8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Δευτέρας!

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Δευτέρα 05/08, στις 21:00

«Φονικό Όπλο» (1987) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Δράσης – Ο υπαρχιφύλακας Ρότζερ Μέρτοου, που μόλις «έκλεισε» τα πενήντα, αποκτά έναν καινούριο συνεργάτη, τον Μάρτιν Ριγκς, που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου του και έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Οι δυο τους αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση του φόνου μιας από τις κόρες του Μάικλ Χανσάκερ, τραπεζίτη και παλιού συμπολεμιστή του Μέρτοου στο Βιετνάμ.

Ενώ όμως αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση, οι Μέρτοου και Ριγκς, χωρίς να το καταλάβουν, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από μια ομάδα αδίστακτων βετεράνων του Βιετνάμ.

Μετά από έρευνες και με κίνδυνο της ζωής τους οι δύο άνδρες θα ανακαλύψουν ότι επικεφαλής της ομάδας είναι ο Στρατηγός Πίτερ Μακάλιστερ, όπου με τη βοήθεια του πρωτοπαλίκαρού του, κυρίου Τζόσουα, έχει αποφασίσει να κλείσει για πάντα τα στόματά τους.

Όμως, οι Μέρτοου και Ριγκς δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Τομ Άτκινς, Μίτσελ Ράιαν, Νταρλίν Λαβ.

*Star, Δευτέρα 05/08, στις 21:45

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση.

Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Ant1, Δευτέρα 05/08, στις 22:00

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας πυραμίδας θαμμένης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, μία ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές καταφτάνουν στην παγωμένη ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της αρχαιολογικής ανασκαφής στο νησί Μπουβετόγια της Ανταρκτικής, η ομάδα των αρχαιολόγων και των υπόλοιπων επιστημόνων διαπιστώνουν ότι βρίσκονται ανάμεσα σε μία επική μάχη.

Τα δύο μυθικά τέρατα, Το Άλιεν και Ο Κυνηγός παλεύουν για την επικράτηση.

Σύντομα οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο θα κερδίσει. Εμείς, θα χάσουμε.

Παίζουν: Σάνα Λέιθαν, Ραούλ Μπόβα, Λανς Χένρικσεν.

*Skai, Δευτέρα 05/08, στις 00:00

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» (1974) σκηνοθεσία Σίντεϊ Λουμέτ

Μυστηρίου – Στο τριήμερο ταξίδι του στην Ευρώπη, το διάσημο Όριαν Εξπρές σταματά ξαφνικά. Η γραμμή έχει μπλοκαριστεί από χιονοστιβάδες. Ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ξυπνάει από ένα δυνατό βογγητό από τη διπλανή καμπίνα και το επόμενο πρωί ένας άνδρας βρίσκεται νεκρός, μαχαιρωμένος επανειλημμένα. Ο δολοφόνος βρίσκεται ακόμα στο τρένο, παγιδευμένος από το χιόνι.

Παίζουν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λορίν Μπακόλ, Σον Κόνερι, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, Άντονι Πέρκινς, Ζακλίν Μπισέ, Μάικλ Γιορκ, Ζαν Πιέρ Κασέλ

*ΕΡΤ3, Δευτέρα 05/08, στις 00:00

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Δευτέρα 05/08, στις 00:30

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Δευτέρα 05/08, στις 01:00

«Άυπνοι ως τα Χριστούγεννα» (2018) σκηνοθεσία Φιλ Τρέιλ

Κομεντί Ρομαντική – Η Λιζ μια επιτυχημένη επιχειρηματίας ετοιμάζει τις προετοιμασίες του γάμου της που θα γίνει τα Χριστούγεννα.
Δυσκολεύεται όμως πάρα πολύ λόγω της αυπνίας της.

Ένα βράδυ καθώς οδηγεί ξεθεωμένη, χτυπά κατά λάθος με το αυτοκίνητό της τον Μπίλι, έναν νεαρό μπάρμαν, ο οποίος πάσχει και εκείνος από αυπνία.

Η Λιζ επιμένει να τον συνοδεύσει στο κοντινότερο νοσοκομείο, αλλά μόλις φτάνουν στο πάρκινγκ, ξεραίνονται και οι δύο στον ύπνο, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Αργότερα η Λίζυ αναρωτιέται αν την επηρέασε η παρουσία του Μπίλι και κατάφερε να κοιμηθεί. Τον πείθει να το ξαναδοκιμάσουν.

Όταν και οι δύο καταλήξουν να απολαύσουν ένα υπέροχο 8ωρο ύπνου, η Λιζ του προτείνει να του δανείσει τα χρήματα που χρειάζεται για να ανοίξει το δικό του μπαρ, αρκεί να τη βοηθήσει να κοιμάται μέχρι τον γάμο της.

Φυσικά με την προϋπόθεση να μην το μάθει, ο μέλλον σύζυγός της.

Ή συμφωνία τους φαίνεται να λειτουργεί, αν και γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και δύσκολο να κρατηθεί μυστική.
Και επιπλέον το γεγονός ότι έρχονται πιο κοντά και γνωρίζονται καλύτερα, δεν βοηθάει καθόλου στο να κρατηθούν σε απόσταση.

Παίζουν: Ντέιβ Ανάμπλ, Οντέτ Ανάμπλ, Τσαρλς Μάικλ Ντέιβις, Τζες Σαλγκέιρο, Σκοτ Καβαλιέρο, Σέριλ Λι Ραλφ, Μπρότανι Μπρίστοου, Αλ Τζέιμς

*Star, Δευτέρα 05/08, στις 02:00