτη

*Alpha Σάββατο 27/07, στις 21:45

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.

*Open Σάββατο 27/07, στις 22:00

«Έλα στη Θέση μου» (2005) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η ανέμελη και επιπόλαια Μάγκι Φέλερ δε φαίνεται να τα καταφέρνει τόσο καλά με την έννοια «καριέρα», όπως με τα βλέμματα των αντρών.

Έχοντας πάρει με δυσκολία το πτυχίο της, αλλάζει τις δουλειές σαν τα… παντελόνια που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο κορμί της στα πάρτι που τρέχει, ενώ φιλοξενείται από δω κι από κει σε φίλους και κυρίως στην μεγαλύτερη αδελφή της.

Η Ρόουζ από την άλλη, δικηγόρος σε μια μεγάλη εταιρεία, υπόδειγμα πειθαρχίας και οργάνωσης, προσπαθεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση που της έχουν στερήσει τα περιττά κιλά της μέσα από αγορές πανάκριβων παπουτσιών, που όμως δεν προλαβαίνει να φορέσει πουθενά λόγω της εργασιομανίας της.

Οι δύο αδελφές δε θα αργήσουν να έρθουν σε σύγκρουση για την καρδιά ενός άντρα και τότε η σχέση τους θα εκτροχιαστεί.

Καταλύτης σε όλο αυτό, θα είναι η ξεχασμένη γιαγιά τους, που μέχρι τώρα αγνοούσαν την ύπαρξή της.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τόνυ Κολέτ, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Μαρκ Φοϊερστάιν, Ρίτσαρντ Μπούργκι, Άνσον Μάουντ, Τζον Μαστραντζελο, Μπρουκ Σμιθ, Κάντις Αζάρα

*Star Σάββατο 27/07, στις 23:30

«R.I.P.D. – Μπάτσοι από Άλλο Κόσμο » (2013) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Νικ Γουόκερ (Ράιαν Ρέινολντς), ένας αστυνομικός που κατηγορείται για διαφθορά, δολοφονείται από τον συνεργάτη του κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που πάει στραβά. Μετά τον θάνατό του στρατολογείται στο αστυνομικό τμήμα που συλλέγει ψυχές, οι οποίες αρνούνται να πεθάνουν.

Με αντάλλαγμα μια και μόνο ευκαιρία να βρει αυτόν που τον σκότωσε. Η αναζήτηση αυτή θα τον πάει στη Κόλαση και πίσω, με συνεργάτη τον ιδιότροπο βετεράνο του τμήματος, τον σερίφη της Άγριας Δύσης, Ρόι Πάλσιφερ (Τζεφ Μπρίτζες).

Εκεί θα προσπαθήσει να καθαρίσει το όνομά του και να εκδικηθεί τον πρώην συνεργάτη του.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζεφ Μπρίτζες, Μέρι Λουίζ Πάρκερ, Κέβιν Μπέικον, Μαρίσα Μίλερ, Στέφανι Σόστακ.

*Alpha Σάββατο 27/07, στις 23:30

«Η Ιστορία της Γκάμπι Ντάγκλας» (2014) σκηνοθεσία Γκρέγκ Τσάμπιον

Βιογραφική – Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της αθλήτριας Γκάμπι Ντάγκλας. Ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια, αποτέλεσε παγκόσμιο φαινόμενο στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής.

Έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή αθλήτρια που κέρδισε χρυσά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και θριάμβευσε.

Παίζουν: Ρεγκίνα Κίνγκ, Ιμάνι Χακίμ, Σίντνευ Μικάιλα, Μπράιαν Τι, Ντέιβιντ Χέιντιν Τζόουνς, Γκάμπι Ντάγκλας

*Mega Σάββατο 27/07, στις 23:50

«Ανίκητοι Πρωταθλητές» (2014) σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ

Αθλητική βιογραφία – Η ιστορία αρχίζει το 2003, την ώρα που οι Σπάρτανς ολοκλήρωσαν ένα απίστευτο, ρεκόρ κατακτώντας 12 συνεχόμενα πολιτειακά πρωταθλήματα και 151 διαδοχικές νίκες. Με την εξαιρετική τάξη τελειόφοιτων της ομάδας να δέχεται προτάσεις από ισχυρές ομάδες κολεγιακού ποδοσφαίρου, οι τζούνιορς ανυπομονούν για τη δική τους μεγάλη χρονιά.

Αλλά τίποτα δεν πάει όπως το είχαν σχεδιάσει. Δοκιμάζονται από μία απρόβλεπτη σεζόν με καταστροφικές προσωπικές και ομαδικές απώλειες. Ωστόσο, ακόμη και όταν η ρέντα συγκρούεται με την πραγματικότητα και ο Λαντουσέρ αντιμετωπίζει τη δική του σύγκρουση με τη συμφορά, η ομάδα παραμένει ενωμένη ό,τι κι αν συμβεί. Ξαφνικά, οδεύουν προς μια επιστροφή με στόχο όχι τόσο τη νίκη όσο το να τα δώσουν όλα ο ένας για τον άλλον.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Λόρα Ντερν, Μάικλ Τσίκλις, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Στέφαν Τζέιμς, Μάθιου Νταντάριο, Κλάνσι Μπράουν

*ΕΡΤ1 Σάββατο 27/07, στις 00:00

«20 Υποψήφιοι Γαμπροί» (2011) σκηνοθεσία Μαρκ Μάιλοντ

Κωμωδία – Η Άλι έχει την αίσθηση ότι θα μείνει για πάντα μόνη. Η πλειοψηφία των αντρών που έχει βγει ραντεβού ήταν χάλια και δεν πιστεύει ότι θα συναντήσει έναν καλό σύντροφο.

Όταν θα συναντήσει τυχαία έναν πρώην της, ο οποίος φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί απίστευτα και σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρει επιτέλους την πραγματική αγάπη, αποφασίζει να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι που έχουν βελτιωθεί ανάλογα.

Ψάχνει τις 19 προηγούμενες σχέσεις της προκειμένου να καταλάβει αν έστω και ένας μπορεί να είναι ο ένας και μοναδικός.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιους δεν μπορεί ούτε να τους εντοπίσει…

Παίζουν: Άννα Φάρις, Κρις Έβανς, Κρις Πρατ, Τζάκελιν Ντουσέ, Άρι Γκρέινορ, Άντονι Μακί, Άντι Σάμπεργκ, Τζοελ Μακ Χέιλ, Κέιτ Σιμδες, Ζάκαρι Κουίντο, Μπλαθ Ντέινερ

*Skai Σάββατο 27/07, στις 00:50

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα.

Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ.

*Ant1 Σάββατο 27/07, στις 01:15

«Η στροφή» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Δράμα – Ο Πέτρος, ο Αργύρης, η Χαρούλα και η Στέφη μια παρέα νεαρών παιδιών το σκάνε από το Ναύπλιο με κλεμμένο αυτοκίνητο για να πάνε να ζήσουν στην Αθήνα, μακριά από τους αυστηρούς γονείς τους.

Όταν αρχίζουν τα οικονομικά προβλήματα, τα αγόρια μπλέκονται με μικροκλοπές με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.

Οι κοπέλες της παρέας πιάνουν δουλειά σε μπαρ και, γνωρίζονται με έναν επαγγελματία μηχανόβιο και πρωταθλητή στο μοτοκρός, τον Πάνο.

Η Χαρούλα, η οποία δούλευε στο μπαρ με το ψευδώνυμο ”Νταίζη” κάνει σχέση με τον Πάνο.

Στην πορεία ο Πάνος και οι δυο κοπέλες μπλέκονται σε χρήση ναρκωτικών, ληστείες, πορνεία και διακίνηση ναρκωτικών για να έχουν την καθημερινή δόση τους.

Ο Πάνος συλλαμβάνεται από την αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών από την Τουρκία, ενώ η Στέφη πεθαίνει από υπερβολική δόση.

Η χαρούλα και ο Πάνος αποφασίζουν να κάνουν αποτοξίνωση αλλά αυτός είναι ένας δύσβατος δρόμος που ο καθένας θα πρέπει να βαδίσει μόνος του.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Τάσος Χαλκιάς, Μέλπω Ζαρόκωστα, Νίκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Αλαφούζος, Τώνης Γιακωβάκης, Νίκος Κούρος, Λία Ρακά, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Γιαννάτος, Τάσος Σαρίδης, Μαργαρίτα Γεράρδου

*Alpha Σάββατο 27/07, στις 01:30

«Γείτονες Μέχρι Θανάτου» (2010) σκηνοθεσία Νικόλ Χόλοφσενερ

Κωμωδία – Η Κέιτ και ο Άλεξ είναι ένα ζευγάρι που ζει στη Νέα Υόρκη και διατηρεί ένα επιτυχημένο κατάστημα που ειδικεύεται σε ρετρό έπιπλα, έχουν μια έφηβη κόρη, την Άμπι και το διαμέρισμά τους έχει αρχίσει να μοιάζει λίγο μικρό για τους τρεις τους.

Ωστόσο είναι ιδιοκτήτες του διπλανού κτιρίου και μόλις το διαμέρισμα αδειάσει, σχεδιάζουν να γκρεμίσουν έναν τοίχο και να επεκτείνουν το διαμερισμά τους

Η Άντρα, η ένοικός τους, είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα με κακή διάθεση, που δεν φαίνεται να θέλει να πάει πουθενά σύντομα, και η Κέιτ και ο Άλεξ σκέφτονται ότι μάλλον θα πρέπει να περιμένουν να πεθάνει, αφού η έξωση θα ήταν πολύ άβολη.

Ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο, η Κέιτ προσπαθεί να συνάψει φιλία με την Άντρα και την έντονα προστατευτική εγγονή της Ρεμπέκα, αλλά η Άντρα δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να κάνει νέες φιλίες, και η Μαίρη, η άλλη εγγονή και αδελφή της Ρεμπέκα, δεν είναι πολύ πιο εύκολη στη συναναστροφή.

Παίζουν: Κάθριν Κίνερ, Ρεμπέκα Χολ, Αμάντα Πιτ, Όλιβερ Πλατ, Αν Μόργκαν Γκίλμπερτ, Σάρα Στιλ, Λόις Σμιθ, Ελίζαμπεθ Κίνερ

*ΕΡΤ1 Σάββατο 27/07, στις 02:00

«Η ταινία Lego» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια – Ο Έμμετ, ένα απλό Lego οικοδόμος, ο οποίος είναι πάντα συγκαταβατικός και απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν μια αρχαία προφητεία αμφιβόλου προέλευσης που την υποστηρίζει η Ζόρικη, το κορίτσι Lego που έχει ερωτευτεί, τον… χρίζει ως τον «Εκλεκτό» και τον μόνο ικανό να σώσει τον κόσμο τους από την απειλή ενός τυράννου που επιδιώκει να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Με τις φωνές των: Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Όφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ.

*Alpha Σάββατο 27/07, στις 02:15